Terug naar boven

Vragen van bezoekers

De term die je zocht komt niet (in deze vorm) voor in onze veelgestelde vragen. Probeer het even met minder woorden of met een synoniem.

Vind je je vraag niet terug, neem dan gerust contact met ons op.

Hoe een geschikte coach vinden
Hoe vind ik een geschikte coach?
 • Je kan op verschillende manieren een geschikte coach zoeken: In de zoekbalk kan je zoeken op gemeente, coachingsvorm, klacht, doelgroep, sessietype, coachingplaats, bereikbaarheid of taal. Je kan ook zelf een zoekwoord invoeren.
 • Vind hier tips over een goede coach vinden.
 • Of lees meer info over de verschillende coachingsvormen.
Hoe kies ik een coach uit de lijst?
 • Bij het kiezen van een geschikte coach is het raadzaam om de persoonlijke pagina van verschillende coaches te bekijken en zowel de praktische informatie als de persoonlijke tekst te lezen. Hier vind je uitgebreide informatie over hoe de coach werkt en je krijgt een ruimer idee van wie de coach is. Je kan je keuze laten afhangen van de coachingsvormen die de coach toepast, de specialisatie die hij gevolgd heeft, de opleiding, de locatie enz.
 • Afhankelijk van je hulpvraag kan je nakijken of de coach een daarvoor erkende opleiding genoten heeft en of hij /zij is aangesloten bij een beroepsvereniging. Coaches die aangesloten zijn bij een beroepsvereniging verbinden zich ertoe om geregeld bijscholing en supervisie te volgen. Voor of tijdens het eerste gesprek kun je gerust vragen naar de opleidingen die de coach gevolgd heeft ivm jouw hulpvraag of klacht.
 • Laat je, naast deze informatie, ook leiden door je gevoel! Als de persoonlijke pagina van een coach je aanspreekt, kan je steeds een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek dient om te bekijken of de coach iets voor jou kan betekenen, maar ook om te voelen of het klikt. Voor een succesvolle begeleiding is het heel belangrijk dat je je goed voelt bij de coach. Luister dus naar je gevoel en kies een andere coach als je merkt dat het niet klikt. Je kan dit ook bespreken met de coach.


Wat moet ik doen als ik geen coach in mijn buurt vind?
 • Je kan in de zoekbalk aanduiden binnen welke straal van je gemeente je een coach zoekt. Als je de straal vergroot, vind je de coaches die het dichtst bij jou in de buurt werken.
 • Het kan zijn dat je zoekactie te specifiek is, als je zoekt naar een specifieke coachingsvorm of klacht. Als je minder selecteert, krijg je meer coaches te zien.
Moet ik mij inschrijven of inloggen om een coach te zoeken?
 • Nee, enkel coaches die zich willen vermelden op de site dienen zich in te schrijven en in te loggen.
Maak een eerste afspraak / kennismakingsgesprek
Hoe maak ik een afspraak?
 • Je kan vanuit de persoonlijke pagina van elke coach een bericht verzenden door te klikken op ‘Maak een afspraak / vraag info'. Zo krijgt de coach jouw bericht.
 • Je kan ook telefonisch een afspraak maken.
Moet ik betalen voor een kennismakingsgesprek / intakegesprek?
Kan ik een afspraak maken voor een familielid, partner, collega, vriend of vriendin?
 • Het is mogelijk om een afspraak te maken voor personen die je kent. Toch is het raadzaam om deze persoon te betrekken in het zoeken naar een geschikte coach. Dit zal het verloop van de behandeling vergemakkelijken en de kwaliteit ervan verhogen.
Het coachingverloop
Hoeveel sessies heb ik nodig voor ik van mijn klacht af ben?
 • Dit is op voorhand moeilijk te bepalen. Het hangt af van de klacht, de ernst, de intensiteit van de sessies, je eigen behoeften, je budget,… . Je kan dit bespreken tijdens het intakegesprek.
Hoe lang duurt een sessie?
 • Dit is afhankelijk van de coachingsvorm en de coach. Je vraagt dit best aan de coach als je een afspraak maakt. Meestal duurt een sessie 1 uur tot 1u30.
Wanneer stopt de begeleiding? Kan ik zelf de begeleiding stopzetten?
 • Als je zelf de keuze gemaakt hebt voor coaching, kan je altijd zelf de begeleiding stoppen. Dit kan zijn omdat je voelt dat jouw doelen bereikt zijn of omdat je andere prioriteiten hebt. Ook de coach kan voorstellen om af te bouwen wanneer hij ziet dat je minder coaching nodig hebt. Ook als je het gevoel hebt dat het niet klikt tussen jou en de coach of zijn coachingsvorm kan je zelf de begeleiding stoppen. Het is steeds raadzaam dit te melden aan de coach en hier open over te zijn.
Hoeveel kost een sessie?
 • Dit is verschillend per coach. De praktische informatie staat onderaan op de persoonlijke pagina van de coach. Je kan dit ook steeds vragen als je een afspraak maakt.