Terug naar boven

Assertiviteitscoaching

assertiviteitscoaching

Zou je graag je mening op een verbindende manier leren geven? Heb je nood aan meer tips om je grenzen te stellen? Wil je graag je zelfvertrouwen versterken? En sneller voor jezelf opkomen ? Een assertiviteitscoach kan je hier zeker bij helpen!

Vind meteen een assertiviteitscoach


Of lees meer over:
Wat is assertiviteitscoaching?
Wat doet een assertiviteitscoach?
Waarom assertiviteitscoaching?
Het doel: meer zelfvertrouwen
Tarieven


Wat is assertiviteitscoaching?

Assertiviteitscoaching is een vorm van coaching die je helpt voor jezelf op te komen. Samen met je coach werk je in de eerste plaats aan het krijgen van meer zelfvertrouwen.

Je leert jezelf beter kennen en focust op je eigen sterktes. Door jezelf naar waarde te schatten, durf je op termijn sneller je eigen mening geven. Maar ook indien je een netwerk wil opbouwen en onderhouden komt assertiviteitstraining zeker van pas. Samen met je coach oefen je assertiviteit meteen in de praktijk.

Hierbij kunnen jullie afhankelijk van jouw behoeften en wensen focussen op defensieve assertiviteit of positieve assertiviteit. Terwijl defensieve assertiviteit het opkomen voor jezelf omvat, draait positieve assertiviteit rond het leggen van sociale contacten en het opbouwen van een netwerk. Defensieve en positieve assertiviteit houden elkaar ook mooi in evenwicht.

Wat doet een assertiviteitscoach?

Een assertiviteitscoach kijkt in de eerste plaats naar wat je zelf wil bereiken op het einde van het traject. Op basis hiervan ontdek je wat je werkpunten zijn. Wat zijn je klachten? En welke invloed hebben ze op je dagelijkse leven?

Wanneer je meer wil leren opkomen voor jezelf

Je coach leert je meer over assertief gedrag. Deze informatie helpt je om jezelf in de toekomst assertiever te gaan opstellen. Een doorsnee sessie bestaat uit een combinatie van gesprekken, tips en oefeningen.

Na te werken aan je zelfvertrouwen zorgt een assertiviteitscoach ervoor dat je steviger in je schoenen staat. Hierdoor maak je je minder druk om de mening van anderen. Het resultaat is dat je durft opkomen voor jezelf, kritiek durft geven en zelf ook meer openstaat voor het ontvangen en verwerken van opbouwende kritiek.

Wanneer je op een minder agressieve manier wil opkomen voor jezelf

Daarnaast is een assertiviteitscoach er ook voor wie wél al opkomt voor zichzelf, maar dit momenteel eerder op een agressieve manier doet. Soms wil je je niet laten doen maar weet je niet goed hoe je dit best onder woorden brengt. Een coach helpt je om agressiviteit om te buigen naar assertiviteit met wederzijds respect voor je gesprekspartners. Je zal merken dat je hierdoor nog steeds opkomt voor jezelf, maar minder conflicten met anderen ervaart!

Waarom assertiviteitscoaching?

Vooral verlegen en introverte mensen hebben het soms moeilijk om zich assertief op te stellen. Onbewust proberen ze conflicten zoveel mogelijk te vermijden. Door onvoldoende ‘nee’ te zeggen, brengen ze op langere termijn zichzelf en anderen in de problemen. Dit kan stress en spanningen met zich mee brengen.

Voel jij je onzeker? Angstig? Heb je last van faalangst? Of zou je in de toekomst beter voor jezelf willen opkomen? Een assertiviteitscoach helpt je om sterker in je schoenen te staan.

Herken je jezelf in één van onderstaande stellingen? Dan kan assertiviteitscoaching een oplossing bieden!

 • Je bent bang om afgewezen te worden
 • Je kan moeilijk ‘nee’ zeggen wanneer mensen iets aan je vragen
 • Je twijfelt aan je eigen vaardigheden
 • Je schat de ander vaak hoger in dan jezelf
 • Je gaat conflicten het liefst uit de weg
 • Je ervaart stress in sociale situaties
 • Je wil je zelfbeeld opkrikken

Door assertiever en met meer zelfvertrouwen in het leven te staan, is het eenvoudiger om grenzen te stellen. Hierdoor pieker je minder en vind je innerlijke rust.

Het doel: meer zelfvertrouwen

De eerste stap bij assertiviteitscoaching is inzicht krijgen in je eigen gedachten en gevoelens. Inzicht in jezelf zorgt ervoor dat je ontdekt wat de redenen zijn waarom je je onvoldoende assertief opstelt. Daarna ga je samen met je coach op zoek naar je sterke punten. Het doel? Meer voor jezelf opkomen in privésituaties én op het werk.

De voordelen van assertiviteitscoaching:

 • Je leert jezelf beter kennen
 • Je leert omgaan met negatieve gedachten
 • Je overwint je faalangst
 • Je durft op te komen voor jezelf
 • Je leert grenzen stellen en bewaken
 • Je vindt innerlijke rust

Tarieven

Hoeveel assertiviteitscoaching kost hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een assertiviteitscoach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn. Een typische sessie bestaat uit een combinatie van gesprekken, tips en oefeningen.

Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je assertiviteitscoach terecht. Ga samen met je coach voor meer vertrouwen in jezelf!