Terug naar boven

Info voor coaches over coaching-ervaringen

Sinds kort kunnen cliënten hun positieve ervaring met therapie op Vind-een-Coach.nl plaatsen. We geven jou als coach graag meer informatie over hoe we met deze ervaringen omgaan. Wat zijn deze therapie-ervaringen nu net? En wat zijn ze zeker niet?

Ben je geen coach? Klik dan hier voor het ingeven van jouw ervaring, of voor het lezen van de ervaringen van anderen die jou voorgegaan zijn.

Ons doel

Vind-een-Coach.nl wil de drempel naar therapie verlagen en het taboe daarrond doorbreken. We willen mensen laten voelen dat het oké is om hulp nodig te hebben en deze te vragen. Levensechte therapie-ervaringen geschreven door cliënten in een gelijkaardige situatie verhogen het vertrouwen in therapie bij mensen die voorlopig nog twijfelen. En, geven hen zo het nodige duwtje in de rug bij hun zoektocht naar hulp.

Wat zijn therapie-ervaringen NIET?

 • Geen plaats om kritiek te uiten: Ervaringen waarin iemand zich negatief uitlaat over een specifieke coach, een bepaalde coachingsvorm of coaching in het algemeen, zullen niet online komen. De ervaringen die we verzamelen hebben namelijk als doel om voor zoekende mensen de stap naar coaching te vergemakkelijken. Met een negatieve ervaring kunnen coachees terecht bij de coach of bij de beroepsvereniging van de coach.
 • Geen review of beoordelingssysteem voor individuele coaches of coachingsvormen (positief of negatief): Er kunnen geen sterren of een beoordeling gegeven worden. Noch aan een coach, noch voor een coachingsvorm.
 • De ervaringen worden niet gekoppeld aan een bepaalde coach en evenmin getoond op de profielpagina van de coach. Ook de volledige naam van de coach wordt nooit vermeld (De voornaam wordt wel vermeld). Ervaringen die enkel gaan over de coach, i.p.v. over de therapie-ervaring, worden niet geplaatst.
 • Als coach ben je absoluut niet verplicht om jouw cliënten te vragen hun ervaring op Vind-een-Coach.nl te plaatsen.

Wat zijn therapie-ervaringen WEL?

 • Levensechte positieve therapie-ervaringen geschreven door echte coachees.
 • Steeds met aandacht voor de identiteit en het welzijn van de coachee. Daarom wordt bij de ervaring enkel de voornaam of de initialen getoond. coachees kunnen indien ze dit willen ook volledig anoniem een ervaring met ons delen.
 • De coaching-ervaringen gaan over de beleving van coaching in het algemeen of over een specifieke therapievorm.
 • Ervaringen worden steeds door het webbeheer nagelezen en pas na goedkeuring online geplaatst. Dit om o.a. ongepaste of kwetsende opmerkingen te voorkomen.
 • De coaching-ervaringen zullen enkel zichtbaar zijn op de verzamelpagina van de ingestuurde ervaringen en op de infopagina's over de specifieke coachingsvormen.
 • Met de coaching-ervaringen willen we mensen de kans geven om meer over coaching te weten te komen. En, om mensen die nog twijfelen of coaching hen kan helpen een laatste duwtje in de rug te geven naar een eerste afspraak.

Werkwijze

 • coachees kiezen zelf of ze hun ervaring willen delen op Vind-een-Coach.nl.
 • Dit kunnen ze eenvoudig – en anoniem - doen via vind-een-coach.nl/plaats-ervaring.
 • Elke ervaring wordt door het webbeheer nagelezen en pas na goedkeuring online geplaatst. We controleren hierbij ook steeds of de identiteit van de coachee voldoende beschermd is.
 • Er worden eveneens nooit volledige namen van coaches vermeld bij de ervaringen.

Heb je als coach een opmerking bij een ervaring? Of voel je ergens je oncomfortabel bij? Mail ons en we lossen dit samen met jou op!

Hoe kun jij als coach meehelpen om de drempel naar coaching te verlagen?

Ook jij als coach kan helpen om de drempel naar coaching te verlagen door je coachees te vragen om hun ervaring te plaatsen op Vind-een-Coach.nl.

Dit kan eenvoudig door je (voormalige) coachees onderstaande e-mail met link door te zenden of mee te geven. Zo helpen ze anderen de stap naar coaching te zetten.

Bovendien is het terugblikken van waar men komt en zien waar men nu staat dikwijls een goede manier voor de verdere integratie van het coachingtraject.

Voorbeeld e-mail voor je coachees

Onderwerp: Help anderen met jouw coaching-ervaring

Hallo,

Heb jij ervaren dat coaching iets kan betekenen voor jou? En wil je helpen om het taboe rond coaching te doorbreken? Deel dan anoniem je ervaring op Vind-een-Coach.nl en vergemakkelijk zo de stap naar coaching voor anderen. Jouw ervaring invoeren kan volledig anoniem en zal niet gekoppeld worden aan mij als coach. Het is dus geen recensie, maar zo help je anderen die opzoek zijn naar hulp maar nog niet overtuigd zijn dat coaching kan helpen.

Wil jij graag jouw ervaring met coaching delen? Dat kan eenvoudig via: vind-een-coach.nl/plaats-ervaring

Warme groet!


Heb je als coach nog opmerkingen of vragen?

Mail ons gerust!