Terug naar boven

Lichaamsgericht werken met kinderen en jongeren

Training

Educatieve Academie vzw

Educatieve Academie

Patriottenstraat, 35

2600 Berchem (Antwerpen)

Antwerpen

Introductie

Vaak worden kinderen bij ons, therapeuten en zorgverleners, aangemeld met lastig gedrag en moeite met emotieregulatie. Meer en meer zien we dat onder ‘moeite met emotieregulatie’ vooral een hulpvraag naar spanningsregulatie zit. Spanning die door henzelf en hun begeleiders niet meteen (h)erkend wordt. Kinderen leren heel snel vervreemden van hun eigen lichaam en door overdruk in onze samenleving hebben ze niet altijd volwassen in hun buurt die hen kunnen helpen via co-regulatie om met spanning en prikkels om te gaan.

In deze korte training komen speelse methodieken aan bod om terug een lichaamsgewaarzijn te ontwikkelen, spanning te herkennen en te leren releasen. Het lichaam wordt herkend als een huis voor emoties dus we werken ook met aardingsoefeningen, kracht en ontspanning. Er is veel aandacht voor traumasensitief werk en beweging als hulpbron voor het wijze wetende lijf.

We staan ook stil bij de rol van ouders en begeleiders die hierin erg noodzakelijk ondersteunend kan zijn en waar zij mogelijk zelf ook hulp nodig hebben voor hun eigen regulatie.

Er komen oefeningen uit NARM, Polyvagaal, Somatic experience en psychofysiek werk aan bod die we aanvullen met creatieve speelse werkvormen. Deze korte training geeft een eerste aanzet om van emotieregulatie naar spanningregulatie te gaan en vraagt van deelnemers de bereidheid om met zichzelf en hun eigen regulatie op onderzoek te gaan.

De korte training richt zich tot iedereen die op een of andere manier met kinderen en/of ouders werkt. Veel van de inzichten en oefeningen zijn ook buiten een strikt therapeutisch kader inzetbaar. Het is aangenaam om makkelijk zittende kledij en een matje te voorzien.

zie websitelink onderaan

Lees verder

Cursusdatums

Eerstvolgende startdatum: donderdag 17 oktober 2024
donderdag 17 oktober 2024Vanaf 10:00tot 17:00
donderdag 24 oktober 2024Vanaf 10:00tot 17:00

Praktische informatie

Thema's

Kinderen en ontwikkeling Therapie opleiding

Voor

Coaches, counselors & therapeuten Hulpverleners

Gegeven door

Katrien Cassiers

Prijs

€ 230 (€ 190 voor I.V.-studenten en V.V.T.I.V.–leden)

Neem contact op met

Lichaamsgericht werken met kinderen en jongeren
Gelieve via dit contactformulier geen reclame, enquêtes, schoolopdrachtverzoeken etc. te versturen.

Educatieve Academie vzw

Educatieve Academie

Patriottenstraat

2600 Berchem (Antwerpen)

Antwerpen

Toon telefoonnummer

https://www.educatieve-academie.be

Routebeschrijving