Terug naar boven

Christiane Hilgenberg

Verheldering in Levensvragen

Familieopsteller

Deze coach kan momenteel niet gecontacteerd worden via Vind-een-Coach.nl.

Vind een andere coach via onderstaande linken:

Vind een coachVind een coach in Den Bosch - 's-HertogenboschVind een Familieopsteller

Introductie

Je hoeft niet te veranderen! De grootste kracht ligt in het aanvaarden van wat NU is. Dat wat NU is, is de best mogelijke oplossing door het leven om een evenwicht te creëren. Of dat nu een blokkade, een patroon, een verslaving, een (ziekte-)symptoom of je manier van communiceren is. Uiteindelijk zijn het "oplossingen" die jij onbewust hebt gevonden, om met iets dat dieper binnen in je ligt te kunnen leven.

Leven is beweging. Beweging is leven.
De vraag is: leef je? Is er nog beweging? Of stroomt het niet? Kom je steeds weer uit bij dezelfde punten? Blijf je ergens haken?

Heb je al behoorlijk wat aan therapie en begeleiding gehad of zit je op dit moment in een traject waarin je niet verder komt? Ook dan ben je bij VERHELDERING IN LEVENSVRAGEN aan het juiste adres. Lees onder de titel “verschil tussen verandering en beweging” waarom.Hoe ik werk

Jij wilt in beweging komen! Dus, jij belt of mailt, wij maken vrijblijvend kennis. Als het voor beiden past, maken we een afspraak.

Verheldering door familieopstelling

Ten eerste: Jouw familie hoeft NIET aanwezig te zijn.
Ten tweede: Jouw thema hoeft niet eens over familie te gaan.
Vragen kunnen o.a. gerelateerd zijn aan de thema`s werk, relatie, gezondheid, kinderen, opvoeding, geld, succes, eten, verdriet, emigratie, jouw plek, leiderschap, organisatie, zelfstandigheid, autonomie, verslaving, …


Wanneer het voor jou veilig voelt, kijken we samen aan de hand van jouw vraag, jouw verhaal en jouw wezen wat NU is. We gaan door middel van GESPREK EN OPSTELLINGEN onderzoeken en zichtbaar maken wat in de diepere lagen schuilt. Dat, wat zich laat zien, biedt jou de mogelijkheid tot aanvaarding. Er ontstaan meer rust, diepe inzichten, meer helderheid over wat NU is en van daaruit verschuivingen in de energetische lagen. Dat noem ik beweging.
Je kunt een familieopstelling in een één op één setting doen of naar een van mijn groepsopstellingen komen. Zie hiervoor de agenda op mijn website. Ook over hoe een familieopstelling werkt vind je informatie op mijn website (zie websitelink onderaan).

Verheldering door gesprek

Ik werk ook met VERHELDERENDE GESPREKKEN, waarin jij tot nieuwe perspectieven komt. Iets dat je met je hoofd al wist, vind de weg naar je hart. De verbinding tussen je hoofd en je hart leidt tot integratie van je inzichten en stelt jou in staat alles wat niet meer nodig is vrij te kunnen geven. Uiteraard niet alles in een keer, maar dat wat NU rijp is en daarom gezien en geïntegreerd of vrijgegeven kan worden.


Verheldering door bewustwording communicatiegedrag

Heb je behoefte aan een praktische aanpak dan gaan we samen kijken naar jouw MANIER VAN COMMUNICEREN. Zeg je wat je wilt zeggen en komt het bij de ander ook over zoals jij dat wilt?

Voorbeeldsituaties:
sollicitatiegesprek, gesprek als leidinggevende of met je leidinggevende, presentatie, communicatie tussen familieleden waar het niet lekker loopt, communicatie binnen een/de relatie…
We bespreken en oefenen samen, welke houding je in jouw situatie kunt aannemen en hoe je van daaruit duidelijke taal spreekt.


Kennismaking

Mijn naam is CHRISTIANE HILGENBERG - vrouw, zus, vluchteling, emigrante, echtgenote, ouder, en onderneemster, opstellingsbegeleidster en taal-, spraak- en spreektrainster…, maar in eerste lijn mens, net zoals jij, met een open hart en een aangeboren nieuwsgierigheid naar de ander en zijn verhaal. Ik wil graag zien wat IS en tot bewustwording, ontspanning en vrede - innerlijk en uiterlijk - bijdragen.

Een van mijn talenten is het verhelderen. Dat gebeurt door het samenspel tussen mijn analytische geest en mijn sterke intuïtie plus mijn gave nauwkeurig te kunnen formuleren. Familieopstelling is een fantastisch instrument, waarin ik als opstellingsbegeleidster al mijn talenten tot inzet kan brengen. Dankzij het opstellen heb ik in eerste lijn mijn eigen thema´s zichtbaar kunnen maken (en maak ik dat nog steeds), en mag ik nu ervaren hoe veel beweging door opstellingen die ik begeleid bij anderen tot stand kan komen.
Ook in combinatie met communicatie-/gesprekstraining heb ik zowel voor privé klanten als ook voor zakelijke klanten persoonlijke groei mogen meemaken.


Meer over mij en hoe ik werk lees je op mijn website (zie websitelink onderaan).

Ik maak graag kennis met jou.


Het verschil tussen verandering en beweging

Verandering

Bij een VERANDERING ga je bewust van A naar B. Je hebt een traject te gaan waar je van situatie A met een probleem of een vraag start en je hoopt dat je door een handeling uiteindelijk bij situatie B - zonder het probleem of de vraag - uitkomt.

Soms “mag” je echter niet veranderen vanuit de onbewuste loyaliteit aan een systeem waarin je jezelf bevindt. Dan zou verandering namelijk betekenen dat je er niet meer bij hoort, of dat je voor jouw gevoel een verbinding verbreekt, iemand teleurstelt, of je afkeert. Wanneer onder een blokkade, patroon, verslaving of ziektesymptoom onbewust een loyaliteit aanwezig is, kun je proberen te veranderen tot je een ons weegt, het lukt je niet. Het mag namelijk niet gebeuren. Pas als de loyaliteit bewust gezien is, mag er beweging in komen.
Een familieopstelling is dus ook een optie als je niet verder komt binnen een traject dat je al loopt.


Beweging

Bij een BEWEGING komt iets los en vinden verschuivingen plaats in de onderliggende lagen. Waar de beweging naartoe leidt weet je niet. Leven is ervaren. Het gaat dus erom vertrouwen te ontwikkelen in het NIET-WETEN en alsnog te kiezen om in beweging te komen. Één stap en dan opnieuw verbinden en
voelen wat er is en wat wil komen. Iedere keer opnieuw kijken wat op dat moment gezien wil worden.
Opstellen brengt in beweging.


"En de dag kwam dat het risico om in de kiem te blijven pijnlijker was dan het risico om tot bloei te komen." Anaïs NinKom in beweging. Kom uit je comfortzone. Kom tot bloei.

Wel-kom bij
CHRISTIANE HILGENBERG ~ VERHELDERING IN LEVENSVRAGEN

Lees verder

Coachingsvormen

Systemisch coachen Familieopstellingen Communicatiecoach Meer ...

Ondersteuning bij

Persoonlijke ontwikkeling Lichamelijke klachten Ouderschap Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Volwassenen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Met parking Vlot bereikbaar met de auto

Coachingslocatie

Coachingspraktijk Coaching aan huis Coaching in de buitenlucht Coaching via video call (Skype, Zoom e.a.)

Consulttype

Individuele coaching Groepscoaching

Talen

Nederlands Duits

Werkmomenten

ma t/m vrij 10 tot 18 uur
na afspraak
tijden zijn bespreekbaar

Prijs voor een consult

coaching: 80 Euro eerste uur, elk aansluitend half uur 30 Euro
opstelling: 100 euro per sessie

Duur van de sessie

zo lang nodig
bij een opstelling is dat ca. 1,5 uur

Opleiding

- jaaropleiding familie- en organisatieopstellingen (Indra Torsten Preiss, België, 2019-2020)
- Communicatietrainer, spraak- en spreekdocent (post-WO, Universiteit Göttingen, Duitsland)
- psychologische gespreksvoering (post-WO, universiteit Göttingen, Duitsland)
- Duitse taal en letterkunde, sociale psychologie en communicatiewetenschappen (drs., Universiteit Göttingen)

cursussen:
2 jaar Westerse astrologie (Astracs)
3 jaar sjamanistische healeropleiding (Instituut of Siberian Shamanism)