A
ACT - acceptance and commitment coaching
Laat meer zien van ACT-coach - Vind een ACT-coachWat is ACT - acceptance and commitment therapy?
ACT is een vorm van gedragscoaching waarbij de cliënt zich richt op het accepteren van emoties, gedachten en ervaringen die niet meteen te veranderen zijn. Ze worden gezien als een onvermijdelijk deel van het leven ipv een symptoom van een problematiek. De focus ligt op het aanvaarden en niet op het bestrijden van symptomen.
Verberg informatie over ACT-coach - Vind een ACT-coachAdemcoaching
Laat meer zien van ademcoach - Vind een ademcoachKan je geen rust vinden? Voel je je gejaagd en gestresseerd? Ben je vaak moe? Dan kan ademcoaching je helpen om meer rust en de juiste balans te vinden. Ga samen met je ademhalingscoach voor een betere ademhaling en meer energie!
Of lees meer over:
Wat is ademcoaching?
Wat doet een ademcoach?
Ademcoaching: voor wie?
Chronische hyperventilatie
Test je ademhaling
Wat is ademcoaching?
Ademcoaching focust op een bewuste en correcte ademhaling. Deze vorm van coaching wordt vaak gebruikt om te leren ontspannen en rustig te blijven in stressvolle situaties. Een ademcoach ondersteunt je in het loslaten van emoties via ademtechnieken. Stress en spanningen kunnen ervoor zorgen dat je onbewust je spieren aanspant en jezelf zo beperkt in je ademhaling. Dankzij concrete ademhalingsoefeningen en bewustwording leer je opnieuw voller en dieper te ademen.
Wat doet een ademcoach?
Veel mensen ademen niet op de juiste manier en ervaren daardoor verschillende klachten. Spierpijn in de nek en schouders, een opgejaagd gevoel, veelvuldig zuchten of gapen, hartkloppingen, snel vermoeid zijn,… Het zijn allemaal gevolgen van een verkeerde ademhaling. Vaak ligt stress of het opkroppen van emoties onbewust aan de basis van een snellere en oppervlakkigere ademhaling.
Een ademcoach helpt je om opnieuw open en vrij te ademen. Onbewust beïnvloedt ademhaling jouw emoties. Een betere ademhaling zorgt zo voor meer energie en balans in je leven. Je wordt je bewust van negatieve emoties en leert deze samen met je coach te verwerken en los te laten.
Tijdens een ademanalyse kijkt je coach waar je ademhaling verbeterd kan worden. Is dit ter hoogte van de buik, het middenrif, de borst? Daarna ga je samen aan de slag. De verschillende ademhalings-, ontspannings- en visualisatietechnieken bij ademcoaching zijn gericht op activering of ontspanning. Rust zorgt voor meer energie.
Ademcoaching: voor wie?
In de huidige maatschappij krijg je vaak te maken met spanningen. Ademtherapie kan je helpen om met stressvolle situaties om te gaan. Herken je jezelf in één van onderstaande stellingen? Dan ben je bij een ademcoach aan het juiste adres!
- Ik wil meer inzicht krijgen in mijn gevoelens en emoties
- Ik wil graag voller en vrijer ademen
- Ik wil negatieve emoties leren loslaten
- Ik wil op een andere manier naar mezelf en de wereld kijken
- Ik wil leren ontspannen
- Ik wil leren omgaan met stress en spanningen
- Ik wil een gevoel van vrijheid creëren
Ademcoaching is bovendien perfect om chronische vermoeidheid bij bijvoorbeeld CVS, ME, fibromyalgie of een burn-out aan te pakken. Door anders en dieper te leren ademen komt je lichaam meer in balans en krijg je meer energie. Ook bij klachten als hoofdpijn, slaapproblemen en spanningsklachten kan ademcoaching verlossing bieden.
Chronische hyperventilatie
Bij chronische hyperventilatie adem je te vaak in en uit. Veel mensen weten niet dat ze chronische hyperventilatie hebben tot ze enkele vage lichamelijke klachten opmerken, zoals:
- Druk op de borst
- Vermoeidheid
- Veel zweten
- Een angstig gevoel
- Licht in het hoofd
- Tintelingen in het lichaam of de vingers
- Kortademigheid
- Een slechte spijsvertering
In dat geval kan het nuttig zijn om een ademcoach te contacteren. Samen kijk je of je te snel ademhaalt en leer je hoe je jouw ademhaling opnieuw in balans kan brengen.
Via onderstaande ademhalingstest kan je ook zelf al even kijken of je te snel ademt.
Test je ademhaling
Neem een stopwatch en pen en papier bij de hand. Zet de stopwatch op 1 minuut. Zet vervolgens elke keer nadat je in en uit hebt geademd een streepje op het blad papier.
Kom je na 60 seconden aan meer dan 10 streepjes? Dan is er ruimte voor verbetering. Contacteer een ademcoach om je ademhaling opnieuw rustig en dieper te laten verlopen.
Tarieven
Hoeveel ademcoaching kost hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een ademcoach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je ademhalingscoach terecht. Ga samen met je coach voor een leven in balans!
Verberg informatie over ademcoach - Vind een ademcoachAssertiviteitscoaching
Laat meer zien van assertiviteitstrainer - Vind een assertiviteitstrainer
Zou je graag je mening op een verbindende manier leren geven? Heb je nood aan meer tips om je grenzen te stellen? Wil je graag je zelfvertrouwen versterken? En sneller voor jezelf opkomen ? Een assertiviteitscoach kan je hier zeker bij helpen!
Vind meteen een assertiviteitscoach
Of lees meer over:
Wat is assertiviteitscoaching?
Wat doet een assertiviteitscoach?
Waarom assertiviteitscoaching?
Het doel: meer zelfvertrouwen
Tarieven
Wat is assertiviteitscoaching?
Assertiviteitscoaching is een vorm van coaching die je helpt voor jezelf op te komen. Samen met je coach werk je in de eerste plaats aan het krijgen van meer zelfvertrouwen.
Je leert jezelf beter kennen en focust op je eigen sterktes. Door jezelf naar waarde te schatten, durf je op termijn sneller je eigen mening geven. Maar ook indien je een netwerk wil opbouwen en onderhouden komt assertiviteitstraining zeker van pas. Samen met je coach oefen je assertiviteit meteen in de praktijk.
Hierbij kunnen jullie afhankelijk van jouw behoeften en wensen focussen op defensieve assertiviteit of positieve assertiviteit. Terwijl defensieve assertiviteit het opkomen voor jezelf omvat, draait positieve assertiviteit rond het leggen van sociale contacten en het opbouwen van een netwerk. Defensieve en positieve assertiviteit houden elkaar ook mooi in evenwicht.
Wat doet een assertiviteitscoach?
Een assertiviteitscoach kijkt in de eerste plaats naar wat je zelf wil bereiken op het einde van het traject. Op basis hiervan ontdek je wat je werkpunten zijn. Wat zijn je klachten? En welke invloed hebben ze op je dagelijkse leven?
Wanneer je meer wil leren opkomen voor jezelf
Je coach leert je meer over assertief gedrag. Deze informatie helpt je om jezelf in de toekomst assertiever te gaan opstellen. Een doorsnee sessie bestaat uit een combinatie van gesprekken, tips en oefeningen.
Na te werken aan je zelfvertrouwen zorgt een assertiviteitscoach ervoor dat je steviger in je schoenen staat. Hierdoor maak je je minder druk om de mening van anderen. Het resultaat is dat je durft opkomen voor jezelf, kritiek durft geven en zelf ook meer openstaat voor het ontvangen en verwerken van opbouwende kritiek.
Wanneer je op een minder agressieve manier wil opkomen voor jezelf
Daarnaast is een assertiviteitscoach er ook voor wie wél al opkomt voor zichzelf, maar dit momenteel eerder op een agressieve manier doet. Soms wil je je niet laten doen maar weet je niet goed hoe je dit best onder woorden brengt. Een coach helpt je om agressiviteit om te buigen naar assertiviteit met wederzijds respect voor je gesprekspartners. Je zal merken dat je hierdoor nog steeds opkomt voor jezelf, maar minder conflicten met anderen ervaart!
Waarom assertiviteitscoaching?
Vooral verlegen en introverte mensen hebben het soms moeilijk om zich assertief op te stellen. Onbewust proberen ze conflicten zoveel mogelijk te vermijden. Door onvoldoende ‘nee’ te zeggen, brengen ze op langere termijn zichzelf en anderen in de problemen. Dit kan stress en spanningen met zich mee brengen.
Voel jij je onzeker? Angstig? Heb je last van faalangst? Of zou je in de toekomst beter voor jezelf willen opkomen? Een assertiviteitscoach helpt je om sterker in je schoenen te staan.
Herken je jezelf in één van onderstaande stellingen? Dan kan assertiviteitscoaching een oplossing bieden!
- Je bent bang om afgewezen te worden
- Je kan moeilijk ‘nee’ zeggen wanneer mensen iets aan je vragen
- Je twijfelt aan je eigen vaardigheden
- Je schat de ander vaak hoger in dan jezelf
- Je gaat conflicten het liefst uit de weg
- Je ervaart stress in sociale situaties
- Je wil je zelfbeeld opkrikken
Door assertiever en met meer zelfvertrouwen in het leven te staan, is het eenvoudiger om grenzen te stellen. Hierdoor pieker je minder en vind je innerlijke rust.
Het doel: meer zelfvertrouwen
De eerste stap bij assertiviteitscoaching is inzicht krijgen in je eigen gedachten en gevoelens. Inzicht in jezelf zorgt ervoor dat je ontdekt wat de redenen zijn waarom je je onvoldoende assertief opstelt. Daarna ga je samen met je coach op zoek naar je sterke punten. Het doel? Meer voor jezelf opkomen in privésituaties én op het werk.
De voordelen van assertiviteitscoaching:
- Je leert jezelf beter kennen
- Je leert omgaan met negatieve gedachten
- Je overwint je faalangst
- Je durft op te komen voor jezelf
- Je leert grenzen stellen en bewaken
- Je vindt innerlijke rust
Tarieven
Hoeveel assertiviteitscoaching kost hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een assertiviteitscoach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn. Een typische sessie bestaat uit een combinatie van gesprekken, tips en oefeningen.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je assertiviteitscoach terecht. Ga samen met je coach voor meer vertrouwen in jezelf!
Verberg informatie over assertiviteitstrainer - Vind een assertiviteitstrainerAutisme coaching
Laat meer zien van autisme coach - Vind een autisme coachWil je autisme van binnenuit begrijpen? Heb je vragen over hoe je autisme kan herkennen? Of zoek je naar oplossingen voor dagelijkse problemen? Dan kan een autisme coach je de optimale ondersteuning bieden!
Of lees meer over:
Wat is autisme?
Wat zijn de symptomen van autisme?
Welke vormen van autisme zijn er?
Autisme of HSP?
Wat kan een autisme coach voor jou betekenen?
Wat is autisme?
Hoewel veel mensen wel al van autisme gehoord hebben, laat de stoornis zich niet makkelijk omschrijven. Autisme is er in verschillende gradaties en kan op verscheidene manieren tot uiting komen. Hierdoor spreekt men vaak over autisme spectrum stoornis, of kortweg ASS.
Bij autistische mensen werkt de informatieverwerking in de hersenen anders. Alles wat je ziet, hoort of ruikt, wordt op een andere manier verwerkt. Dit brengt enkele voor- en nadelen met zich mee. Hoewel mensen met autisme vaak moeite hebben met sociale contacten en met het overzicht te houden, zijn het ook harde werkers met het hart op de tong en oog voor detail.
Autisme is iets wat je niet aan de buitenkant waar kan nemen, maar wat wel een grote invloed op je leven uitoefent. Indien je op zoek bent naar oplossingen voor bepaalde problemen, helpt een autisme coach je hier graag bij.
Wat zijn de symptomen van autisme?
Nadat je geboren bent met autisme, blijft het je hele leven een rol spelen. Meestal duiken de autisme symptomen voor het eerst op rond de leeftijd van drie jaar.
Kinderen met autisme kunnen op heel uiteenlopende manieren symptomen van autisme vertonen, die heel mild of net heel ernstig kunnen zijn. Sommige kenmerken duiken steeds in mindere of sterkere mate op. Enkele van die vaak voorkomende symptomen zijn:
- Strubbelingen met het begrijpen van gebaren en gezichtsuitdrukkingen
- Moeilijkheden met sociale interactie
- Een gebrek aan verbeeldingskracht
- Moeilijkheden om zich aan te passen aan veranderingen
- Het steeds herhalen van een bepaalde lichaamsbeweging, bijv. zwaaien met een hand
- Helemaal opgaan in een bepaalde activiteit, zodat er nergens anders aandacht voor is
Autisme bij volwassenen kan lange tijd onopgemerkt blijven. Dit is mogelijk doordat ze in hun leven vooral in contact kwamen met mensen en situaties die pasten bij hun autisme of omdat ze zichzelf deze sociale regels hebben aangeleerd. Zo vallen de bovengenoemde autistische symptomen pas op wanneer er plots grote veranderingen in hun leven komen, zoals bijvoorbeeld op het werk. Of omdat ze zich de vraag beginnen stellen waarom ze steeds dezelfde terugkerende problemen ondervinden.
Natuurlijk kunnen symptomen van autisme in verschillende combinaties opduiken en zal iedereen wel een paar kenmerken van autisme bij zichzelf herkennen. Wanneer je twijfelt, kan een autisme coach hier via een autisme test uitsluitsel over geven.
Welke vormen van autisme zijn er?
Hoewel coaches tegenwoordig bij autisme enkel nog van de overkoepelende term “autismespectrumstoornis” spreken, werden vroeger enkele verschillende soorten autisme onderscheiden. In het dagelijkse leven hoor je deze dan ook nog heel vaak voorbijkomen:
Klassiek autisme of autistische stoornis:
Bij deze ernstige vorm van autisme duiken enkele kenmerkende problemen op, zoals moeite met communiceren met leeftijdsgenoten, agressie, hyperactiviteit en dwangmatig gedrag. Daarnaast kunnen personen met autisme slaapproblemen hebben of zich neerslachtig voelen. Ook epilepsie of een verstandelijke beperking kan voorkomen.
Syndroom van Asperger:
Bij het syndroom van Asperger ziet men in de sociale contacten dezelfde symptomen terugkomen als bij klassiek autisme. Het verschil is dat deze vorm van autisme in het begin minder opvalt. Van vertraagde taalontwikkeling of een verstandelijke beperking is geen sprake. Mensen met Asperger hebben een normale of vaak zelfs hoge intelligentie.
Syndroom van Rett:
Deze vorm van autisme komt bijna uitsluitend voor bij meisjes. Ze kennen 6 tot 18 maanden een normale ontwikkeling en pas daarna verliezen ze hun verworven taal- en handfuncties. Plots zullen ze specifieke handbewegingen beginnen maken die opduiken in combinatie met sociale en communicatieve stoornissen. Deze vorm van autisme heeft een genetische oorzaak.
Desintegratieve stoornis:
Ook bij desintegratieve stoornis kennen kinderen eerst een normale ontwikkeling. Pas na minstens 2 jaar verliezen ze terug een groot deel van hun verworden vaardigheden en ontstaan er problemen die aan klassiek autisme doen denken. Deze vorm van autisme is net als het syndroom van Rett heel zeldzaam.
PDD-NOS ofwel Pervavise Developmental Disorder-Not Otherwise Specified:
Deze term wordt gebruikt voor personen die sociale en communicatieve problemen ondervinden die lijken op klassiek autisme. Omdat de problemen minder uitgebreid zijn dan bij klassiek autisme, spreekt men in dit geval ook wel over “aan autisme verwante problematiek”.
Autisme of HSP?
Op het eerste zicht kan autisme makkelijk worden verward met HSP of hooggevoeligheid. Hoewel er zeker sprake is van enkele gelijkenissen, is er toch een groot verschil tussen autisme en hoogsensitiviteit. Bij HSP draait het net om hooggevoeligheid tegenover de emoties van anderen, terwijl dit bij autisme vaak afwezig zal zijn. De algemene prikkelgevoeligheid komt wel overeen.
Wat kan een autisme coach voor jou betekenen?
Een autisme coach ondersteunt en begeleidt zowel kinderen als volwassenen met autisme in hun dagelijkse leven. Samen kijken we hoe we dagelijkse problemen het best kunnen aanpakken. Ook broers of zusjes, ouders, kinderen of partners zijn altijd welkom bij de autisme coach. Gezinscoaching kan in dit geval eveneens interessant zijn. Voor wie wil, is er bovendien coaching aan huis. Zo kunnen coaching sessies doorgaan in je eigen, vertrouwde omgeving.
Enkele zaken die tijdens een coaching sessie aan bod kunnen komen, zijn:
- Zoeken naar oplossingen voor problemen
- Werken aan sociale vaardigheden
- Omgaan met stress
- Verbeteren van het zelfbeeld
- Verminderen van angsten
- Verbeteren van relaties met anderen
- Verwerken van de diagnose
- …
Een begeleiding op maat zorgt ervoor dat autisme beter wordt begrepen. Zo kunnen we samen werken aan oplossingen. Vind vandaag nog jouw autisme coach voor volwassenen of autisme coach voor kinderen in je buurt!
Verberg informatie over autisme coach - Vind een autisme coachB
Bedrijfscoaching
Laat meer zien van bedrijfscoach - Vind een bedrijfscoachHeb je grote plannen met je bedrijf? Wil je graag kijken hoe je succesvoller kan worden? Of wens je dankzij teambuilding en betere communicatie de werksfeer te verbeteren? Dan ben je bij je bedrijfscoach aan het juiste adres!
Of lees meer over:
Wat is het doel van bedrijfscoaching?
Wat is bedrijfscoaching?
Bedrijfscoaching of businesscoaching draait rond het optimaal functioneren van je bedrijf. Je coach neemt samen met jou je missie en visie onder de loep en overloopt wat je wenst te bereiken.
Je doelen behaal je natuurlijk niet alleen. Daarom kijk je tijdens bedrijfscoaching eveneens naar de werksfeer en wordt er aandacht aan het stressniveau op de werkvloer besteed. Krijgt iedereen voldoende hulp en waardering? Zit de bedrijfsstructuur correct in elkaar? Welke verandering is nodig om je bedrijf vlot te laten draaien? Ook het zelfbeeld van je bedrijf wordt bestudeerd en eventueel bijgesteld.
Bespreek samen met je bedrijfscoach waar je onderneming op dit moment staat, en zet samen een stap vooruit.
Hoe werkt bedrijfscoaching?
Eerst bekijk je samen met je bedrijfscoach de behoeften van je bedrijf. Dit door je bedrijf, de interne dynamieken en uitdagingen in kaart te brengen. Daarna volgt een concrete aanpak en een begeleiding op maat zoals algemene trainingen, individuele coaching, teamcoaching of managementcoaching. Door intensief samen te werken met je coach volgen er snel betere resultaten. En vermindert de druk op je eigen schouders.
Thema’s die bij businesscoaching aan bod kunnen komen, zijn:
- Heldere en open communicatie
- Voorkomen en omgaan met stress
- Zelfvertrouwen
- Leiderschap
- Assertiviteit
- Delegeren en opvolgen
- Empathisch reageren
- Timemanagement
De werkwijze wordt bepaald door het concrete onderwerp. Afhankelijk van het thema zal de bedrijfscoach bevragend werken, advies en tips geven, of concrete voorstellen doen rond trainingen of aanpassingen binnen het bedrijf. Hierbij wordt uitgegaan van je eigen talenten, ambities, kwaliteiten en waarden en die van je medewerkers. De verantwoordelijkheid wordt vergroot en je leert oplossingsgericht handelen.
Nadien vindt er een evaluatie plaats: wat heb je geleerd? En hoe gaat het verder? Heb je behoefte aan een vervolgtraining?
Soorten bedrijfscoaching
Een bedrijfscoach is er zowel voor individuele werknemers als voor het hele team. Door te kijken naar specifieke behoeften vinden jij of je team eenvoudig de kortste weg naar verbetering of een oplossing. Afhankelijk van je wensen zijn er verschillende types bedrijfscoaching of in-company coaching:
Managementcoaching
Managementcoaching is er speciaal voor managers en leidinggevenden. Samen met je coach kijk je hoe je jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling kan optimaliseren. Deze vorm van bedrijfscoaching leert leidinggevenden beter omgaan met zichzelf en hun omgeving. Wil je jouw leidinggevende capaciteiten versterken? Conflicten op de werkvloer beter leren oplossen? Jouw communicatieve vaardigheden bijschaven? Dan is een managementcoach de perfecte persoon om jou te ondersteunen!
Executive coaching
Deze vorm van bedrijfscoaching is er speciaal om topmanagers en kaderleden te begeleiden. Tijdens executive coaching krijg je steun en een professioneel klankbord. Samen met je coach kijk je hoe je jouw bedrijf nog succesvoller kan maken. Er wordt dieper ingegaan op je carrière, strategisch denken, het verkrijgen van een goed werkend team en de balans tussen je werk en privéleven. Een executive coach biedt een objectieve blik en luisterend oor om jouw capaciteiten zo naar een hoger niveau te tillen.
Teamcoaching
Elk succesvol bedrijf heeft een goed werkend en tevreden team. Via gesprekken of oefeningen wordt bij deze vorm van bedrijfscoaching het hele team gecoacht. Teamleden krijgen meer inzicht in elkaars persoonlijkheid, leren hun rol binnen de organisatie beter kennen en ook mogelijke onderlinge frustraties worden uitgeklaard. Tijdens teamcoaching wordt gekeken naar oplossingen en gezamenlijke doelstellingen. Dit kan onder de vorm van teambuilding of via persoonlijke gesprekken en oefeningen met een teamcoach.
Teambuilding
Teambuilding is een vorm van teamcoaching waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van de onderlinge sfeer. Door deel te nemen aan een gezamenlijke activiteit worden de samenwerkingen binnen het team en de onderlinge verhoudingen tussen de collega’s verbeterd.
Ondernemingscoaching
Als KMO-ondernemer of zaakvoerder ben je steeds op zoek naar de beste keuzes voor jou en je bedrijf. Heb je als startende ondernemer of klein bedrijf behoefte aan een klankbord of een objectieve visie? Dan is ondernemingscoaching de perfecte oplossing voor jou! Samen met je ondernemerscoach bekijk je jouw startersplan, visie en praktische noden. Zo blijf je steeds doelbewust en met passie ondernemen.
Hebben medewerkers baat bij individuele begeleiding of specifieke vragen over hun loopbaan of hun specifieke rol binnen het bedrijf? Dan kan je ook steeds terecht bij je loopbaancoach of jobcoach.
Wat is het doel van bedrijfscoaching?
Bij businesscoaching of in-company coaching draait alles rond één doel: het beter, sneller maar ook makkelijker realiseren van je bedrijfsdoelen.
Daarvoor is ook een goede en open communicatie nodig. Zo weet iedereen wat van hem of haar wordt verwacht en wat er gaat gebeuren. Dit bevordert de werksfeer in het bedrijf, wat leidt tot een hogere productiviteit. Bovendien voorkomt een open communicatie en aangename werksfeer een burn-out en bore-out. Door constructief stress aan te pakken, creëer je een gezond en duurzaam bedrijf.
Zo kan iedereen met meer passie en verantwoordelijkheid resultaatgericht aan het werk gaan. En worden de gewenste resultaten gerealiseerd.
Tarieven?
Hoeveel bedrijfscoaching of in-company coaching kost hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een bedrijfscoach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je bedrijfscoach terecht. Realiseer samen met je coach al je bedrijfsdoelen!
Een bedrijfscoach is de perfecte onafhankelijke persoon om gedachten mee te wisselen over je bedrijf. Zo krijg je meteen een second opinion, een frisse kijk en een lading inspiratie.
Bemiddeling
Laat meer zien van bemiddelaar - Vind een bemiddelaarOp zoek naar een bemiddelaar bij een familieruzie, burenconflict of echtscheiding? Wat kan bemiddeling betekenen voor je? En hoe verloopt bemiddeling precies? Lees er hier alles over.
Of lees meer over:
Wat is bemiddeling?
Waarom een bemiddelaar?
Bemiddeling bij echtscheiding
Bemiddeling bij familieruzies
Hoe verloopt bemiddeling?
Tarieven
Wat is bemiddeling?
Bij bemiddeling wordt gezocht naar een oplossing voor conflicten met behulp van een derde, onafhankelijke partij. De bemiddelaar coördineert de gesprekken tussen twee of meer personen en ondersteunt de communicatie op een neutrale manier om zo tot een uitweg uit het conflict te komen.
Het doel van bemiddeling is het bekomen van een zo goed mogelijke oplossing bij een ruzie of geschil. Zo kan een moeilijke situatie worden afgesloten met wederzijds begrip. Bemiddeling is altijd vrijwillig. Wanneer er nog enigszins bereidheid tot gesprek is, verhoogt dit de kans op een waardevolle oplossing.
Waarom een bemiddelaar?
Een bemiddelaar helpt verschillende partijen om tot een overeenkomst te komen waarin iedereen zich kan vinden. Tijdens de bemiddeling kan iedereen zijn wensen en verwachtingen op een rustige manier en met respect voor elkaar duidelijk maken.
Conflicten kunnen door miscommunicatie of hoog oplopende emoties uit de hand lopen. Een bemiddelaar zal de ruimte creëren om behoeften, wensen en gevoelens op een serene manier met elkaar te bespreken. Dit maakt het makkelijker om een uitweg te vinden die voor iedereen aanvaardbaar is.
Bovendien voorkom je op deze manier dat een ruzie of geschil voor de rechtbank moet komen. Bemiddeling is dus niet alleen aangenamer maar ook sneller en goedkoper dan een juridische procedure.
Bemiddeling bij echtscheiding
Hebben jullie beslist om te scheiden? Dan is bemiddeling perfect om dit op een vlotte en respectvolle manier te laten gebeuren. Door samen naar oplossingen te zoeken en tot een uitweg te komen, besparen jullie jezelf heel wat onnodig extra emotioneel leed.
Zeker met kinderen is het aangeraden om op een zo efficiënt mogelijke manier tot een overeenkomst te komen. Je wil namelijk niet dat zij de dupe worden van jullie scheiding.
Een bemiddelaar kan bij een echtscheiding:
- Advies geven inzake verschillende juridische vragen
- Jullie ondersteunen in het luisteren en praten met elkaar
- De belangen van de kinderen nauwgezet in het oog houden
- Jullie helpen bij het maken van afspraken
- Een EOT-overeenkomst of ouderschapsplan opmaken (opgelet: dit kan enkel door een erkende bemiddelaar)
Bemiddeling bij familieruzies
Familieruzies kunnen na verloop van tijd grote proporties aannemen. Wat soms begint als een klein conflict mondt al snel uit in een groter probleem wanneer er niet correct wordt over gecommuniceerd. Spanningen met je broer, zus, ouders, schoonouders, enz. wegen emotioneel zwaar door.
Een bemiddelaar ondersteunt jullie in het oplossen van de geschillen. Dankzij een onafhankelijke, derde partij leren jullie luisteren naar elkaar. Zo ontdekken jullie elkaars wensen en verwachtingen en is er ruimte voor wederzijds begrip.
Door een vrijwillige deelname aan bemiddeling komen jullie samen tot breed gedragen oplossingen, waardoor de kans dat deze gerespecteerd worden groter is.
Hoe verloopt bemiddeling?
Bemiddeling verloopt meestal in verschillende fasen:
- Tijdens een kennismakingsgesprek wordt er kritisch gekeken naar de huidige conflicten en wordt er doorlopen hoe de bemiddeling in zijn werk zal gaan.
- In een volgende fase worden de mogelijke oplossingen besproken. Er wordt naar iedereen aandachtig geluisterd zodat elke partij zijn wensen kenbaar kan maken. Jullie worden tijdens deze gesprekken zorgvuldig ondersteund door de bemiddelaar zodat alle gesprekken vlot en respectvol verlopen.
- Tot slot wordt de oplossing uitgewerkt. Nadat jullie tot een aanvaardbare uitweg zijn gekomen, maakt de bemiddelaar de overeenkomst op. Alle concrete afspraken worden hierin vastgelegd.
Tarieven
Hoeveel bemiddeling kost hangt af van jullie persoonlijke noden en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Het specifieke traject zal zich doorheen de gesprekken ontwikkelen. Bij het begin van het traject wordt meestal met een bemiddelingsprotocol gewerkt. Hierin staan alle afspraken, tarieven, een samenvatting van wat bemiddeling inhoudt en wat er van de partijen verwacht wordt.
Voor meer informatie over de tarieven kan je steeds contact opnemen met de bemiddelaar van je keuze.
Verberg informatie over bemiddelaar - Vind een bemiddelaarBewegingscoaching
Laat meer zien van bewegingscoach - Vind een bewegingscoach
Wil je meer of opnieuw beginnen sporten? Gewicht verliezen? Of gezonder beginnen leven? Een bewegingscoach motiveert je om te starten met een fitte levensstijl! Vind een bewegingscoach bij jou in de buurt en klik op het profiel voor meer info of een afspraak.
Vind meteen een bewegingscoach
Of lees meer over:
Wat is bewegingscoaching?
Wat doet een bewegingscoach?
Bewegingscoaching: voor wie?
De resultaten
Tarieven
Wat is bewegingscoaching?
Tijdens bewegingscoaching word je begeleid en bijgestaan in je bewegings- of sportactiviteiten, of je nu een absolute beginner bent of een ervaren sportieveling.
Omdat er rekening gehouden wordt met je persoonlijke vragen, wensen en noden, is het coachingstraject volledig op maat samengesteld. Via tussentijdse evaluaties wordt je evolutie in kaart gebracht en wordt het traject bijgestuurd indien dat nodig blijkt te zijn. Het doel is uiteindelijk een gezondere of fittere levensstijl bereiken binnen je eigen mogelijkheden.
Doe je dit graag alleen, dan zijn de individuele sessies voor jou het meest geschikt. Sport je liever in groep, dan kan je aansluiten bij de groepsbegeleiding. Ook dit wordt in samenspraak met je bewegingscoach afgesproken.
Wat doet een bewegingscoach?
Een bewegingscoach motiveert je om in beweging te blijven met als doel je vooropgestelde resultaten op je eigen tempo te behalen.
Tijdens het kennismakingsgesprek kijkt hij hoe je levensstijl er op dit moment uitziet en welke sporten je leuk vindt. Samen met je coach wordt een haalbaar beweegplan opgesteld.
Dan is het tijd voor actie: Je zet je beweegplan om in de praktijk! Tijdens het hele traject blijft je bewegingscoach je aansturen en motiveren. Op basis van de instructies en tips die je van je coach krijgt, leer je op zelfstandige basis (verder) bewegen. Zo ga je voluit voor je fittere levensstijl.
Ook een wandelcoach kan je motiveren om meer beweging je dagindeling te brengen. Een life coach, mental coach of voedingsdeskundige helpen je op hun beurt dan weer verder op weg naar een evenwichtig en gelukkig leven.
Bewegingscoaching: voor wie?
Bewegingscoaching is geschikt voor iedereen die een fittere levensstijl wil omarmen. Bewegen is niet alleen fysiek maar ook mentaal heel belangrijk en je haalt er tal van voordelen uit:
Enkele fysieke voordelen zijn:
- Je bouwt je conditie op
- Je krijgt een gezond gewicht
- Je pakt je rugklachten en gewrichtspijnen aan
- Je verbetert je levenskwaliteit
- Het is goed voor je hart- en bloedvaten
- Het heeft een positieve invloed op je ademhaling en astma
- Je voelt je fitter en duidelijk minder vermoeid
Enkele mentale voordelen zijn:
- Het helpt om je hoofd eens leeg te maken
- Het helpt tegen stress en spanningen
- Het heeft een positieve invloed op een bore-out of burn-out
- Je voelt je gelukkiger en verkleint de kans op een depressie
Om welke reden je ook besluit meer te sporten, je bewegingscoach is er om jou te helpen om je doel te bereiken!
De resultaten
Naargelang je eigen wensen en verbeterpunten zal je tijdens bewegingscoaching vooral op jouw persoonlijke doelen focussen. Toch merk je na enkele coachingssessies ook op veel andere vlakken een verschil:
Je hebt minder stress: door te bewegen focus je op het sporten en je eigen ademhaling. Je krijgt de kans om je hoofd leeg te maken en voelt je gelukkiger door de endorfines die je tijdens het sporten aanmaakt.
Je leeft gezonder: bewegen is enorm goed voor je hart en bloedvaten. Door te sporten neem je meer zuurstof op en werk je aan een betere conditie. Je merkt dat je meer energie hebt.
Je slaapt beter: bewegen is perfect om je slaapproblemen aan te pakken. Hierdoor ben je overdag geconcentreerder en productiever.
Je krijgt sterke botten: bewegen gaat botontkalking of osteoporose tegen. Door te sporten draag je bij aan een gezonde botmassa.
Tarieven
Hoeveel bewegingscoaching kost hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een bedrijfscoach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.
Je kan bij een bewegingscoach terecht voor individuele begeleiding, groepsbegeleiding of een workshop.
Voor meer specifieke informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je bewegingscoach terecht. Ga samen met je coach voor een gezondere levensstijl!
Verberg informatie over bewegingscoach - Vind een bewegingscoachBewustzijnscoach
Vind een bewustzijnscoachBody mind release
Vind een body mind release coachBrain gym
Laat meer zien van brain gym instructeur - Vind een brain gym instructeurWat is Brain-gym?
Brain-gym is een methode die via beweging het leren stimuleert en blokkades helpt op te heffen. Door middel van eenvoudige fysieke oefeningen wordt het evenwicht in het lichaam herstelt waardoor het concentratievermogen, het geheugen, lees- en schrijfvaardigheden, organisatievermogen en algemene coördinatie op een natuurlijke manier verbetert.
Verberg informatie over brain gym instructeur - Vind een brain gym instructeurBudgetcoaching
Vind een budgetcoachBurn-out coaching
Vind een burn-out coachBusiness coaching
Laat meer zien van business coach - Vind een business coachWil je groeien als ondernemer of freelancer? Wil je leren hoe je beter kan leidinggeven? Hoe je je werknemers motiveert? Een business coach helpt je om je business doelen en dromen scherp te stellen en te bereiken.
Vind meteen een business coach
Of lees meer over:
Wat is een business coach?
Business coach voor ondernemers en freelancers
Business coach voor leidinggevenden
Waarom kiezen voor een business coach?
Opleiding business coach
Wat is een business coach?
Een business coach is er voor iedereen die een eigen bedrijf heeft of die voor een bedrijf werkt. Je krijgt waardevolle tips, nieuwe inzichten en handige technieken aangereikt om je dromen en doelen te realiseren.
Wat tijdens business coaching aan bod komt, hangt dan ook af van wat jij wilt bereiken. Wil je meer klanten vinden? Wil je groeien met je bedrijf? Leren hoe je jouw werknemers motiveert? Een business coach kan je helpen met het opstellen van een businessplan of marketingplan, het scherpstellen van je personal branding, dieper ingaan op time management, je leren hoe je bepaalde procedures implementeert, enz.
Het doel van business coaching is om jou te helpen op professioneel vlak meer resultaat te behalen. Enkele thema's waarvoor je bij een business coach terechtkan, zijn:
- Met meer zelfvertrouwen je job uitoefenen
- Daadkrachtig handelen
- Je tijd efficiënter leren indelen
- Je motivatie verhogen
- Je leren focussen op belangrijke zaken
- De groeipijnen van je bedrijf leren kennen
- Inzicht krijgen in wat je wilt bereiken
- Leren hoe je meer winst kan behalen
- Je helpen opstarten als zelfstandige
- Je uitstelgedrag aanpakken
- Je sales- en verkooptechnieken aanleren
- Je marketingtechnieken aanleren
- …
Vind meteen een business coach bij jou in de buurt.
Business coach voor ondernemers en freelancers
Als ondernemer of freelancer kom je voor heel wat uitdagingen te staan. Het goede nieuws is dat je die niet alleen hoeft aan te pakken. Een business coach helpt je om elke dag opnieuw het beste van jezelf te kunnen geven.
Een business coach is er zowel voor beginnende als ervaren zelfstandigen. Doorheen je carrière heb je nood aan andere dingen. Misschien zoek je in het begin iemand die met je meedenkt, die je kan helpen om je doelen scherp te stellen en je eerste klanten te bereiken. Later kan je misschien net nood hebben aan iemand die met je meekijkt of je nog steeds op het juiste pad naar je doelen zit. Of die je helpt om je work-life balance te bewaken, of om een team samen te stellen.
Dankzij business coaching heb je steeds een luisterend oor en iemand die je helpt om je ambities op professioneel vlak te verwezenlijken. Iemand die je motiveert om actie te ondernemen. Die je als ondernemer of freelancer meer zelfvertrouwen en vertrouwen in de toekomst schenkt. Je staat er nooit alleen voor. Een business coach is jouw klankbord tijdens jouw ondernemersreis.
Business coach voor leidinggevenden
Een van de belangrijkste talenten van een leidinggevende is communiceren. Maar hoe doe je dat nu best? Hoe haal je het beste uit je medewerkers?
Een business coach kan je helpen om verbindend te communiceren. Hierbij wordt gekeken naar de kwaliteiten van jezelf en van je medewerkers, maar ook naar de mogelijke valkuilen.
Daarnaast kan een business coach je leren hoe je een idee kan pitchen. Of hoe je een boeiende presentatie geeft. Hoe je slecht nieuws overbrengt of hoe je kan delegeren. Je coach geeft je als leidinggevende een duwtje in de rug zodat je bedrijf met al zijn medewerkers kan groeien.
Waarom kiezen voor een business coach?
Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een business coach. Enkele voordelen zijn:
- Een business coach helpt je te focussen op de lange termijnstrategie
- Een business coach helpt je efficiënter te werken
- Een business coach motiveert je
- Een business coach inspireert je
- Een business coach is jouw luisterend oor en sparringpartner
- Een business coach blijft steeds objectief en rationeel
- Een business coach stimuleert je vaardigheden zodat je kan groeien en succesvoller kan worden
- Een business coach besteedt aandacht aan jouw work-life balance
- …
Opleiding business coach
Wil je graag zelf aan de slag gaan als business coach? Wil je leren hoe je ondersteuning kan bieden aan bedrijven, teams, organisaties, verenigingen of groepen? Tijdens een opleiding business coach leer je meer over bemiddeling, bijscholing, teambuilding, persoonlijke ontwikkeling, personeelsplanning en communicatie. Neem een kijkje in het aanbod workshops, cursussen en opleidingen rond coaching.
Verberg informatie over business coach - Vind een business coachC
Coaching
Laat meer zien van coach - Vind een coachCoaching staat voor ontwikkeling en persoonlijke groei! Of je nu op zoek bent naar bedrijfscoaching, loopbaancoaching, life coaching, personal coaching, assertiviteitscoaching, counseling, kindercoaching of relatiecoaching… Je vindt snel en eenvoudig jouw gespecialiseerde coach bij jou in de buurt! Ontdek alle verschillende coachingsvormen in het overzicht hieronder.
Of lees meer over:
Burn-out coaching of Stress-coaching
Wat is coaching?
Coaching is een begeleidingstraject waarbij je wordt geholpen om persoonlijke of zakelijke doelen te bereiken. Een coach zorgt voor inspiratie en ondersteuning tijdens je persoonlijke ontwikkeling. Zo krijg je meer vat op je leven of kan je een situatie beter benaderen.
Centraal staat jouw vraag en wat jij wenst te bereiken. Er wordt gefocust op actie en concrete gedragsveranderingen. Wat zijn je vaardigheden en talenten? En hoe kan je jouw volledige potentieel benutten? Een coach helpt je om de juiste weg te vinden en op koers te blijven. Zo kan coaching een boost geven aan je zelfvertrouwen en snel voor concrete resultaten of oplossingen zorgen.
Wanneer coaching?
Heb je het gevoel dat iets anders of beter kan? Ondervind je angst, stress of verdriet? Wil je meer inzicht in jezelf en je leven? Of wens je bepaalde persoonlijke of zakelijke doelen te bereiken? Dan zit je helemaal goed bij een coach.
Ook in onderstaande gevallen kan coaching voor jou een oplossing bieden.
- Je wil je persoonlijk of zakelijk ontwikkelen
- Je wenst bepaalde van jouw karaktereigenschappen zoals zelfvertrouwen of assertiviteit te versterken
- Je zou graag jouw stress, angst, boosheid of verdriet aanpakken
- Je wil jouw doelen efficiënter bereiken
- Je hebt behoefte aan een luisterend oor
- Je bent op zoek naar inspiratie en motivering
Wat doet een coach?
In een wereld in verandering is het belangrijk om je vaardigheden te blijven ontwikkelen. Een coach helpt je om je sterke punten in de verf te zetten en je werkpunten aan te pakken. Via gesprek en oefeningen leer je jouw vaardigheden maximaal te benutten om zo het beste uit jezelf te halen. Samen met een coach streef je op korte termijn naar duurzame oplossingen en verbeteringen.
Coaching kan zowel op persoonlijk als op professioneel vlak hulp bieden. Door kritisch te bekijken waar je op dit moment vastloopt, kan je focussen op je ontwikkeling en samen met je coach enkele stappen vooruit zetten. Dit gebeurt door eerst een stap terug te zetten, de situatie objectief onder de loep te nemen en je te laten inspireren.
Je coach houdt je als het ware een spiegel voor. Zo kom je vanuit jezelf met duurzame oplossingen voor je problemen. Door onderliggende gedachten bij je handelingen te evalueren, wordt gedragsverandering mogelijk gemaakt. De sleutel tot de antwoorden die je zoekt, ligt verborgen in jezelf.
Tot slot, is coaching altijd positief. Positieve emoties leiden bijvoorbeeld tot het herstellen van stress, betere prestaties op school of op het werk, meer zelfvertrouwen en betere relaties. Er wordt gefocust op jouw mogelijkheden en kwaliteiten in plaats van op je tekortkomingen of beperkende omstandigheden. Met een positieve instelling kan namelijk veel meer bereikt worden.
Vormen van coaching
Coaching is er in allerlei vormen en maten. Zo vind je steeds een coach die perfect bij je past. Enkele voorbeelden van specifieke coachingsvormen zijn:
Bedrijfscoaching
Bij bedrijfscoaching ligt de focus op het optimaal functioneren van je bedrijf. Samen met je coach bekijk je jouw missie en visie. Wat wens je binnen jouw onderneming te bereiken? Bereik je bedrijfsdoelen, verbeter de werksfeer of zet een zakelijke stap vooruit dankzij deze coachingsvorm.
Loopbaancoaching
Tijdens loopbaancoaching word je ondersteund bij belangrijke loopbaanbeslissingen. Je ontdekt je eigen vaardigheden en talenten en leert hoe je deze maximaal kan inzetten. Plan je een carrièreswitch? Ben je op zoek naar doorgroeimogelijkheden? Loop je tegen een burn-out aan? Of weet je niet zeker welke job nu echt bij jou past? Dan ben je bij een loopbaancoach aan het juiste adres.
Life coaching
Tijdens life coaching leer je jezelf via gesprekken en oefeningen beter kennen. Je leert op een nieuwe manier omgaan met je leven. Door je sterke punten verder uit te bouwen en je werkpunten onder handen te nemen, zet je samen met je coach een stap in de richting van een gelukkig en evenwichtig leven.
Assertiviteitstraining
Assertiviteitstraining is perfect voor iedereen die sterker in zijn schoenen wil staan. Wil je jouw onzekerheid aanpakken? Dan leer je via deze coachingsvorm in elke situatie je mening te geven, het oordeel van anderen los te laten en op te komen voor jezelf.
Personal coaching
Dankzij personal coaching krijg je meer inzicht in jezelf en welke motivatie jij nodig hebt om je doelen te bereiken. Je verscherpt je eigen vaardigheden en neemt je minder sterke punten onder handen. Jezelf en je talenten beter leren kennen, zorgt voor meer grip op je handelen.
Counseling
Counseling gaat iets dieper spitten dan de algemene coaching. Samen met je coach ga je op zoek naar mogelijke blokkades, gedragspatronen of emoties die in de weg staan om je goed te voelen. Door stap voor stap dichter bij jezelf te komen, word je ook gelukkiger.
Kindercoaching
Kindercoaching is er speciaal voor jonge en oudere kinderen die met moeilijkheden kampen. Heeft je zoon of dochter last van leerproblemen, angst, stress, enz.? Dan kan een laagdrempelige kindercoach hulp bieden.
Relatiecoaching
Tijdens relatiecoaching wordt je relatie onder de loep genomen. Hoe kunnen jullie als koppel opnieuw verbinding maken? Je leert je eigen gevoelens onder woorden brengen en zoekt samen met jullie coach naar een duurzame oplossing voor de relatieproblemen.
Burn-out coaching of stress-coaching
Kamp je met specifieke problemen zoals een burn-out of stress, dan kan je terecht bij een gespecialiseerde coach. Deze coaches hebben specifieke tools om de balans in je leven terug in evenwicht te krijgen. Zo ben je binnenkort terug in staat om op een aangename en ontspannen manier in het leven te staan.
Wat is het doel van coachen?
Coaching heeft als doel om je het inzicht in jezelf te vergroten. Zo ontdek je zelf wat je wilt en hoe je dat kan bereiken.
Je leert grip te krijgen op je emoties en handelingen. De coach focust op jouw specifieke vragen en wensen. Het coachingstraject is dan ook steeds helemaal op jou afgestemd.
Coaching kan tot doel hebben om:
- jou te stimuleren
- jou te begeleiden in je ontwikkeling
- jouw werk- of studieprestaties te verbeteren
- jouw doelen te bereiken
- jouw levenskwaliteit te verhogen
Kenmerken van een goede coach
Een goede coach richt zich op jou en jouw doelen. Samen kijken jullie naar de toekomst en de mogelijkheden die daarin liggen.
Een goede coach zal je respecteren en nooit veroordelen. Er is steeds een positieve instelling waarbij wordt gefocust op jouw sterke punten en vaardigheden, en niet op jouw tekortkomingen of zwaktes.
Het grote succes van coaching komt vanuit jezelf. Dankzij je coach leer je jouw sterke punten en vaardigheden kennen en versterken. Hierdoor zal je samen met je coach stappen vooruitzetten in je leven. Je krijgt inzicht in wat je echt wilt en hoe je jouw doelen bereikt.
Tarieven coaching
Hoeveel coaching kost hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, de coachingsvorm, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een coach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn. Veelal bedraagt het uurtarief tussen 40 en 80 euro, maar dit verschilt van coach tot coach.
Voor meer informatie over de tarieven kan je steeds op de persoonlijke pagina van je coach terecht. Ga samen met je coach voor persoonlijke of professionele ontwikkeling!
Coaching aan huis
Laat meer zien van coach aan huis - Vind een coach aan huisCoaching aan huis is perfect wanneer je minder mobiel bent of een drukke agenda hebt. Je coach komt bij jou thuis langs in je vertrouwde omgeving. Kies voor comfort en laat je coach aan huis komen.
Vind meteen een coach aan huis
Of lees meer over:
Wat is coaching aan huis?
Een coach aan huis voor kinderen
Opvoedingscoach aan huis
Een coach aan huis voor volwassenen
Voordelen van coaching aan huis
Tarieven
Wat is coaching aan huis?
Bij coaching aan huis komt jouw coach bij jou thuis langs. Hierdoor hoef je niet langs te komen op een onbekende praktijk binnen strikte openingstijden. Je kan zelf beslissen wanneer coaching voor jou het best uitkomt, en dit binnen je eigen vertrouwde omgeving. Voor de rest verloopt een coachingssessie net hetzelfde als in een coachingspraktijk.
De coach luistert naar jouw klachten en wensen en gaat samen met jou aan de slag om je doel te bereiken. Het is belangrijk dat er bij jou thuis een plaats is waar je in alle rust tijd kan maken voor jezelf en vrijuit kan praten zonder gestoord te worden.
Coaching aan huis is ook uitermate geschikt voor mensen die minder mobiel zijn, senioren, gezinnen, kinderen of drukbezette personen. Ook een e-coach, of online coach via e-mail of Skype, helpt je graag verder zonder dat je daarvoor een verplaatsing dient te maken.
Een coach aan huis voor kinderen
Heeft je kind concentratiestoornissen? Kampt het met faalangst of stress? Zijn er problemen op school? Of heeft je kind een vorm van autisme? Dan zit je goed bij een coach aan huis.
Zeker bij kindercoaching heeft coaching aan huis enkele interessante voordelen. Je zoon of dochter hoeft niet naar een onbekende praktijk te komen waardoor de drempel voor coaching een stuk lager ligt. De coach aan huis ontmoet je kind in zijn of haar eigen, vertrouwde leefomgeving. Het resultaat is dat een coachingstraject sneller en vlotter van start kan gaan. Je vermijdt stress bij je kind omdat het niet eerst geconfronteerd wordt met een onbekende ruimte. Zeker bij introverte of verlegen kinderen biedt coaching aan huis absoluut een meerwaarde.
Opvoedingscoaching aan huis
Ook bij opvoedingscoaching of gezinscoaching is coaching aan huis erg interessant. De coach kan jou en je gezin observeren in jullie vertrouwde leefomgeving. Hierdoor is het makkelijker om de werkpunten in jullie relatie te ontdekken. Dankzij een objectieve, neutrale blik kan een coach tijdens jullie onderlinge interacties sneller bepaalde problemen detecteren. Doordat je direct feedback krijgt, sta je sneller stil bij bepaalde handelingen en kunnen deze makkelijker aangepast worden.
Tijdens de coachingssessies wordt jullie als het ware een spiegel voorgehouden. Dit kan op sommige momenten vrij confronterend zijn, maar het helpt jullie om het uiteindelijke doel te bereiken: naar elkaar toegroeien en op een aangename manier met elkaar leren communiceren. Conflicten worden aangepakt en iedereen krijgt de mogelijkheid om zijn wensen en emoties aan de ander duidelijk te maken. Doordat de coaching bij jullie thuis plaatsvindt, is het eenvoudiger om nadien ook op dezelfde opbouwende manier met elkaar te blijven omgaan.
Een coach aan huis voor volwassenen
Ben je minder mobiel? Heb je geen rijbewijs? Of een drukke job? Vind je als alleenstaande moeder niet altijd een babysit? Ben je vermoeid? Of voel je je onwennig in een nieuwe omgeving? Dan is coaching aan huis zeker iets voor jou.
Naast het voordeel van geen reistijd te verliezen, is coaching aan huis ook persoonlijker en vertrouwder. Een coach krijgt meer inzicht in je leven waardoor het coachingstraject nog beter op jou persoonlijk kan worden afgestemd.
Ook wanneer je wil werken aan stress en spanningen of bepaalde angsten wil overwinnen, is het handig om in je eigen thuisomgeving op zoek te gaan naar meer rust en evenwicht. Samen met een coach kan je werken met ademhalingsoefeningen of relaxatietechnieken die je daarna ook zelfstandig kan verderzetten. Verder is coaching aan huis interessant om voor jou nieuwe systemen of goede gewoontes onmiddellijk te integreren in je eigen leefwereld.
Werk samen met je coach aan huis aan een gelukkig leven in balans in je vertrouwde omgeving.
Voordelen van coaching aan huis
Een coach aan huis brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo zorgt coaching aan huis voor:
- Een persoonlijke aanpak: Door bij jou thuis te komen, krijgt je coach meteen ook een beter inzicht in jouw leven. Hierdoor wordt coaching nog meer op jou en je wensen afgestemd.
- Veilig en vertrouwd: Je naar een onbekende bestemming verplaatsen, kan voor veel mensen een te overwinnen drempel zijn. Je eigen huis voelt vertrouwt en veilig waardoor je zelf ook meer op je gemak bent om te praten over je emoties en verlangens.
- Een snelle start: Hierdoor gaat een coachingstraject sneller en vlotter van start. Er is geen gewenningsperiode aan de nieuwe omgeving en je kan direct vrijuit praten. Wanneer er hevige emoties naar boven komen, kan je thuis op je gemak bekomen.
- Geen moeilijke verplaatsing: een verre verplaatsing, druk verkeer, onvoldoende parkeergelegenheid,… Dankzij coaching aan huis hoef je je hierover helemaal geen zorgen te maken. Voor personen met lichamelijke klachten, ouderen of personen zonder vervoer is het aangenaam dat de coach bij je thuis komt. Maar ook mensen die kampen met angsten, vermoeidheid of andere klachten hebben baat bij coaching aan huis.
Tarieven
Hoeveel coaching aan huis kost hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een coach aan huis je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.
Coaching aan huis kan voor veel verschillende vormen van coaching. Kindercoaching, lifecoaching, loopbaancoaching, opvoedingscoaching, gezinscoaching, relatiecoaching, personal coaching, enz.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je coach aan huis terecht. Kies voor coaching in je eigen, vertrouwde omgeving!
Verberg informatie over coach aan huis - Vind een coach aan huisCoaching met paarden
Laat meer zien van coach met paarden - Vind een coach met paarden
Ben je op zoek naar evenwicht in je leven? Wil je graag meer zelfvertrouwen krijgen of je faalangst aanpakken? Ben je bovendien graag in de aanwezigheid van dieren? Dan is coaching met paarden zeker iets voor jou!
Of lees meer over:
Waarom coaching met paarden?
Hoe werkt coaching met paarden?
Coaching met paarden: voor wie?
Wat is coaching met paarden?
Bij equicoaching, ofwel coaching met paarden, wordt gefocust op jezelf en je eigenwaarde. Dankzij de omgang met het paard leer je beter naar jezelf te kijken, ontdek je sneller je werkpunten en kom je samen met je coach eenvoudiger tot inzichten en verandering. Equicoaching brengt op die manier op korte en lange termijn een positieve verandering in jezelf teweeg.
Het is een coachingsvorm die zowel individueel als in groep gevolgd kan worden. ‘Equi’ slaat op de Latijnse naam voor paarden en verwijst tegelijkertijd naar ‘equilibrum’ wat evenwicht betekent. Tijdens de sessies wordt gezocht naar een evenwicht tussen het paard, jezelf en je omgeving.
Waarom coaching met paarden?
Paarden zijn instinctief en eerlijk. Ze denken niet na over hoe ze zullen reageren waardoor je als het ware een spiegel krijgt voorgehouden. Je handelingen, uitstraling en lichaamstaal worden door het paard op een bepaalde manier geïnterpreteerd. Zo ontvang je meteen eerlijke en spontane feedback. Je leert jezelf beter kennen. Samen met je coach kijk je hoe je dichter bij jezelf kan komen terwijl je begeleid wordt in een rustige omgeving. Zo wordt een basis gelegd om te kunnen groeien.
Door het werken met het paard ervaar je lijflijk in het hier en nu waar je tegenaan loopt en kan je meteen een nieuwe houding uitproberen. Werken met paarden biedt hierdoor een belangrijke meerwaarde naast de gesprekken met je coach.
Hoe werkt coaching met paarden?
Bij deze vorm van coaching vinden de sessies plaats in de buurt van een paard. Het is niet nodig om te kunnen paardrijden of om eerdere ervaring met deze dieren te hebben. Het gaat om hun authentieke en spontane reactie. Je coach helpt je bovendien om de lichaamstaal van het paard te interpreteren.
Samen ga je op zoek naar jezelf. Net als bij life coaching helpt coaching met paarden je tijdens jouw zoektocht en brengt het verandering in je leven. Via gesprekken en oefeningen wordt je begeleid naar evenwicht en geluk. De sleutel hiervoor ligt bij jezelf. Door de reacties van het paard te interpreteren, helpt equicoaching bij je uitstraling en manier van zijn. Je scherpt je praktische en sociale vaardigheden aan terwijl er wordt gefocust op je zelfvertrouwen en eigenwaarde.
Het paard wijst je de weg. Je ontdekt waar je je goed bij voelt en wat je werkpunten zijn. De natuurlijke gedragingen van het paard en het gesprek met je equicoach ondersteunen je voortdurend. Je wordt begeleid in je inzichten en leert op een andere manier met het paard om te gaan. Zo leer je ook je leven beter te benaderen.
Coaching met paarden: voor wie?
Coaching met paarden is perfect voor wie evenwicht in zijn leven wil. Wil je meer zelfvertrouwen? Heb je behoefte aan een assertiviteitstraining? Ben je overprikkeld of moe? Of wil je beter leren omgaan met stress? Dan kan equicoaching je hier zeker bij helpen.
Welke thema’s komen aan bod?
Er wordt steeds uitgegaan van je eigen behoeften en wensen. Enkele belangrijke thema’s die tijdens coaching met paarden aan bod kunnen komen, zijn:
- Assertiviteit
- Leiderschap
- Aanscherpen van je intuïtie
- Congruente lichaamstaal (komt je buitenkant overeen met je binnenkant)
- Inzicht in jezelf
- Meer zelfvertrouwen
- Omgaan met stress
Individueel of in groep?
Tijdens coaching met paarden kan je zowel individueel als in groep rond een bepaald thema werken.
Individueel
Bij equicoaching word je geholpen tijdens de zoektocht naar jezelf. Jij kiest zelf het onderwerp. Samen met je paard kom je tot een duurzame oplossing.
In groep
Coaching met paarden is er ook voor families of bedrijfsteams. Samen met je coach en het paard kunnen verschillende uitdagingen worden aangegaan. Teambuilding, communicatie, samenwerken in team of het oplossen van conflicten. Jullie kiezen het thema, je equicoach en paard zorgen voor de nodige ondersteuning en begeleiding.
Tarieven
Hoeveel coaching met paarden kost, hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en het aantal deelnemers. Ook workshops zijn mogelijk. Na een kennismakingsgesprek zal je equicoach je een op maat uitgestippeld traject voorstellen.
Voor meer informatie over de tarieven kan je steeds op de persoonlijke pagina van je equicoach terecht. Breng samen met je coach en paard terug evenwicht in je leven!
Verberg informatie over coach met paarden - Vind een coach met paardenCoaching via videobellen of telefoon
Laat meer zien van Coaching via videobellen of telefoon - Vind een Coaching via videobellen of telefoonDankzij moderne technologieën zoals video-call of gevestigde waarden zoals de telefoon kan jij je coachingssessie met je coach vanop afstand starten of verderzetten.
Vind meteen coaching op afstand
Of lees meer over:
Wat is coaching via videogesprek, telefoon of chat?
Wat heb je nodig voor coaching via video call, telefoon of chat?
Voordelen coaching op afstand
Tarieven coaching op afstand
Wat is coaching via videogesprek of telefoon?
Online coaching is een moderne vorm van een coachingsessie. Het grootste voordeel van coaching via video call of telefoon is dat jij je niet moet verplaatsen. De coachingsessies kunnen dus gewoon doorgaan terwijl jij thuisblijft.
Je kan kiezen voor coaching via een video call zoals Skype, coaching over het internet, coaching via de telefoon, coaching via e-mail of coaching via chat.
Wat heb je nodig voor coaching via video call of telefoon?
Online coaching verloopt heel eenvoudig. Kies je voor coaching via telefoon? Dan heb je enkel een telefoontoestel of gsm nodig om een coach te bellen. Andere coachingvormen zoals coaching via video call (zoals Skype) verlopen via internet waardoor je wel een laptop en goede internetverbinding nodig hebt. Een webcam en microfoon zitten in bijna alle laptops ingebouwd dus deze moet je niet extra aanschaffen.
Als je naast een laptop en internetverbinding nog iets anders nodig hebt, brengt je coach je hier op voorhand zeker van op de hoogte.
Voordelen van coaching op afstand
Online coaching is zeker een waardevol alternatief voor coaching in de praktijkruimte. We zetten enkele voordelen van coaching via video call of telefoon op een rijtje:
Je moet je niet verplaatsen:
Een van de grootste voordelen van online coaching: jij moet je huis niet uit voor een coachingsessie! Denk bijvoorbeeld aan mensen die wat ouder of moeilijk te been zijn. Daarnaast bespaar je ook tijd door niet onderweg te zijn, in de file te staan of op een bus te moeten wachten.
De drempel naar coaching is minder groot:
Hoewel het taboe rond coaching gelukkig steeds meer doorbroken wordt, kan de stap naar een coach voor sommigen toch nog te groot zijn. In dat geval biedt online coaching een geweldig alternatief. Door online coaching te kunnen volgen, verkleint de drempel om hulp te zoeken.
Het voelt veilig:
Soms kan alles gewoon als te veel aanvoelen en voel je je het veiligst in de cocon van je eigen woning. Door online coaching te volgen via video call of telefoon voelen velen zich daarom meer op hun gemak om persoonlijke informatie met hun coach te delen.
Het is eenvoudig:
Ben je niet handig met technologie? Laat je dan zeker niet afschrikken om online coaching te volgen. Veel coaches bekijken de verschillende mogelijkheden van gebruiksvriendelijke platformen zoals Skype of Signal (een veilig alternatief voor Whatsapp). Maar ook een sessie via bijvoorbeeld een platform zoals Zoom.us of Whereby.com is mogelijk. Je coach kan je dan een linkje doorsturen waar je op moet klikken en dan zijn jullie vertrokken voor een coachingsessie… Ontzettend eenvoudig! Vraag je coach op voorhand gerust naar het platform dat hij of zij gebruikt en wat je daarvoor nodig hebt.
Je kan meteen bij een coach terecht:
Voel je je neerslachtig? Heb je last van angst? Zit je met twijfels? Dan zorgt online coaching ervoor dat hulp altijd binnen handbereik is. Voor een video call of telefoongesprek moet je wel een afspraak maken, maar voor e-mailcoaching kan je meteen aan de slag. Bovendien kan het therapeutisch werken om je zorgen letterlijk van je af te schrijven.
Tarieven coaching op afstand
Online coaching zoals bellen met een coach is net zoals face to face coaching een echte coachingsessie. Veel coaches zullen dus een gelijkaardig tarief hanteren. Op het persoonlijk profiel van je coach vind je het exacte tarief van je coach.
Betalen kan eenvoudig online of via een overschrijving. Je coach geeft je hier voor de start van de coachingsessie graag meer uitleg over.
Verberg informatie over Coaching via videobellen of telefoon - Vind een Coaching via videobellen of telefoonCommunicatiecoach
Vind een communicatiecoachConflictbemiddeling
Laat meer zien van conflictbemiddelaar - Vind een conflictbemiddelaarRuzie op het werk? Onenigheden binnen de familie? Conflicten kunnen overal voorkomen en laten zich niet altijd even makkelijk terug uit de weg ruimen. Dankzij conflictbemiddeling leer je opnieuw met elkaar te communiceren. Zo vinden jullie samen met je conflictbemiddelaar een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is.
Vind nu een conflictbemiddelaar
Of lees meer over:
Wat is het doel van conflictbemiddeling?
Conflictbemiddeling op het werk
Conflictbemiddeling familie
Conflictbemiddeling op school
Praktische tips
Wat is conflictbemiddeling?
Conflictbemiddeling vindt plaats tussen twee of meer personen, tussen partijen of groepen die ruzie, een geschil of een conflict met elkaar hebben. Door met elkaar in gesprek te gaan, wordt er gezocht naar oplossingen.
Conflictbemiddeling is vooral nodig wanneer de communicatie tussen de verschillende partijen niet soepel verloopt. Dit kan het geval zijn wanneer er geen vertrouwen is, de situatie al snel uit de hand loopt of een van de partijen weigert nog met de ander te praten.
Een objectieve bemiddelaar kan een onpartijdig luisterend oor bieden. Zo wordt op een effectieve manier naar een oplossing voor het conflict gezocht.
Wat is het doel van conflictbemiddeling?
Het doel van conflictbemiddeling is om via dialoog te zoeken naar oplossingen voor problemen. Zo wordt de sfeer tussen twee of meer personen opnieuw verbeterd. Hoewel het natuurlijk mooi zou zijn, is het doel van conflictbemiddeling niet het vinden van een oplossing waar iedereen 100% enthousiast over is. Het doel is het vinden van een oplossing waar iedereen zich in kan vinden. Een oplossing waarbij rekening wordt gehouden met ieders belangen en die elke partij aanvaardbaar vindt. Een conflictbemiddelaar voorkomt dat een ruzie of geschil verder escaleert of dat je uiteindelijk een consensus bereikt.
Conflictbemiddeling op het werk
Pesten op het werk, onvoldoende feedback, te grote meningsverschillen, te weinig inspraak,… Zelfs in de beste teams kunnen conflicten wel eens voorkomen. Dit kan tussen collega’s onderling of tussen werknemers en leidinggevenden. Wanneer jullie zelf niet uit het conflict komen, is het nuttig om de hulp van een bemiddelaar in te schakelen. Zo kies je voor een externe en objectieve aanpak van de problemen.
Een conflictbemiddelaar laat medewerkers opnieuw met elkaar in dialoog gaan en moedigt hen aan om zelf oplossingen te bedenken. Op deze manier wordt er gestreefd naar een duurzaam resultaat waarin alle partijen zich kunnen vinden. Dit kan door te luisteren naar ieders noden, maar ook door concrete afspraken te maken. De spanningen op de werkvloer worden aangepakt en de werksfeer wordt op deze manier terug verbeterd.
Conflictbemiddeling familie
Overal ontstaat wel eens een kleine ruzie of onenigheid. Deze wordt meestal snel daarna onderling terug uitgepraat. Soms zitten conflicten tussen familieleden echter dieper. Een erfenis, een conflict in een familiebedrijf, onenigheid over de opvoeding van de kinderen, een diepgeworteld familieprobleem,… Hoe los je een ernstige familieruzie op?
Wanneer de communicatie binnen het gezin of de familie muurvast komt te zitten of verwijten hoog oplopen, is het nuttig een conflictbemiddelaar te contacteren. Oplossen van conflicten start altijd bij een betere communicatie.
De neutrale bemiddelaar zorgt ervoor dat alle leden van het gezin of de familie gehoord worden. Zo kan iedereen zijn behoeften en wensen aan de ander kenbaar maken. Er wordt gezocht naar een oplossing en een aanvaardbaar compromis. Zo kan de familieband hersteld worden of verdere breuken vermeden worden.
Conflictbemiddeling op school
Ruzie in de klas. Een conflict tussen leerlingen. Misverstanden tussen leerkrachten en ouders. Ook op school bots je vaak op conflicten. Deze zijn vaak eenvoudig uit te klaren. Wanneer een conflict echter blijft aanslepen, is het raadzaam een professioneel conflictbemiddelaar in te schakelen. Op deze manier wordt het schoolklimaat niet verder aangetast en wordt er doeltreffend gezocht naar een oplossing.
Zeker in een schoolomgeving staat samenwerking centraal. Dankzij de begeleiding van een bemiddelaar ben je in staat elkaar beter te begrijpen en het conflict constructief aan te pakken. Zo wordt er een aangename leeromgeving gecreëerd met respect voor elkaar.
Praktische tips
Natuurlijk is het fijn als je een conflict zelf kan uitpraten. Deze praktische tips geven je alvast een duwtje in de juiste richting:
1. Verplaats je in de ander
Veel conflicten ontstaan door misverstanden. Vraag jezelf af waarom de ander zo kwaad of gekwetst reageert. Probeer hem of haar eerst te begrijpen voor je reageert.
2. Ga conflicten niet uit de weg
Ben je het niet eens met de ander? Laat hem of haar dit dan ook weten. Door frustraties niet op te kroppen maar net op een rustige manier kenbaar te maken, vermijd je grote conflicten in de toekomst.
3. Word niet boos
Hoewel het in conflictsituaties ontzettend moeilijk is, probeer je best de kalmte te bewaren. Wat maakt jou zo kwaad? Heeft je boosheid een positief effect op de hele situatie? Adem in, neem desnoods even afstand en praat verder als je allemaal terug wat rustiger bent.
4. Betrek niets bij het conflict dat er niet met te maken heeft
Tijdens een ruzie is het makkelijk om je te laten verleiden tot het maken van kwetsende opmerkingen. Deze snijden echter diep en vermoeilijken de dialoog aanzienlijk. Focus op het echte probleem en toon respect voor de ander.
5. Onderhandel en wees flexibel
Een relatie thuis, op het werk of op school… Je bent nooit alleen. Houd er rekening mee dat elke relatie een kwestie van geven en nemen is. Onderhandel. Benoem wat jij wilt en luister naar de ander. Probeer een oplossing te vinden die jullie beide aanvaardbaar vinden.
6. Enkele communicatieregels: praat steeds vanuit jezelf (ik-boodschappen), vermijd veralgemeningen (altijd, nooit, jij bent zus of zo…) en herhaal wat de ander zegt (ik hoor dat je dit of dat zegt, begrijp ik het goed dat je dit bedoelt,…) Zo verhoog je de kans op wederzijds begrip.
Kom je er na het toepassen van deze tips nog steeds niet uit? Schakel dan de hulp in van een conflictbemiddelaar. Dankzij zijn professionele aanpak en neutrale visie is hij de uitgelezen persoon om jullie te helpen bij het oplossen van het conflict.
Tarieven
Hoeveel conflictbemiddeling kost, hangt af van de situatie, het aantal betrokken personen en de duur van de bemiddeling. Na een kennismakingsgesprek zal een conflictbemiddelaar een op jullie maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief traject zijn.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je conflictbemiddelaar terecht.
Laat een ruzie niet aanslepen en de sfeer verpesten. Zoek samen met je conflictbemiddelaar naar oplossingen!
Kijk ook op Vindeentherapeut.be voor meer conflictbemiddelaars.
Verberg informatie over conflictbemiddelaar - Vind een conflictbemiddelaarConsultancy
Laat meer zien van consultant - Vind een consultant
Ben je op zoek naar een business specialist? Heb je behoefte aan advies inzake marketing, IT of fiscaal recht? Mis je nog wat kennis over een bepaald vakgebied? Een consultant verschaft je professioneel advies om je individuele ambities of bedrijfsdoelen waar te maken!
Of lees meer over:
Wat is consultancy?
Wat doet een consultant?
Consultancy: voor wie?
Soorten consultancy
Waarom kiezen voor consultancy?
Wat is consultancy?
Consultancy betekent het verschaffen van deskundig advies. Een consultant kan je informeren en adviseren inzake verschillende werkgebieden maar specialiseert zich meestal binnen één bepaald thema. Vaak spreekt men dan ook over IT consulting, business consulting, marketing consulting, juridische consulting, enz.
Je kan als particulier of bedrijf een consultant inschakelen om je raad te geven over een thema waar je zelf niet of onvoldoende in thuis bent. Als objectieve en onbevooroordeelde adviseur biedt een consultant bovendien altijd een neutrale kijk op de situatie.
Wat doet een consultant?
Een consultant is gespecialiseerd in een bepaalde discipline en geeft professioneel advies aan klanten. Heb je behoefte aan een expert inzake marketing, IT, fiscaal recht of accountancy? Of wil je weten hoe je jouw onderneming succesvoller kan laten worden? Dan kan je een consultant inschakelen om je met raad en daad bij te staan.
Een consultant is ontzettend veelzijdig. Enkele taken die hij als adviseur voor zijn rekening kan nemen, zijn:
- Vergroten van de naamsbekendheid van het bedrijf
- Onderzoeken van de doelgroep
- Adviseren en aanreiken van oplossingen
- Hulp bij het omzetten van het advies naar de praktijk
- Vergroten van jouw kennis over een bepaald vakgebied
Meestal stelt een consultant op basis van je behoeften een projectplan en een uitvoeringsplan op. Welke doelen wil je behalen? Wat ga je doen? Wanneer ga je iets doen? Wie of wat heb je nodig om je ambities waar te maken?
Hiervoor krijgt je bij consultancy verschillende creatieve ideeën en oplossingen aangereikt. Samen met je adviseur kijk je hoe je deze nieuwe inzichten het best omzet naar concrete stappen om je doel te bereiken.
Consultancy: voor wie?
Zowel individuele personen als bedrijven kunnen beroep doen op een consultant. Consultancy is er zeker ook voor KMO’s, grote bedrijven en overheidsinstellingen. Zit je als freelancer, ondernemer of manager met vragen? Dan kan je voor oplossingen en advies beroep doen op een gespecialiseerde consultant.
Een consultant voor KMO’s en ondernemers
Consultants zijn een grote steun voor KMO’s. Als ondernemer kan je onmogelijk een expert in alles zijn. Gelukkig kan een consultant je adviseren omtrent je bedrijfsstrategie, IT, verzekeringen, administratie, marketing, enz. Dankzij deskundig advies en uitgebreide kennis haal je het maximum uit je onderneming.
Samen met je adviseur kan je bijvoorbeeld kijken hoe je het best een bedrijf overneemt, wat er moet gebeuren met de financiering, hoeveel personeelsleden kosten en hoe je dit het best administratief afhandelt.
Ook een ondernemingscoach kan jou als ondernemer van een KMO uitstekend begeleiden.
Een consultant voor de overheid
Consultancy is erg nuttig voor overheidsinstellingen. Dankzij het onafhankelijk advies van een expert is er ruimte voor vernieuwende ideeën en politiek neutrale oplossingen. Zo kan een consult bijvoorbeeld helpen bij werving en selectie, werkevaluaties of managementbeslissingen.
Naast het delen van zijn uitgebreide vakkennis, kan een consultant ook vormen en coachen. Zo merk je al snel resultaat.
Soorten consultancy
Over welk vakgebied je ook advies wil inwinnen, er staat altijd een consultant voor je klaar! Enkele veelvoorkomende specialisaties zijn IT consulting, business consulting, HR consulting, management consulting, juridische consulting en marketing consulting.
IT consulting
Een IT consultant of technologieconsultant werkt rond ICT en technologische vraagstukken. Je wordt ondersteund bij informaticaprojecten, het ontwikkelen van applicaties of systeemintegratie. Vooral naar advies en kennis inzake data-analyses, cyberveiligheid, digitale systemen en datawetenschap is veel vraag.
Business consulting
Een business consultant of organisatieadviseur focust zich op verschillende bedrijfsvraagstukken. De business consultant onderzoekt waar ruimte is voor verbetering en biedt een strategisch plan aan. Zo verhoogt de effectiviteit binnen je onderneming, verbetert de relatie met je klanten en kan je bedrijf op een duurzame manier groeien.
Om je bedrijf optimaal te laten functioneren en je bedrijfsdoelen te realiseren, kan je ook bij een bedrijfscoach terecht.
Human Resource consulting
Een HR consultant kan je onder andere helpen met de arbeidsvoorwaarden, pensioenregeling, werving en selectie in je bedrijf. Dankzij deze expert in personeelsbeleid krijg je steeds uitstekend professioneel advies inzake alle vormen en onderdelen van human resources.
Management consulting
Ook bij het beleid van je organisatie kan een consultant helpen. Management consultancy ondersteunt je bij het bepalen van de visie, missie en strategie van je bedrijf. Je wordt begeleid in het optimaliseren van verschillende werkprocessen en krijgt zo een betere flow op de werkvloer. Door verschillende taken uit handen te geven aan een expert, kan je je volledig focussen op wat jij wilt.
Ook een managementcoach kan je als manager van een bedrijf uitstekend bijstaan.
Juridische consulting
Tijdens juridische consultancy ontvang je advies inzake verschillende sociaal of fiscaal juridische kwesties. Een wisselwerking tussen HR consultancy en juridische consultancy werpt vaak zijn vruchten af op het vlak van arbeidsreglementen, contracten of sociale maatregelen.
Uiteraard wil je dat je bedrijf in orde is met alle wettelijke verplichtingen. Een juridisch expert zorgt dat je bedrijf helemaal up-to-date is inzake leningen, lonen, steunmatregelen, standaarddocumenten, enz.
Marketing consulting
Een marketing consultant helpt je om jouw producten of diensten onder de aandacht van je doelgroep te brengen. Zo kan een consultant advies geven omtrent marketingbudget, marketingstrategie, marktonderzoek en concurrentieanalyse, het opzetten van een marketingcampagne, het maken van brochures, folders of nieuwsbrieven of het verbeteren van de naamsbekendheid van je bedrijf.
Ook omtrent online marketing en SEO, SEA, banners, affiliate marketing en sociale media kan een marketing consultant je uitstekend adviseren.
Waarom kiezen voor consultancy?
Het samenwerken met een consultant heeft verschillende voordelen. Zo zorgt consultancy onder andere voor:
- Een objectieve, onbevooroordeelde blik op de situatie
- Een interessante aanvulling op de interne vacatures
- Expertise inzake een vakgebied waar je zelf niet in thuis bent
- Levering van projectmanagement
- Nieuwe ideeën en creatieve oplossingen
Tarieven
Hoeveel consultancy kost hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, de specialisatie van de consultant en de duur van de overeenkomst. Na een kennismakingsgesprek kan de consultant je een tarief op maat voorstellen.
Voor meer informatie over de tarieven kan je steeds op de persoonlijke pagina van je consultant terecht. Win snel en eenvoudig advies in van een expert bij jou in de buurt!
Verberg informatie over consultant - Vind een consultantCounseling
Laat meer zien van counselor - Vind een counselor
Ben je op zoek naar een luisterend oor? Wil je inzicht krijgen in je eigen gevoelens en gedragingen? Of verlang je naar meer grip op je om omgeving en situatie? Dan ben je bij een counselor aan het juiste adres! Dankzij counseling gesprekken leer je zelf tot een duurzame oplossing te komen voor je problemen.
Of lees meer over:
Wat is counseling?
Wat doet een counselor?
Waarom counseling?
Counselling: voor wie?
Verschil tussen coaching en counseling?
Tarieven
Wat is counseling?
Counseling is een laagdrempelige en oplossingsgerichte vorm van coaching. Dankzij gesprekken en oefeningen begeleidt je counselor je in het krijgen van nieuwe inzichten in je eigen handelen. Wat is de oorzaak van je problemen en gevoelens? Samen met je counselor werp je een kritische blik op je emoties, denkpatronen, overtuigingen en gedragingen. Zo krijg je terug grip op jouw omgeving en de situatie.
Wat doet een counselor?
Een counselor is opgeleid om stil te staan bij je levensknopen en samen met jou te werken aan pijnlijke, moeilijke of ongewenste situaties in je leven. Een veilige werkrelatie is hierbij onontbeerlijk! Tijdens verschillende counseling gesprekken kom je samen met je counselor tot nieuwe inzichten. Wat voel je? Waarom stel je bepaalde handelingen? Hoe kan je deze bijsturen? Je krijgt een heldere kijk op de situatie. Door jezelf beter te begrijpen, ben je in staat om efficiënter om te gaan met je problemen.
Counseling is naast praten ook pragmatisch. Je pakt je problemen aan en leert hoe je gelijkaardige problemen kan voorkomen. Hoe wil jij dat je toekomst eruit zal zien? Wat moet er veranderen om tot dat toekomstbeeld te komen? Wat maakt jou gelukkig? Je denkt na over wat je wilt bereiken en wat je ambities zijn.<
Een proces van verandering kan vaak moeilijk en langzaam gaan. Een doel voor ogen hebben, maakt dit vaak wat makkelijker. Je kan jezelf er op deze manier aan herinneren waarvoor je het doet. Doorheen het hele proces word je steeds vakkundig bijgestaan en gemotiveerd door je counselor.
Waarom counseling?
Je levenspad loopt niet steeds over rozen. Meestal lukt het je om hier mee om te gaan of kan je terecht bij iemand in je omgeving. Maar soms loop je vast, het beeld van jezelf vertroebelt, de situatie uitzichtloos ; je geraakt er alleen niet uit .
Praten met iemand die wat buiten je directe omgeving staat én die ervaring heeft in het omgaan met dergelijke levensknopen helpt!
Dankzij counseling worden deze patronen helder en ben je in staat de brug te slaan naar het heden. Welke handelingen zijn nu nodig om je probleem op te lossen en hoe kom je tot een gewenste situatie? Samen met je counselor vergroot je je inzicht in deze verschillende facetten.
Waarom kiezen voor counseling?
- Er wordt echt naar jou geluisterd
- Je krijgt meer inzicht in je gevoelens en problemen
- Je krijgt handvaten aangereikt om zelf oplossingen voor je problemen te vinden, zowel nu als in de toekomst
- Je kan vrijuit praten en je hart luchten in een veilige omgeving
- Er groeit wederzijds vertrouwen tussen jou en je counselor
- Je counselor is steeds discreet en respectvol
Counselling: voor wie?
Soms ervaar je door omstandigheden of door een bepaalde fase van je leven belemmeringen. Counseling biedt dan een klankbord om de belemmeringen die je ervaart te verkennen, en helpt je om deze een plek te geven of achter je te laten.
Enkele voorbeelden van bekommernissen die je samen met een counselor aan kan pakken, zijn:
- Relatieproblemen of problemen binnen je gezin
- Stress, burn-out of bore-out
- Een uitweg uit de sleur
- Onrustige of depressieve gevoelens
- Een laag zelfbeeld
- Onopgeloste levensvraagstukken
- Verslavingsproblemen
- Twijfels over je carrière of loopbaan
Counselling kan daarom, afhankelijk van je persoonlijke problemen en wensen, dicht aanleunen bij life coaching, loopbaancoaching, mental coaching, psychosociale begeleiding, enz.
Verschil tussen coaching en counseling?
Er zijn zeker gelijkenissen tussen coaching en counseling. Zo zal zowel een coach als een counselor het menselijke ontwikkelingsproces begeleiden, en daarbij aandacht hebben voor wat de ontwikkeling bevordert of net belemmert.
De achterliggende vorming en opleiding kan wel verschillen. Zo zijn er de 4 erkende stromingen in de psychotherapie (experiëntiële, psychoanalytische, gedrags- of systeembenadering). Die kunnen als kapstok gebruikt worden om te kijken vanuit welke hoek de counselor of coach werkt.
Counseling
Counseling focust eerder op het persoonsgerichte, de emoties en onderliggende patronen.
De counselor helpt je om stil te staan bij jezelf en je interne knopen. Het vergroten van inzicht in jezelf door het klankbord en feedback van de counselor helpt je om meer greep op je leven te krijgen en met meer zelfvertrouwen de toekomst tegemoet te gaan.
Coaching
Coaching focust eerder op het taakgerichte, op wat jij wilt en hoe je jouw doelen daadwerkelijk kan bereiken. Samen met je coach onderneem je actie om je ambities waar te maken. Door gebruik te maken van opdrachten en oefeningen zet je stappen in de juiste richting die je uit wilt. Bij coaching draait het vaak rond praktische doelen zoals het verbeteren van een studiemethode, het vinden van de juiste job, je carrière een duwtje in de rug geven, beter leren managen, enz.
Het verschil tussen coaching en counseling ligt dus vooral in het accent van de begeleiding.
Je vindt altijd een counselor of coach die bij je past bij jou in de buurt!
Tarieven
Hoeveel counseling kost hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een counselor je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief counselingtraject zijn.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je counselor terecht. Ga samen met je counselor voor een oplossing!
Kijk ook op Vind-een-Therapeut.nl voor meer counselors in je buurt.
Creatieve coaching
Vind een creatief coachD
Dating coach
Vind een dating coachDiëtist
Laat meer zien van diëtist - Vind een diëtistWat is een Diëtist(e)?
Een diëtist(e) is iemand die personen ondersteunt door middel van voedingsadvies en advies in verband met leef- en eetpatronen. Met een grote kennis van de voedingsleer en de invloed van voeding op het lichaam en de geest, bekijkt de diëtist samen met de cliënt waar er verstoringen zitten en wat gezond is voor de cliënt. Naast klachten van overgewicht worden ook vaak ondersteuning geboden bij lichamelijke klachten, allergieën, sportprestaties en algemeen welzijn. Naast voeding wordt beweging en de algemene levensstijl opgenomen in het advies.
Verberg informatie over diëtist - Vind een diëtistDiversiteitscoaching
Vind een diversiteitscoachDoula - Bevallingscoach
Laat meer zien van doula - Vind een doulaBen je op zoek naar mentale ondersteuning voor, tijdens of na je bevalling? Dan ben je bij een doula of bevallingscoach aan het juiste adres. Zo worden je zwangerschap en bevalling een stressvrije en betekenisvolle gebeurtenis. Iets wat jou en je baby absoluut ten goede komt!
Vind meteen een bevallingscoach
Of lees meer over:
Wat doet een bevallingscoach?
Bevallingscoaching tijdens zwangerschap
Bevallingscoaching tijdens bevalling
Wat is een doula?
Een doula of bevallingscoach ondersteunt vrouwen voor en tijdens hun bevalling. Het is een trend die recent kwam aangewaaid uit de Verenigde Staten. In sommige culturen is een bevalling een intieme gebeurtenis in gesloten kring. Je bent omgeven door de mensen waar je het meeste van houdt en die je tijdens deze unieke gebeurtenis liefdevol bijstaan. Tegenwoordig is een bevalling eerder een medische ingreep in een ziekenhuis met dokters en verplegers die je nauwelijks kent.
Een bevallingscoach probeert het beste van de twee werelden met elkaar te verenigen. Terwijl je medisch uitstekend wordt begeleid door een gynaecoloog of vroedvrouw, zorgt een doula of bevallingscoach voor jouw mentale ondersteuning. Zo wordt je bevalling een onvergetelijke en stressarme gebeurtenis. Een bevallingscoach is speciaal opgeleid om jou en je partner op een psychische manier te ondersteunen en begeleiden. Je wordt zo comfortabel mogelijk door de bevalling geloodst.
Wat doet een bevallingscoach?
Een zwangerschap is een geweldige maar soms ook intense of verwarrende periode. Je hebt vragen of je maakt je zorgen en je wil je toch iemand met kennis van zaken kunnen wenden. Een bevallingscoach helpt je op verschillende manieren voor en tijdens de bevalling.
Een baby op de wereld zetten kan gepaard gaan met de nodige stress en spanningen. Dankzij de aanwezigheid van een vertrouwd persoon blijf je de hele tijd ontspannen. Het vermijden van stress zorgt bovendien voor krachtige weeën waardoor de ontsluiting sneller kan verlopen.
Een greep uit het takenpakket van de doula is:
- Je emotioneel begeleiden tijdens je zwangerschap
- Advies en informatie geven over al de mogelijkheden die je hebt
- Zorgen voor een goede ademhaling tijdens je bevalling
- Je praktisch en emotioneel steunen tijdens je bevalling
- Je een veilig gevoel geven
- Zorgen voor meer zelfvertrouwen
- Je helpen focussen op wat nodig is
Een bevallingscoach motiveert jou en je partner wanneer nodig en blijft subtiel op de achtergrond op de momenten dat dit niet hoeft. Het doel is om jouw bevalling zo aangenaam en vlot mogelijk te laten verlopen.
Bevallingscoaching tijdens de zwangerschap
Tijdens de zwangerschap rijzen veel vragen bij toekomstige ouders. Wat heb je allemaal nodig? Hoe zal de bevalling verlopen? Wat zijn de verschillende mogelijkheden die je hebt?
Al tijdens je zwangerschap leer je jouw doula door en door kennen. Ze stelt samen met jou een bevallingsplan op met al je vragen, gevoelens en verwachtingen. Dit kan gaan van de vraag om pijnbestrijding tot wie er de foto’s van je baby zal maken. Een bevallingscoach helpt je ook om te gaan met mogelijke angsten omtrent je zwangerschap of de bevalling. Samen bespreek je wat er in je omgaat en waar je je zorgen om maakt. Een doula is jouw hele zwangerschap lang je steun en toeverlaat die steeds klaarstaat om je te adviseren, motiveren en ondersteunen.
Bevallingscoaching tijdens de bevalling
Ook tijdens je bevalling is de doula aanwezig. Voor veel aanstaande moeders is het geruststellend om iemand met kennis van zaken bij zich te hebben aan wie ze alles, hoe klein ook, kunnen vragen. In tegenstelling tot je partner of familie kan je bevallingscoach constant objectief en rustig blijven. De doula zorgt ervoor dat al je wensen uit het geboorteplan dat jullie vooraf samen opgesteld hebben, worden nageleefd.
Een bevalling is een intense gebeurtenis. Je bevallingscoach geeft je emotionele steun en helpt je te ontspannen. Een rustige bevalling kent minder complicaties. Bovendien neemt de doula een deel van de verantwoordelijk van je partner over waardoor voor iedereen de stress een stuk verlicht wordt. Dankzij bevallingscoaching kunnen jij en je partner optimaal genieten van het wonder van de geboorte van jullie kind.
Voordelen van een doula
De ononderbroken steun van een doula tijdens je bevalling heeft zowel voor jou als moeder als voor je baby fysieke en emotionele voordelen. Verschillende studies tonen aan dat de informatie, adviezen, tips en aanmoedigingen van een bevallingscoach een positief effect op je bevalling hebben.
Enkele voordelen van een doula zijn:
- Een kortere ontsluitingsfase
- Een kleinere kans op een keizersnede
- Minder vaak weeën opwekkende middelen nodig
- Minder behoefte aan pijnstillers en een epidurale verdoving
- Een kleinere kans op een postnatale depressie
- De partner is actiever betrokken bij de bevalling
- Er wordt achteraf positiever teruggekeken op de bevalling
Beleef je bevalling zo positief mogelijk samen met een doula!
Tarieven
Hoeveel bevallingscoaching kost hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen en de duur van het traject. Na een kennismakingsgesprek kijk je of er een klik is met je doula of bevallingscoach. Van daaruit kunnen jullie vertrekken om een verdere planning op te maken.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je doula terecht. Beleef je zwangerschap en bevalling zo zorgeloos mogelijk dankzij je bevallingscoach.
Sommige ziekenfondsen betalen een deel van de kostprijs voor een doula terug. Vind alle info hieromtrent op de website van je mutualiteit.
Verberg informatie over doula - Vind een doulaE
E-coaching
Laat meer zien van e-coach - Vind een e-coachTijdgebrek, een variabel rooster, last minute wijzigingen,… Lukt een wekelijkse afspraak naar de coach niet voor jou? Dan is e-coaching de perfecte oplossing. Kies voor individuele coaching op afstand én helemaal op jouw maat!
Of lees meer over:
E-coaching: voor wie?
Soorten e-coaching
Aanpak en tarieven
Wat is e-coaching?
E-coaching wordt ook wel online coaching genoemd. Bij deze nieuwe vorm van coaching wordt gebruikgemaakt van Skype, e-mail of andere digitale mogelijkheden. Het leer- en reflectieproces vindt plaats met een fysieke afstand in de communicatie. Hierdoor hoef jij je voor je coaching sessie niet langer te verplaatsen. Je kan je coach eenvoudig bij je thuis raadplegen, op een afgesproken moment of op het moment dat je hem nodig hebt.
Dankzij deze flexibele en effectieve manier van coaching krijg je in korte tijd meer inzicht en overzicht. De contactmomenten zijn korter, efficiënter en perfect afgestemd op jou. Je wordt resultaatgericht en op een duurzame manier geholpen. Deze nieuwe vorm van coaching sluit perfect aan bij de hedendaagse maatschappij. Je wordt plaats- en tijdsonafhankelijk gecoacht zodat je de sessies meer op jezelf kan afstemmen.
E-coaching: voor wie?
Online coaching is er voor iedereen die op zoek is naar een individuele en flexibele manier van coaching. Het leent zich perfect om dieper in te gaan op concrete problemen. Heel wat thema’s zijn perfect digitaal bespreekbaar. Heb je last van uitstelgedrag? Zit je met vragen rond faalangst? Wil je graag je zelfvertrouwen opkrikken of stress verminderen? Of kort reflecteren over moeilijke kwesties? E-coaching biedt de ondersteuning die jij nodig hebt. Je stelt je vragen via mail, chat of Skype en je krijgt een persoonlijk antwoord terug. Methodes of oefeningen kan je thuis uitproberen en terugkoppelen naar je coach.
Op e-coaching staat geen leeftijd. Jong en oud kan terecht ben een e-coach.
Soorten e-coaching
E-coaching gebeurt steeds op afstand. De twee vaakst voorkomende soorten online coaching zijn:
Online coaching via e-mail:
Dit is de perfecte manier om je gedachten eerst te ordenen en vervolgens je vragen via mail naar je coach door te sturen. Je hebt de tijd om over bepaalde zaken en de manier waarop je ze gaat verwoorden na te denken. Hierdoor doe je deels al aan zelfreflectie. Vervolgens kan je het antwoord van je coach even laten bezinken, en heb je de kans verschillende stappen terug na te lezen.
Online coaching via Skype:
Tijdens een sessie e-coaching via Skype wordt er gebruikgemaakt van internet en een webcam. Doordat je net als in het dagelijkse leven je coach ziet, is dit medium geschikt om persoonlijk contact te hebben en dieper in te gaan op zwaardere onderwerpen. Het enige wat je voor deze vorm van coaching nodig hebt is internet, een Skype-account (gratis) en een computer met camera (deze is tegenwoordig bijna standaard aanwezig in je laptop).
Voordelen
E-coaching of online coaching brengt een heleboel voordelen met zich mee.
- Je kiest zelf wanneer het past: e-coaching dient niet op een bepaald wekelijks tijdstip te gebeuren. Via mail kan je zelf beslissen wanneer je contact opneemt met je coach en wanneer je zijn antwoord bekijkt. Perfect voor wie een drukke agenda heeft!
- Geen verplaatsing: ben je fysiek minder mobiel, heb je geen auto of moet je voor een bepaalde reden thuis zijn? Dit is bij e-coaching geen beperking! Je hebt alle luxe van thuis en toch een persoonlijke begeleiding.
- Je coach altijd in de buurt: ben je op zoek naar een gespecialiseerde coach maar vind je er geen in je directe omgeving? Dan kan je steeds bij je e-coach terecht! Dankzij de communicatie via internet maakt het helemaal niks uit waar je woont. Je kan je coach altijd bereiken.
- Snel en effectief: coaching via internet is doelgericht en efficiënt. Dankzij korte contactmomenten kan je vaker contact zoeken met je coach. Op die manier is het mogelijk snel vooruitgang te boeken.
- Anonimiteit: soms is het eenvoudiger bepaalde zaken te schrijven dan luidop uit te spreken. Tijdens het e-mailverkeer naar je coach kan je ongeremd je hart luchten. Dit werkt vaak bevrijdend waardoor sneller tot de kern van het probleem kan worden gekomen.
Aanpak en tarieven
E-coaching is helemaal afgestemd op jouw wensen en noden. Tijdens een eerste online gesprek via Skype of e-mail breng je in kaart wat je nodig hebt. Samen met je coach zoek je naar de meest geschikte aanpak en spreek je af wanneer het e-coachtraject van start zal gaan.
Vaak bestaat een e-coachtraject uit vragen, opdrachten en feedback van je coach. Starten kan op elk moment. Voor meer informatie over de tarieven kan je steeds op de persoonlijke pagina van je e-coach terecht. Start vandaag nog met flexibele e-coaching op jouw maat!
Verberg informatie over e-coach - Vind een e-coachEchtscheidingsbemiddeling
Laat meer zien van echtscheidingsbemiddelaar - Vind een echtscheidingsbemiddelaarWillen jullie scheiden? Maar lukt het niet om tot goede afspraken te komen? Een echtscheidingsbemiddelaar helpt jullie om tot duurzame oplossingen te komen bij jullie scheiding.
Vind meteen een echtscheidingsbemiddelaar
Of lees meer over:
Wat is echtscheidingsbemiddeling?
Afspraken maken bij een echtscheiding
Hoe verloopt echtscheidingsbemiddeling?
Voordelen echtscheidingsbemiddeling
Wat is echtscheidingsbemiddeling?
Scheiden is lijden, zegt men wel eens. Al hoeft dit zeker niet altijd het geval te zijn. Willen jij en je ex-partner scheiden? Dan kan dit via advocaten en de rechtbank, of via een echtscheiding door onderlinge toestemming. Een goede basis hiervoor is een bemiddelingsovereenkomst.
Een echtscheidingsbemiddelaar helpt jullie om een goede regeling uit te werken. Zo kunnen concrete afspraken gemaakt worden die zowel voor jou als je ex-partner aanvaardbaar aanvoelen.
Een echtscheidingsbemiddelaar is steeds onpartijdig. Hij voorziet jullie van de juiste informatie om zo tot afspraken te komen waar jullie je beide in kunnen vinden.
Vind meteen een echtscheidingsbemiddelaar in de buurt.
Afspraken maken bij een echtscheiding
Is het niet eenvoudig om zelf goede afspraken te maken met je ex-partner? Voelt het water te diep? Schieten de onderhandelingen maar niet op?
Meestal stappen mensen dan naar de rechtbank om de zaak te beslechten. Al bestaat er zeker nog een andere oplossing. Een echtscheidingsbemiddelaar staat jullie tijdens het conflict bij. Omdat hij onpartijdig is, wordt er niemand voorgetrokken tijdens de gesprekken.
Een echtscheidingsbemiddelaar zal zelf geen beslissingen nemen. Dat is aan jullie om te doen. Wel worden jullie hierin ondersteund met de juiste fiscale, juridische en notariële informatie en geholpen om tot overeenkomsten te komen.
Er wordt gezocht naar duurzame oplossingen die ook op de lange termijn aanvaardbaar aanvoelen voor jullie beide. En, niet onbelangrijk, er wordt ook gekeken naar de gevolgen voor het hele gezin. Niet slechts de gevolgen voor één persoon.
Hoe verloopt echtscheidingsbemiddeling?
Een van de belangrijke onderdelen van echtscheidingsbemiddeling is de communicatie. Een echtscheidingsbemiddelaar ziet toe dat niemand begint te schelden, de andere onderbreekt of verwijten maakt. De bedoeling is om respectvol naar elkaar te luisteren.
Iedereen krijgt de kans om te vertellen wat er gebeurd is, waarna de echtscheidingsbemiddelaar de gevoelens van iedereen probeert te verwoorden. Welk gedrag maakt de ander boos of verdrietig? Inzicht krijgen in de ander is een belangrijk onderdeel van bemiddeling.
Dit is belangrijk om te komen tot de belangen van iedereen. Wat is belangrijk? Wat wil je dat er gebeurt? Er wordt toegewerkt naar oplossingen die voor iedereen aanvaardbaar zijn. Bij echtscheidingsbemiddeling zijn er dan ook geen winnaars of verliezers.
Wanneer er concrete afspraken worden gemaakt die voor beide partners aanvaardbaar zijn, worden deze schriftelijk vastgelegd in een bemiddelingsovereenkomst.
Voordelen echtscheidingsbemiddeling
Echtscheidingsbemiddeling heeft veel voordelen in vergelijking met een gerechtelijke procedure:
- De band onderling blijft beter: in een gerechtelijke procedure hangt er vaak een meer afstandelijke of zelfs vijandige sfeer
- De communicatie verloopt serener: een bemiddelaar ziet erop toe dat beide partijen respectvol met elkaar omgaan
- De oplossing is aanvaardbaar voor beide partijen: bij bemiddeling zijn er geen winnaars of verliezers, de afspraken moeten goed voelen voor iedereen, wat ervoor zorgt dat ze veel beter nageleefd worden dan bij een gerechtelijke procedure
- Het is goedkoper: een gerechtelijke procedure kost veel meer geld
Kortom, echtscheidingsbemiddeling is aangenamer, efficiënter en goedkoper. Vind meteen een echtscheidingsbemiddelaar in de buurt.
Verberg informatie over echtscheidingsbemiddelaar - Vind een echtscheidingsbemiddelaarEFT – Emotional Freedom Techniques
Vind een coach voor EFT - TappingEmotie coach
Vind een emotie coachEnergetische coaching
Laat meer zien van energetisch coach - Vind een energetisch coachWat is energetische coaching?
Energetische coaching is de verzamelnaam voor alle coachingsvormen die werken met energieën, intentiekracht, healing of andere spirituele methodes. Deze groep van coachingsvormen is zeer uitgebreid. Het gemeenschappelijk doel van de energetische coach is wel het begeleiding bij blokkades en verstoringen, het lichaam en de geest opnieuw in balans brengen en vaak het zelfhelend vermogen stimuleren. Vaak wordt ook de term alternatieve coaching of alternatieve coach gebruikt. De meest voorkomende methodes zijn Reiki, aurahealing, chakrahealing, regressietherapie, omega health coaching of NEI coaching. Ook verschillende massagevormen werken energetisch of met intentiekracht zoals acupressuur, cranio-sacraal therapie, voetreflexologie of rebalancing.
Verberg informatie over energetisch coach - Vind een energetisch coachEnneagram coach
Vind een enneagram coachExecutive coaching
Laat meer zien van executive coach - Vind een executive coach
Ben je een executive die een topfunctie uitoefent binnen je bedrijf en heb je twijfels? Maak je je zorgen over de impact van jouw beslissingen, de toekomst van je bedrijf, jouw leiderschapsstijl of de werk/privébalans? Of heb je andere zorgen die je intern niet kan bespreken? De executive coach of leadership coach is de vertrouwenspersoon die je nodig hebt.
Vind meteen een executive coach
Of lees meer over:
Het doel van executive coaching
Het effect van executive coaching
Verschillende coachingsvormen binnen de bedrijfswereld
Wat is executive coaching?
Executive coaching of leadership coaching is coaching op maat voor professionals die een topfunctie uitoefenen binnen een onderneming. Het biedt jou de kans om rond een brede waaier aan thema’s te werken die voor jouw functie van groot belang zijn.
Of je nu CEO bent, kaderlid of een andere functie beoefent op topniveau: er ligt heel wat verantwoordelijkheid in jouw handen. De executive coach is op emotioneel vlak jouw vertrouwenspersoon. Op professioneel vlak is hij jouw expert met kennis van zaken.
Waarom executive coaching?
De motivaties om een coachingstraject te starten zijn zeer divers. Executive coaching biedt een totaalpakket waarin je persoonlijke en professionele belangen, twijfels, visie en vaardigheden onder de loep worden genomen, om ze vervolgens op de efficiëntst mogelijke manier opnieuw in te zetten. Zo voel jij je zekerder van je stuk en heb je een heldere kijk op het leven én je job.
Een executive coach of leadership coach kan je helpen de balans terug te vinden. Jouw twijfels en kwetsbaarheid zet de coach via diepgaande sessies om in daadkrachtig leiderschap en visie. En dat in alle discretie. Als je open staat voor het optimaliseren van jouw positie als professional is dit soort coaching dus iets voor jou.
Onfeilbaar aan de top?
Als executive kan je met je bekommernissen en werkpunten niet binnen je bedrijf terecht. Deze in vraag stellen of openlijk bespreken wordt vaak gezien als een teken van zwakte, twijfel of onmacht. Dat wil echter niet zeggen dat jouw vragen, twijfels en bezorgdheden onterecht zijn.
Toets ze af bij een executive coach.
Het doel van executive coaching
Het doel van leadership coaching is het verhogen van de efficiëntie.
Thema’s die vaak aan bod komen zijn:
- De balans werk / privé: je eigen grenzen bewaken en stress tijdig herkennen en aanpakken met het oog op burn-out preventie.
- Time-management.
- Je persoonlijke en professionele visie herdefiniëren en op elkaar afstemmen.
- Op zoek gaan naar jouw leiderschapsstijl.
- Communicatietraining (ook public speaking).
- Je persoonlijke voldoening vergroten.
Het effect van leadership coaching
Dankzij executive coaching zal je gerichtere strategische beslissingen kunnen maken en deze zo efficiënt mogelijk kunnen implementeren in je bedrijf. Jouw kwaliteiten komen volledig tot hun recht en je creëert een stevige voedingsbodem voor je medewerkers. Je probleemoplossend denken wordt versterkt. De uitdagingen, veranderingen en kansen die zich aanbieden, zie je met een glasheldere kijk. Zowel binnen de markt als privé.
Verschillende coachingsvormen binnen de bedrijfswereld
Executive coaching of leadership coaching wordt vaak verward met management coaching en business coaching. Het verschil met management coaching is dat een executive coach of leadership coach gespecialiseerd is in werken met personen in een topfunctie.
Business coaching richt zich meer op het optimaliseren van de omstandigheden op de werkvloer met als doel efficiëntie te verhogen en de samenwerking tussen medewerkers en het bedrijf aan te sterken.
Dit door middel van communicatietraining, teamcoaching, technieken voor stressmanagement en het aansterken van andere persoonlijke skills. De focus bij executive coaching ligt meer op individuele ontwikkeling terwijl business coaching zich meer richt op het bedrijf als geheel.
Tarieven
De tarieven voor executive coaching of leadership coaching zijn afhankelijk van de coach die je kiest. De prijs wordt berekend per sessie of per uur. Je kan steeds een coach in je buurt contacteren voor een prijs op maat.
Een coachingstraject is een investering in jouw toekomst en in jezelf. Heb je nog vragen, wil je graag een verkennend gesprek of meteen een afspraak maken? Zoek dan snel en eenvoudig een executive coach in je buurt.
Verberg informatie over executive coach - Vind een executive coachF
Familieopstellingen
Laat meer zien van familieopstellingen workshop - Vind een familieopstellingen workshop
Wil je meer inzicht krijgen in je gevoelens en gedragingen? Voel je je vaak boos of neerslachtig zonder te weten waarom? Wil je de relatie met je gezin of bepaalde familieleden verbeteren? Dan kan coaching met familieopstellingen een oplossing zijn. Een systemisch coach helpt je met het vinden van antwoorden op je vragen.
Vind meteen een coach voor familieopstellingen
Of lees meer over:
Wat zijn familieopstellingen?
Hoe werkt een familieopstelling: uitleg
Voorbeelden van vragen
Familieopstellingen: voor wie?
Wat zijn familieopstellingen?
Familieopstellingen zijn een vorm van contextueel denken die je de onbewuste oorzaken achter je gedrag laat zien. De relatie tussen je huidige emoties en de patronen in je familie wordt kritisch bekeken. Wat is de invloed van je gezin? Hoe kunnen gebeurtenissen binnen je familie invloed hebben op je gedrag? Een systemisch coach gaat op zoek naar de onzichtbare onderstroom die er onbewust voor zorgt dat bepaalde dingen niet gaan zoals jij het wil.
Tijdens de familieopstelling boots je de posities binnen je gezin na door verschillende personen te positioneren ten opzichte van jezelf. Je mede-groepsleden kruipen als het ware in de andere persoon en ervaart zijn of haar realiteit. Familieopstellingen leveren nuttige informatie op waardoor je op een veilige manier kan kijken naar de invloeden van je familie.
Hoe werkt een familieopstelling: uitleg
In een familieopstelling breng je niet je eigen familie mee. Je werkt in een groep van mensen die je niet kent. Iedereen kan een representant zijn, een plaatsvervanger voor een bepaald familielid.
Als je met een probleem zit, ben jij de vraagsteller. Hierop wordt tijdens de opstelling een antwoord gezocht. De coach zal polsen naar je bijzonderheden in je familiegeschiedenis. Hebben jullie te maken gehad met een overlijden, abortus, oorlogsverleden, uitsluiting, enz.? Er wordt op dat moment niet dieper ingegaan op deze ervaringen. Het belangrijkste zijn de feiten.
Daarna mag je als vraagsteller de representanten kiezen voor je ouders, partner, kinderen, enz. En ook iemand die jouw plaats tijdelijk inneemt. Je geeft iedereen een plaats in de kamer of ruimte. De representanten vertellen wat ze voelen op basis van de plaats die ze gekregen hebben. Omdat alle families hetzelfde systeem hebben, is het eenvoudig om voor elkaar te gaan invoelen. Vaak voelen representanten beter aan wat er werkelijk speelt. Ze lossen de blinde vlekken op die je zelf niet ziet of onbewust niet wil zien.
Naast het invoelen door de representanten kan de begeleider ook vragen om van plaats te veranderen of zaken uit te spreken naar elkaar. Hierdoor kunnen de patronen in je familie subtiel verschuiven of kan de sfeer anders aanvoelen.
Op het einde van de opstelling neem je als vraagsteller je eigen positie in zodat je ook als actief participant de veranderingen kan ervaren.
Daarnaast zijn er nog andere vormen van familieopstellingen mogelijk, zoals individuele familieopstellingen (1 op 1), opstellingen in de natuur, tafelopstellingen, online opstellingen, enz. Je coach voor familieopstellingen geeft je graag meer informatie over de mogelijkheden.
Voorbeelden van vragen
Enkele voorbeelden van mogelijke vragen die je tijdens een familieopstelling zou kunnen stellen, zijn:
- Waarom lukt het niet om mijn eigen plek te vinden in het leven?
- Waarom voel ik me boos of verdrietig tijdens contact met mijn familie?
- Waarom voel ik me vaak eenzaam?
- Waarom lukt het mij niet om een diepe relatie met de mensen om me heen aan te gaan?
Tijdens de familieopstellingen kunnen allerlei onderwerpen aan bod komen. Is het taboe om binnen je familie te praten over de uitsluiting van een bepaald familielid? Mag je niet rouwen om het verlies van iemand? Wordt je leven overheerst door geweld, seksueel of emotioneel misbruik?
De gebeurtenissen binnen je familie hebben een invloed op je dagelijks functioneren. Soms kunnen er emotionele verstrikkingen ontstaan. Dankzij een familieopstelling kan je stap voor stap uit de verstrikking loskomen en beginnen herstellen.
Familieopstellingen: voor wie?
Familieopstellingen zijn er voor iedereen die vastloopt in een terugkerend thema of patroon. Je wil weten waarom je niet vooruit kan met je leven en bent klaar voor een verandering.
Herken je jezelf in onderstaande stellingen? Dan kan coaching met familieopstellingen nuttig zijn.
- Je voelt je vaak boos of neerslachtig en weet niet waarom
- Je hebt het gevoel dat niemand je ziet staan
- Je wil meer inzicht in de relatie met je partner
- Je wil de relatie met bepaalde familieleden verbeteren
- Je gelooft niet in jezelf
- Je voelt je schuldig maar weet niet waarom
- Je hebt last van bindingsangst of verlatingsangst
- Je hebt last van een burn-out
- Je hebt een verslaving
- Je hebt lichamelijke klachten zonder een duidelijk aanwijsbare oorzaak
Heb je problemen op de werkvloer of binnen je organisatie? Dan kan coaching met organisatieopstellingen je zeker helpen.
Tarieven
Het deelnemen aan een familieopstelling is soms afhankelijk van je rol. Participeer je als vraagsteller om je eigen familiepatronen te bekijken, dan betaal je vaak het volledige tarief. Neem je enkel deel als representant, zonder je eigen verhaal te delen, betaal je vaak een voordelig tarief.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je coach terecht.
Kijk ook op Vind-een-Therapeut.nl voor meer familieopstellers in je buurt.
Verberg informatie over familieopstellingen workshop - Vind een familieopstellingen workshopFilosofisch practicus
Vind een filosofisch practicusG
Gedragscoaching
Laat meer zien van gedragscoach - Vind een gedragscoachWat is gedragscoaching?
Gedragscoaching is een coachingsvorm die afgeleid is van de gedragstherapie. Deze denkwijze gaat er vanuit gaat dat hoe we voelen, denken en handelen gebaseerd is op wat we geleerd hebben. De nadruk ligt op het aanleren en inoefenen van nieuw gewenst gedrag. Door het gedrag te veranderen, verandert ook de beleving en de betekenisgeving. Vaak wordt gedragscoaching gecombineerd met directieve coaching.
Verberg informatie over gedragscoach - Vind een gedragscoachGestaltcoaching
Laat meer zien van gestaltcoach - Vind een gestaltcoachGestaltcoaching is een vorm van coaching waarbij gefocust wordt op het hier & nu en op bewustwording van je eigen lichaam en geest. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk, en voor welke problemen kan Gestaltcoaching helpen?
Contacteer direct een Gestaltcoach.
Of lees meer over:
Wat is Gestaltcoaching?
Hoe werkt Gestaltcoaching?
Wanneer en voor wie?
Wat is Gestaltcoaching?
'Gestalt' betekent figuur of patroon in het Duits. In de psychologie bedoelt men met een Gestalt een waarneming of perceptie. Als je iets waarneemt, kijk je eerder naar het geheel dan naar de aparte delen. Zo zie je bijvoorbeeld een driehoek als één figuur, eerder dan als 3 aparte lijnen. In de Gestaltcoaching past men dit principe toe op menselijke relaties. Een persoon en zijn problemen kunnen niet los van de relaties of banden met anderen begrepen worden. Dit is de eerste belangrijke peiler van de Gestaltcoaching.
De tweede peiler is dat het beleven van het huidige moment het meest helpend in coaching. Daarom focust de gestaltcoach op het gedrag, de gedachten en de gevoelens in het moment zelf. De werkelijkheid wordt niet gezien als iets geheel objectief, maar eerder als de subjectieve manier waarop iemand alles waarneemt (fenomenologie).
Het verleden en het heden zijn verbonden met elkaar, dus wanneer je het heden aanpakt, pak je ook het verleden aan zonder te moeten gaan graven. Gestaltcoaching vertrekt steeds van wat er nu op de voorgrond is.
Gezien gestaltcoaching werkt vanuit de ervaring (awareness), hoort het bij de groep van experiëntiële denkers.
De Gestaltcoaching is afgeleid van de gestalt therapie. Deze therapievorm werd in de jaren 1940 ontwikkeld door de psychiater Fritz Perls en zijn vrouw, Laura Perls.
De Gestalt therapie is een stroming die invloeden ontleent aan onder andere de psychoanalyse en de systeemtheorie. Deze twee theorieën leggen ook een sterke klemtoon op de invloed van de omgeving op de persoon. Bovendien wil men ook niet louter kijken naar symptomen of karaktertrekken, maar naar de volledige persoon. De klemtoon op het hier en nu komt overeen met de bewustzijnstraining van Mindfullness.
Hoe werkt Gestaltcoaching?
Via gesprek helpt de gestalcoach je bewust te worden van wat en hoe je de dingen nu ervaart. Deze awareness gaat verder dan voelen alleen. Door je ten volle bewust te zijn, sla je een brug naar betekenisgeving en kan er inzicht komen in het patroon dat zich afspeelt.
Om dit inzicht vorm te geven, ga je over tot actie. Gestalt gaat er namelijk vanuit dat opnieuw in contact komen een zeer waardevolle stap is naar verandering. Kwetsures ontstaan in contact en worden geheeld in contact. Men gebruikt acties, bewegingen en activiteiten en blijft niet alleen bij praten. Dit gebeurt onder meer door actief op zoek gaan naar je gewaarwording, het gebruik van stoelenwerk, verbeelding of het uitspreken van wat er in je leeft.
Ook het gebruik maken van de coaching relatie is een zeer bruikbare methode. Wat er gebeurt in de coachingruimte tussen jou en de coach gebeurt misschien ook tussen jou en anderen. Binnen de coaching relatie kan je dit exploreren samen met de gestalcoach.
Wanneer en voor wie?
Gestaltcoaching wordt heel ruim toegepast en kan helpen voor tal van situaties. Of je nu worstelt met een probleem zoals vermoeidheid, angst, verdriet, bore-out, burn-out of om een andere reden in de knoop zit: de Gestaltcoach kan je helpen een manier te vinden om hiermee om te gaan.
Ook wanneer het probleem niet echt duidelijk is, kan je ondersteuning vragen aan een coach.
Vind een Gestalcoach in je buurt.
Gestaltcoach worden?
Wens je een opleiding tot coach te volgen? Kijk bij het opleidingsoverzicht voor de verschillende coaching opleidingen in Nederland.
Of klik hier voor een opleiding tot gestaltcoach of andere bijscholingen van IVCvzw.
Verberg informatie over gestaltcoach - Vind een gestaltcoachGewichtsconsulent
Vind een GewichtsconsulentGezinscoaching
Laat meer zien van gezinscoach - Vind een gezinscoach
Heb je het gevoel dat je gezin niet functioneert zoals het hoort? Zijn er vaak ruzies, discussies, ergernissen, voel je je niet geapprecieerd of heb je als ouder geen grip meer op je gezin? Tijd om het evenwicht te herstellen. Samen met een gezinscoach blaas je een nieuwe wind door het huis!
Of lees meer over:
Wat doet een gezinscoach?
Wat is gezinscoaching?
Gezinscoaching is een vorm van systeemcoaching met als doel je gezin door middel van gesprekken, coaching en oefening dichter bij elkaar te brengen en de onderlinge relaties te versterken.
De gezinscoach is een bemiddelaar, een vertrouwenspersoon die de wensen en noden van elk gezinslid analyseert en in kaart brengt. De coach kijkt naar de problemen die elk individu ervaart, de frustraties en vraagstukken die zich aanbieden en de wensen die elk gezinslid heeft.
Gaandeweg wordt dit helder. Hiermee wordt een plan uitgestippeld om je gezin stapsgewijs dichter bij elkaar te brengen en de relaties te versterken. Zo voelt elk individu zich terug helemaal thuis in je gezin.
Wanneer naar een gezinscoach?
Herken je een van onderstaande situaties?
- Mijn kind is vaak onrustig zonder aanwijsbare reden
- Ik heb het gevoel dat ik als ouder weinig grip heb op mijn gezin
- Eén of meerdere gezinsleden voelt zich soms onveilig
- Mijn kind ervaart moeilijkheden op school
- Ik heb het gevoel dat ons als gezin veel negatieve zaken overkomen
- Mijn kind accepteert mijn nieuwe partner niet
- Er overheerst een gevoel van stress in ons gezin
Komt dit bekend voor? Je hoeft er niet alleen voor te staan. Een gezinscoach kan je hierbij goede ondersteuning bieden.
Je gezin terug in evenwicht
Soms zorgen omstandigheden voor heel wat druk op je gezin. Zo ontstaat snel een onevenwicht door een overlijden, echtscheiding, het vormen van een nieuw samengesteld gezin of een andere ingrijpende gebeurtenis. Ook dan kan een gezinscoach helpen ondersteunen in de juiste richting.
Wat doet een gezinscoach?
De coach werkt op meerdere problemen tegelijk die samen voor een onevenwicht zorgen in het gezin.
- Er wordt een totaalbeeld gevormd van alle positieve en negatieve factoren die een invloed hebben op de onderlinge verhoudingen.
- Je leert als gezin constructief communiceren met elkaar.
- Secundaire problemen worden in kaart gebracht. Voorbeelden daarvan zijn stress op het werk, op school, financiële problemen, vormen van verslaving en relationele moeilijkheden.
- Er wordt een actieplan opgesteld om als gezin stap voor stap te werken naar een beter evenwicht.
- Als ouder krijg je tools aangereikt als opvoedingsondersteuning.
- Wat moeilijk bespreekbaar is krijgt ruimte.
De coach kan opteren om enkele individuele sessies te geven om persoonlijke thema’s te behandelen. Ook relatiecoaching kan een veelbelovende zijsprong zijn. Heeft je kind extra ondersteuning nodig dan kan kindercoaching of jongerencoaching hulp bieden.
Aanpak en tarieven
De coaching gebeurt meestal over een periode van zes maanden en kan verlengd worden indien nodig. De gezinscoach heeft hierbij een verhelderende en coördinerende functie. Uiteindelijk zullen jullie, als gezin, zelf de stappen naar een betere toekomst realiseren.
Coaching aan huis is een optie. Op die manier heeft de gezinscoach een beter aanvoelen met jullie leefwereld. Heb je liever coaching binnen een praktijkruimte, dan kan dat ook.
De tarieven voor gezinscoaching zijn afhankelijk van de coach die je kiest. De prijs wordt berekend per sessie of per uur. Je kan steeds een coach in je buurt contacteren voor een prijs op maat.
Heb je nog vragen? Vind snel en eenvoudig een gezinscoach in jouw buurt voor meer informatie of een verkennend gesprek.
Verberg informatie over gezinscoach - Vind een gezinscoachGezondheidscoaching
Vind een gezondheidscoachH
HSP-coach
Vind een HSP-coachHypnotherapie
Laat meer zien van hypnotherapeut - Vind een hypnotherapeutWil je begeleiding op een dieper niveau? Ligt praten je niet? Of wil je onderliggende patronen wegwerken of begrijpen? Hypnotherapie biedt ondersteuning bij verschillende lichamelijke en psychische klachten. Een hypnose coach helpt je dankzij hypnose vlotter je doelen te bereiken.
Of lees meer over:
Wat is hypnotherapie?
Hoe voelt hypnose?
Waarom kiezen voor hypnose?
Hoe gaat hypnotherapie in zijn werk?
Hypnotherapie: voor wie?
Tarieven en terugbetaling
Wat is hypnotherapie?
Bij hypnotherapie wordt hypnose ingezet als middel tegen psychische en lichamelijke klachten. Hoewel je de hele tijd bij bewustzijn blijft, word je ontvankelijker voor suggesties en aanpassingen. Je creativiteit en probleemoplossend vermogen nemen toe terwijl je mentale weerstand net afneemt. Hypnotherapie maakt het zo eenvoudiger om veranderingen in gedragspatronen op te starten en lichamelijke processen te beïnvloeden.
Tijdens hypnotherapie kan je samen met je coach werken rond kracht en zelfvertrouwen. Het resultaat waarnaar gestreefd wordt, is dat je opnieuw in balans komt met jezelf. Dit zorgt voor een positief effect op je algemeen welzijn en je prestaties. Hypnose wordt door de meeste mensen ervaren als een aangename en ontspannende manier om te helpen bij het najagen van verschillende doelen.
Hoe voelt hypnose?
Hypnose is heel persoonlijk en voelt voor iedereen anders aan. Soms voelt het als een diep ontspannen gevoel, soms voelt het alsof je helemaal in gedachten verzonken bent, soms voel je helemaal niks. Spontane reacties zoals tintelingen in armen of benen of koude rillingen kunnen ook voorkomen. Deze reacties worden achteraf vooral als bevrijdend of als een gevoel van opluchting ervaren.
De meeste mensen vinden hypnose een heel aangename ervaring.
Tijdens hypnose blijf je de hele tijd bij bewustzijn. Dit betekent dat je altijd zelf de controle houdt. Je coach kan enkel veranderen wat jij wil dat verandert. Na de hypnosesessie zal je je alles ook kunnen herinneren.
Waarom kiezen voor hypnose?
Hypnose kan veel verschillende klachten op een positieve manier beïnvloeden. Enerzijds kan je coach via hypnose op zoek gaan naar de oorzaak van je problemen, terwijl er anderzijds kan gewerkt worden aan een verandering in je gedragingen.
Hypnose zorgt in vele gevallen voor innerlijke rust. Je komt met jezelf in evenwicht en je lichaam krijgt de kans om zich te herstellen. Tijdens de hypnosetherapie bepaal je samen met je coach waar je wil aan werken. Je onderbewustzijn kan bijvoorbeeld leren om stress en spanningen niet langer vast te houden, om zich niet meer druk te maken over een bepaalde situatie, enz.
Neerslachtige gedachten maken plaats voor positieve emoties. Je slaapt beter en krijgt meer energie.
Hoe gaat hypnotherapie in zijn werk?
Elke sessie begint met een kennismakingsgesprek waar je vertrouwd raakt met je coach. Je krijgt meer informatie over hypnose en waaraan je je tijdens de sessies kan verwachten. De hulpvraag wordt besproken. Wat wil je met hypnotherapie bereiken?
Vervolgens brengt de hypnose coach je met specifieke methodes in diepe ontspanning zodat de weg vrij is naar je onderbewuste. Je bewustzijn blijft wel de hele tijd alert. Je hoort en voelt bewust wat er gebeurt en gezegd wordt. Er gebeurt dus niets wat je niet wil.
Tijdens de sessie werken je hersenen op een specifieke frequentie, je zou het kunnen vergelijken met de staat net voor of net na het in slaap vallen. In deze staat ben je vatbaarder voor suggesties en zitten bewuste overtuigingen niet in de weg. Zo is het gemakkelijker om op een diep niveau veranderingen te verwezenlijken.
Hypnotherapie: voor wie?
Hypnose kan een oplossing zijn wanneer je een bepaald gedrag wil aanpassen. Van overdadig eten, snoepdrang, angst, depressieve gevoelens, stress en nagelbijten tot slaapproblemen of stoppen met roken. Je hypnosecoach geeft je een duwtje in de juiste richting.
Hypnose moet je echter niet zien als een instant wondermiddel maar als een manier om bepaalde therapieprocessen te versnellen. Onder hypnose wordt je onderbewustzijn toegankelijker en kan het makkelijker beïnvloed worden. De oorzaken van je problemen worden aangepakt en de focus wordt verlegd naar positieve gevoelens.
Verschillende mentale en lichamelijke klachten waarbij hypnose kan helpen, zijn:
- Angsten: sociale angst, fobie en faalangst
- Stress en een burn-out
- Een gevoel van minderwaardigheid of een gebrek aan zelfvertrouwen
- Slaapproblemen en nachtmerries
- Een misplaatst schuldgevoel
Verder kan hypnose helpen om je doelen te bereiken:
- Vermageren of een gezond gewicht behouden
- Betere sportprestaties halen
- Stoppen met nagelbijten
- Stoppen met roken
Samen met je hypnotherapiecoach kijk je waaraan je wil werken. Vind eenvoudig een hypnotherapie coach bij jou in de buurt.
Tarieven en terugbetaling
Hoeveel hypnotherapie kost hangt af van jouw persoonlijke noden en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een hypnotherapiecoach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.
Voor meer informatie over de prijs van hypnotherapie kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je coach terecht.
Bij sommige ziekenfondsen heb je bovendien recht op een tegemoetkoming van € 10 per sessie met een maximum van 5 hypnotherapiesessies. Neem voor meer informatie omtrent de terugbetaling van je hypnotherapiecoach contact op met je ziekenfonds.
Kijk ook op Vind-een-therapeut.nl voor meer hypnotherapeuten in je buurt of meer info over hypnotherapie.
I
Innerlijk kind-coaching
Vind een innerlijk kind coachInnovation consultancy
Laat meer zien van innovation consultant - Vind een innovation consultantNieuwe opportuniteiten voor je bedrijf creëren? De toekomst van je organisatie zekerstellen dankzij innovatieve ideeën? Een innovation consultant reikt je graag vernieuwende inzichten aan. Laat je bedrijf dankzij innovation consultancy verder groeien!
Vind meteen een innovatiecoach
Of lees meer over:
Wat is innovation consultancy?
Innovatiecoaching: voor wie?
Wat doet een innovation consultant?
Tarieven
Wat is innovation consultancy?
Een innovatiecoach bouwt mee aan de groei van jouw organisatie. Verschillende processen en samenwerkingsvormen worden kritisch onder de loep genomen. Waar is ruimte voor verbetering? Waar vind je mogelijke opportuniteiten? Het doel van innovation consultancy is jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen door een zo modern en efficiënt mogelijke werkplek te creëren.
Een innovation consultant weet bovendien als geen ander hoe innovatieve processen het best op de werkvloer geïmplementeerd worden. Het resultaat? Een brug tussen nieuwe ontwikkelingen en technologische oplossingen voor jouw klanten.
Innovatiecoaching: voor wie?
Innovatie is een absolute noodzaak voor elk bedrijf dat zijn toekomst wil waarborgen. Innovation consultancy helpt de overlevingskansen van je onderneming aanzienlijk te verhogen. Er worden nieuwe perspectieven nagejaagd, nieuwe markten ontdekt en nieuwe businessmodellen gecreëerd.
Niet alleen grote bedrijven moeten vernieuwend uit de hoek blijven komen om hun positie op de markt te behouden, ook voor KMO’s biedt innovatiecoaching heel wat extra kansen in binnen- en buitenland.
Een innovatiecoach zet nieuwe bedrijfsprocessen in gang. Na nieuwe ideeën of modellen te hebben afgetoetst aan de huidige markt, worden deze strategieën in werking gezet en verder opgevolgd. Een sterk innovatieplan helpt je bedrijf groeien en de markt verder te veroveren.
Innovation consultancy is interessant voor iedereen die nadenkt over de toekomst van zijn bedrijf en die graag vooruitgang wil boeken:
- KMO-medewerkers
- Bedrijfsleiders en kaderleden
- Gemeenten
- Zelfstandigen zonder personeel
- Grote en kleine bedrijven in trendgevoelige sectoren
Wat doet een innovation consultant?
Een innovatiecoach is een echte analist die je met raad en daad bijstaat. Er wordt gefocust op de toekomst van je bedrijf, vernieuwende processen, intranets en workflows. Dankzij een creatieve blik worden je frisse denkbeelden en nieuwe inzichten aangereikt. De consument wordt hierbij nooit uit het oog verloren.
Samen met je coach ontwikkel je jouw interne krachten en vaardigheden. Het doel van innovation consultancy is het bekomen van een duurzaam resultaat.
Innovatiecoaching kan zich focussen op verschillende gebieden binnen je organisatie zoals:
- Personeelsmanagement: Hoe kunnen individuele talenten ten volle ingezet worden? Een innovatiecoach verhoogt de betrokkenheid van je werknemers en verbetert de interne communicatie.
- Bedrijfsprocessen: Een innovatiecoach kijkt hoe de huidige bedrijfsprocessen geoptimaliseerd kunnen worden. Wat kan anders, beter of goedkoper?
- Marketing: Innovation consultancy is perfect om creatieve oplossingen te vinden. Welke strategieën kunnen beter? Hoe kunnen aanbiedingen en promotiekanalen beter worden afgestemd op jouw doelgroep?
- Samenwerkingen: Innovatiecoaching licht ook de verschillende samenwerkingen van je bedrijf door. Kunnen nieuwe vormen van samenwerking nieuwe krachten voor jou ontwikkelen? Kan een deel van het takenpakket uit handen worden gegeven?
Vind eenvoudig een innovatiecoach bij jou in de buurt en help je organisatie te groeien in de toekomst. Ook een business coach of ondernemerscoach helpen je graag het maximum uit je bedrijf te halen.
Tarieven
Hoeveel innovation consultancy kost hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een innovatiecoach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je innovation consultant terecht.
Verberg informatie over innovation consultant - Vind een innovation consultantIntegrale coaching
Vind een integrale coachIntegratieve coaching
Laat meer zien van integratief coach - Vind een integratief coachWat is Integratieve coaching?
Integratieve coaching werkt vanuit de combinatie van verschillende vormen van coaching. Omdat elke mens een unieke benadering nodig heeft, past de integratief coach de coachingsvorm aan aan de behoeften en de eigenheid van de cliënt.
De integratief coach gebruikt zijn theoretische kennis over de verscheidene coachingsvormen en zijn hypothese over de behoeften van de cliënt om vanuit een weloverwogen en getoetste keuze bepaalde methodes toe te passen. Integratieve coaching is persoonsgericht, procesgericht en pragmatisch. Verschillende coachingsvormen zoals bijvoorbeeld lichaamsgerichte coaching, systeemcoaching, NLP, counseling, creatieve coaching e.a. kunnen aan bod komen.
Volgens integratief coaches is het niet de bedoeling een nieuwe coachingsvorm te creëren, maar net de huidige coachingsvormen te verdiepen door ze op het juiste moment toe te passen.
Onderzoek wijst uit dat succesvolle coaching in mindere mate afhangt van de specifieke methode en in grote mate afhangt van de algemene factoren (zoals de band met de coach, het geloof in de coaching, ed) en van de samenhang met invloeden van buitenaf. Wanneer de algemene factoren aanwezig zijn, zal het efficiënt kiezen van de juiste methode een grote meerwaarde bieden om de coaching te laten slagen.
Hoe werkt een Integratief coach?
Een integratief coach zal in eerste instantie luisteren naar je verhaal en onderzoeken welke ondersteuning je nodig hebt. De coach doet dit vanuit een ontvankelijke en warme houding tegenover jou als persoon en het verhaal dat je meebrengt.
Een integratief coach werkt daarnaast eclectisch. Vanuit een goede observatie en betrokkenheid tracht de coach de meest passende methode te vinden om de coaching mee verder te zetten. Dit kan echter ook per sessie afwisselen, al naargelang jouw behoefte of de situatie.
Vind hier een integratief coach.
Verberg informatie over integratief coach - Vind een integratief coachIntuïtieve coaching
Vind een intuïtieve coachJ
Job coaching
Laat meer zien van job coach - Vind een job coachBen je niet helemaal tevreden met je huidige job? Wil je graag starten als zelfstandig ondernemer? Of ben je op zoek naar je ware passie op professioneel vlak? Ga samen met een jobcoach voluit voor een uitdagende en bloeiende carrière!
Of lees meer over:
Wat is jobcoaching?
Wat doet een job coach?
Waarom job coaching?
Een jobcoach: voor wie?
Tarieven
Wat is job coaching?
Job coaching focust op je huidige job, loopbaan en jobkeuze. Samen met je job coach bekijk je waar je momenteel tegenaan loopt. Wat zijn je mogelijkheden? Hoe kan je deze ten volle benutten? Wat zijn je ambities? Door inzicht te krijgen in wat je wil bereiken, kan je voor de juiste job of loopbaan kiezen.
Tijdens het coachingstraject wordt er aandacht besteed aan je persoonlijkheid en is er ruimte voor zelfontplooiing. Een coach kan je helpen om een juiste werkhouding aan te nemen of om goed te functioneren binnen het team. Het allerbelangrijkste is dat jij je goed voelt in je job en jij zo je talenten optimaal kan benutten.
Vind direct een jobcoach bij jou in de buurt voor job begeleiding.
Wat doet een job coach?
Samen met een job coach breng je jouw talenten, vaardigheden en ambities in kaart. Wat zijn je werkdoelen? Welke kant wil je uit met je carrière? Via gesprekken en oefeningen leer je jezelf beter kennen en ontwikkel je een duidelijke visie over wat je op professioneel vlak wenst te bereiken.
Afhankelijk van jouw persoonlijke vragen en noden focust je job coach op thema’s als personal branding, zelfvertrouwen, motivatie, assertiviteit, het verminderen van stress, enz. Omdat iedereen anders is, is er ook voor iedereen een aangepast en persoonlijk coachingstraject.
Enkele voorbeelden van onderwerpen die tijdens de coachingssessies aan bod kunnen komen, zijn:
- Meer inzicht in je eigen persoonlijkheid
- Het ontdekken van je professionele doelen
- Het herontdekken van je passies en dromen
- Meer inzicht in je sterke en minder sterke punten
- Loopbaanbegeleiding op maat
- Efficiënter en meer zelfzeker solliciteren
- Timemanagement
- …
Waarom jobcoaching?
Jobcoaching zorgt voor een grotere werktevredenheid in je huidige of toekomstige job. Daardoor ervaar je minder stress en zet je een stap naar een gelukkiger leven.
Zo kan jobcoaching zorgen voor:
- Meer energie en creativiteit
- Een optimistischere instelling
- Een betere samenwerking met klanten, leidinggevenden of collega’s
- Het gevoel begrepen te worden
- Meer zelfkennis of kennis over een bepaald onderwerp
- Betere communicatievaardigheden
- Aanscherpen van de eigen vaardigheden
- …
Een jobcoach: voor wie?
Voor een succesvolle carrièreswitch
Ben je klaar voor een volgende stap in je carrière? Heb je hulp nodig met het opstellen van een cv en motivatiebrief? Vrees je voor een burn-out of bore-out? Of weet je niet goed welke job bij jou past? Samen met een jobcoach ga je op zoek naar een nieuwe job of uitdaging op basis van je passies, talenten en kunnen.
Tijdens het coachingstraject ontdek je jouw persoonlijke waarden en doelen. Via gesprekken, analyses en oefeningen krijg je een duidelijk beeld van wie je bent en wat je wil bereiken.
Stap voor stap onderneem je actie om je ambities waar te maken. Je jobcoach ondersteunt je doorheen het hele groeiproces. Het doel is een job te vinden, bij je huidige of toekomstige werkgever, die voor jou helemaal goed voelt.
Ook een loopbaancoach kan je voorzien van uitstekend loopbaanadvies en je begeleiden tijdens je zoektocht naar een job die echt bij jou past.
Voor een haalbare werk-privé balans
Loop je jezelf de laatste tijd voorbij? Kan je je job nog moeilijk combineren met je sociale leven? Heb je te kampen met veel stress op de werkvloer? Dan kan job coaching je helpen om terug de juiste balans te vinden.
Samen met je coach ontdek je wat jouw energie geeft, en wat net niet. Afhankelijk van je persoonlijke wensen kan er worden gefocust op assertiviteit of het aangaan van moeilijke gesprekken met je leidinggevenden en medewerkers. Op deze manier leer je jouw grenzen beter te bewaken om voldoende tijd te kunnen spenderen aan wat voor jou echt belangrijk is, zoals je familie, kinderen, hobby’s en vrienden.
Voor startende ondernemers
Droom je van een eigen zaak? Ben je net gestart als zelfstandige maar kan je nog wel een extra duwtje in de rug gebruiken? Wil je graag ondernemen maar heb je nog geen ondernemersplan? Dan kan een jobcoach jou uitstekend begeleiden.
Op basis van jouw ervaring en vaardigheden wordt jouw persoonlijke profiel in kaart gebracht. Samen met je coach ontwikkel je of evalueer je jouw ondernemersplan. Wat wil je bereiken? Wat heb je nodig om je doelen waar te maken? Welke acties moet je daarvoor ondernemen?
Afhankelijk van jouw persoonlijk wensen en noden kunnen ook het verbeteren van het zelfvertrouwen, administratieve begeleiding en opstarttips aan bod tijdens het coachingstraject.
Er wordt gefocust op jouw zaak en hoe je deze succesvol kan maken. Stel je dromen niet langer uit maar ga samen met je coach op weg naar jouw professionele doelen.
Ook een ondernemerscoach helpt je als beginnend of ervaren zelfstandige graag om je bedrijfsdoelen te bereiken!
Voor mensen met een arbeidshandicap
Autisme, ADHD, gehoorproblemen, slechtziendheid, rugklachten,… Een arbeidsbeperking kan het vinden van een job extra uitdagend maken. Samen met een jobcoach focus je op jouw passies, talenten en vaardigheden. Je leert je optimaal voorbereiden op een telefoon- of sollicitatiegesprek. Zo vind je een boeiende job die aanleunt bij je eigen interesses.
Ook op de werkvloer kan jobcoaching de nodige begeleiding bieden. Een vlotte start, de juiste werkhouding, de inwerking in het team,… Een coach ondersteunt je waar nodig.
Enkele mogelijke werkpunten tijdens de coachingssessies zijn:
- Hulpmiddelen en werkomstandigheden
- Het verminderen van stress
- Verbeteren van de motivatie en concentratie
- Loonkostsubsidie
- Takenpakket
- …
Tarieven
Hoeveel jobcoaching kost, hangt af van jouw persoonlijke noden en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een job coach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn. Een sessie duurt gemiddeld één uur.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je job coach terecht.
Ga samen met je jobcoach voluit voor een succesvolle en boeiende carrière!
Jongerencoach
Laat meer zien van jongerencoach - Vind een jongerencoach
Als jongere komen er verschillende uitdagingen op je pad. Heb je het moeilijk op school? Wil je je zelfvertrouwen opkrikken of je faalangst aanpakken? Zie je het even niet helemaal meer zitten? Neem contact op met een coach voor jongeren om samen je uitdagingen aan te pakken.
Of lees meer over:
Jongerencoach: voor wie?
Hoe werkt een jongerencoach?
Waarvoor kan je terecht bij een jongerencoach?
Wat kan een jongerencoach voor jou betekenen?
Tarieven en terugbetaling
Jongerencoach: voor wie?
Een jongerencoach biedt ondersteuning aan jongeren en jongvolwassenen vanaf 12 jaar. Een jongerencoach, of jeugdcoach, biedt hulp bij uiteenlopende problemen. Van het maken van levenskeuzes, tot het plannen van schoolwerk of het opkrikken van het zelfbeeld. Samen met een coach analyseer je de problemen of behoeften en stippel je een nieuwe weg uit. De coach helpt je om je terug goed in je vel te voelen en vat te krijgen op je leven.
Ook ouders van pubers die met vragen zitten of behoefte hebben aan opvoedingsondersteuning kunnen bij een jongerencoach terecht. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen steeds terecht bij een gespecialiseerde kindercoach. Wanneer er problemen zijn binnen het gezin, kan ook gezinscoaching een uitkomst bieden.
Hoe werkt een jongerencoach?
Door een luisterend oor te bieden en je te ondersteunen of stimuleren, helpt je coach je om je gedachten terug op een rijtje te krijgen. Je krijgt nieuwe inzichten en begrijpt jezelf beter. Bovendien kan een jongerencoach helpen om terug structuur in je leven te krijgen door afspraken te maken en die op te volgen.
Verder helpt een coach met het bepalen van je doelen. Waar wil je heen met je leven? Wat wil je bereiken? Wat maakt het moeilijk voor jou? Welke vaardigheden moet je hier nog verder voor ontwikkelen? Welke keuzes wil je maken? Samen met je coach ga je op zoek naar je doelen en stippel je een traject uit om daar te geraken. De verantwoordelijkheid ligt hiervoor bij jou, maar je hebt steeds je coach om op terug te vallen en je opnieuw te motiveren.
Door jezelf beter te leren kennen, kom je sterker en meer zelfzeker uit het coachingstraject.
Waarvoor kan je terecht bij een jongerencoach?
Een jongerencoach behandelt verschillende thema’s gebaseerd op jouw persoonlijke noden. Enkele voorbeelden zijn:
Studiecoaching
Studie-oriëntatie: Het kan lastig zijn om nu al te weten wat je later wilt met je leven. Het aanbod van opleidingen kan zo groot zijn dat je het bos door de bomen niet meer ziet. Samen met je jongerencoach kijk je naar je talenten, je sterke punten en welke richting jou het beste ligt. Je bewust zijn van je eigen talenten helpt om een positieve studiekeuze te maken.
Leren leren: Een verkeerde studiemethode kan ervoor zorgen dat je je schoolmoe gaat voelen. Iedereen heeft zijn eigen techniek en methode om leerstof het best te verwerken. Een coach kan uitzoeken welke manier van studeren bij jou past, je verschillende opties bieden en je motiveren om terug met zin naar school te vertrekken.
Dyslexie, dyscalculie, ADD, ADHD,… Veel jongeren hebben behoefte aan een aangepaste manier van leren. Samen met je coach vind je hulpmiddelen zodat studeren ook lukt voor jou.
Vind hier een goede studiecoach.
Omgaan met emoties en prikkels
Als jongere beleef je emoties intens en wordt je leven uitdagender. Naast het plezier dat dit geeft, kan het je ook overspoelen. Verdriet, angst, boosheid of seksualiteit zijn thema’s waar veel jongeren tegenaan lopen. Een jongerencoach rijkt je manieren aan om te leren omgaan met deze heftige emoties en nieuwe uitdagingen.
Jongeren met HSP worden extra snel overprikkeld door de vele indrukken of worden overweldigd door de wereld rondom hen. Een HSP coach kan hierbij handvaten bieden.
Een beter zelfbeeld
De manier waarop je over jezelf denkt, bepaalt je zelfvertrouwen. Een jeugdcoach kan je helpen om twijfels weg te nemen, faalangst aan te pakken of kan je assertiever maken via assertiviteitstraining. Door meer inzicht in jezelf te krijgen, leer je je eigen talenten kennen en groeit het vertrouwen in jezelf.
Pesten of gepest worden
Maar liefst 1 op 5 jongeren krijgt ooit te maken met pesten. Dit kent veel verschillende vormen: verbaal of fysiek, op school of online,… Omgaan met pesten kan je leren. Er kan worden gekeken naar wat een pestkop drijft en welke manieren het pestgedrag helpen stoppen. Een jongerencoach geeft je praktische tips en leert je daarnaast in je eigen kracht staan.
Een coach is een vertrouwenspersoon waar je terecht kan met al je thema’s. Je kan vrijblijvend een jongerencoach contacteren met jouw vraag.
Wat kan een jongerencoach voor jou betekenen?
Een jongerencoach gaat samen met jou aan de slag om de problemen die jij aankaart, aan te pakken. Hierdoor kan je op korte en lange termijn heel wat zaken verwezenlijken, zoals:
- Beter leren omgaan met je ouders, de nieuwe partner van één van je ouders, een leerkracht, je broer of zus, enz.
- Het nemen van beslissingen.
- Omgaan met HSP, je hoogbegaafdheid, ADHD, ADD of met storende prikkels.
- Leren omgaan met pesters.
- Meer zelfvertrouwen krijgen.
- Je faalangst aanpakken.
- Het vinden van een studiemethode op jouw maat.
- Meer inzicht in jezelf en wat je wilt bereiken.
Tarieven en terugbetaling
Hoeveel jongerencoaching kost hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een jongerencoach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn. Gemiddeld bedraagt een sessie tussen 40 en 60 euro per uur, maar dit verschilt van coach tot coach. Sommige coaches bieden een speciaal jongerentarief aan.
Enkele mutualiteiten voorzien een terugbetaling voor kinderen en jongeren. Dit vraag je best aan je mutualiteit. Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je jongerencoach terecht.
Neem je leven in handen samen met een jongerencoach!
Verberg informatie over jongerencoach - Vind een jongerencoachK
Kindercoaching
Laat meer zien van kindercoach - Vind een kindercoachZit je kind niet goed in zijn vel? Ervaart je zoon of dochter stress of slaap- of leerproblemen? Weet je niet hoe je moet omgaan met de faalangst van je kind? Een kindercoach biedt de nodige begeleiding bij kinderproblemen.
Of lees meer over:
Wat is kindercoaching?
Wat doet een kindercoach?
Wanneer kiezen voor een kindercoach?
Tips voor ouders
Wat is kindercoaching?
Kindercoaching is een laagdrempelige en praktische begeleiding van kinderen vanaf 6 jaar. Als ouder wil je steeds het beste voor je kind. Merk je dat je zoon of dochter veel piekert, onzeker of verdrietig is, of last heeft van leerproblemen? Dan kan je een kindercoach inschakelen. Een coach werkt oplossingsgericht en kijkt niet enkel naar de problemen maar ook naar de talenten en kwaliteiten van je kind. Er wordt gefocust op de goede eigenschappen om zo het zelfvertrouwen te vergroten. Het doel? Een gelukkig en zorgeloos kind.
Pubers en jongeren kunnen ook steeds terecht bij een gespecialiseerde jeugdcoach of jongerencoach.
Wat doet een kindercoach?
Meestal komt de vraag voor kindercoaching van de ouders van het kind. Het is belangrijk dat het kind zelf ook bereid is om aan zichzelf te werken. Samen met de coach en je zoon of dochter kijk je wat je zou willen bereiken.
Enkele voorbeelden van thema’s waar kan rond gewerkt worden, zijn:
- Leren omgaan met verdriet, teleurstelling, woede, enz.
- Het aanpakken van slaapproblemen
- Stoppen met duimzuigen of nagelbijten
- Omgaan met pesten of gepest worden
- Omgaan met hoogsensitiviteit of HSP
- Zelfvertrouwen en assertiviteit
- Het aanpakken van leerproblemen
Elk kind is anders en heeft zijn eigen unieke talenten en eigenschappen. Een kindercoach begeleidt je kind bij het ontdekken van zijn sterke kanten. Zo leert je kind trots te zijn op zichzelf en leert het steeds beter om met problemen om te gaan en ze zelf op te lossen.
Afhankelijk van de situatie en voorkeur van het kind kan de kindercoach gebruikmaken van gesprekken, oefeningen, verschillende spelletjes en creatieve werkvormen. Ook equicoaching, of coaching met paarden, kan een leuke en doeltreffende coachingsvorm zijn voor je kind.
Wanneer kiezen voor een kindercoach?
Voelt je kind zich niet helemaal goed in zijn vel? Merk je dat je zoon of dochter met iets zit? Een kindercoach kan in veel gevallen helpen.
Enkele situaties waarbij een coach ondersteuning kan bieden, zijn:
- Extreme verlegenheid
- Slaapproblemen of veelvuldig piekeren
- Rouwverwerking
- Een scheiding of verhuis
- Pesten of gepest worden
- Concentratieproblemen of leerproblemen
- Faalangst
Deze lijst is zeker niet volledig. Samen met je coach en kind kijk je naar de verschillende mogelijkheden die kindercoaching biedt. Tijdens een kennismakingsgesprek ontdek je meteen ook of er tussen de coach en je kind een klik is. Een vertrouwensband is heel belangrijk om de problemen zo goed mogelijk aan te pakken.
Tips voor ouders
Ook als ouder kan je verschillende acties ondernemen wanneer je merkt dat je kind zich niet goed in zijn vel voelt. Enkele kleine gebaren kunnen al voor een stap in de juiste richting zorgen.
Sluit de dag samen af
Heeft je kind last van slaapproblemen? Dan kan het helpen om samen de dag af te sluiten. Zo geef je je kind de kans om zijn zorgen met jou te delen. Op die manier hoeft hij er ’s nachts niet verder over te piekeren.
Geef complimenten
Zeker wanneer je merkt dat je kind wat onzeker is, is het belangrijk om zijn kwalitatieve eigenschappen te benoemen. Een mooie tekening, een vriendelijk gebaar,… Laat je kind weten dat je het apprecieert en dat je trots op hem bent. Meer zelfvertrouwen krijgen is een langzaam en langdurig proces. Geef je kind waar het kan alvast een duwtje in de rug.
Help je kind positief te denken
“Niemand vindt mij leuk” of “Ik kan dat niet” zijn vaak gebruikte uitspraken van kinderen. Als ouder kan je hierop inspelen door vragen te stellen als “Weet je wel echt zeker dat het waar is?” of “Hoe voel je je zonder deze gedachte?”. Zo leer je je kind kritisch nadenken over negatieve gedachten.
Soms heb je echter behoefte aan een onafhankelijk persoon om je kind extra te helpen. Een kindercoach kan ook jou als ouder een duwtje in de rug geven en voorzien van tips om met bepaalde problemen van je kind om te gaan. Samen zorg je ervoor dat je kind gelukkig is!
Tarieven
Hoeveel kindercoaching kost hangt af van de persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een kindercoach een speciaal op maat van het kind uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van de kindercoach terecht.
Verberg informatie over kindercoach - Vind een kindercoachL
Leefstijl coaching
Vind een leefstijl coachLeiderschapscoaching
Vind een leiderschapscoachLichaamsgerichte coaching
Laat meer zien van lichaamsgericht coach - Vind een lichaamsgericht coachCoaching is heel wat meer dan praten alleen. Lichaamsgerichte coaching biedt heel wat mogelijkheden. Maar wat is lichaamsgerichte coaching net? En wat zijn de voordelen?
Vind meteen een lichaamsgerichte coach
Of lees meer over:
Wat is lichaamsgerichte coaching?
Wanneer is lichaamsgerichte coaching nuttig?
Voordelen
Wat is lichaamsgerichte coaching
Lichaamsgerichte coaching vertrekt vanuit het idee je lichaam alle ervaringen en emoties opneemt en hierdoor wordt beïnvloed. Je lichaam is in staat heel wat te verwerken, te dragen of te genezen. Maar soms is het genoeg, en dan geeft je lichaam het signaal dat er iets fout loopt. Wanneer je niet luistert naar deze boodschappen kunnen blokkades vast komen te zitten die zich kunnen uiten in pijn, ziekte of emoties.
Lichaamsgerichte coaching leert je om opnieuw te luisteren naar wat je lichaam zegt.
Samen met de coach ga je opzoek naar de weggestoken boodschappen en de betekenis hiervan. Je leert communiceren met je lichaam en opnieuw expressie geven aan wat in je leeft op een gezonde manier. De manier waarop dit gebeurt is afhankelijk van de vorm van lichaamsgerichte coaching.
De lichaamsgerichte coach kijkt naast het emotioneel functioneren o.a. naar lichaamsspanning, lichaamstaal, houding en de manier van bewegen. Door middel van ademhaling, expressie, beweging of aanraking kom je opnieuw meer in contact met jezelf en je proces. Het lichaamsgerichte werk wordt vaak ondersteund door andere coachingsvormen.
Wanneer in lichaamsgerichte coaching
Loop je vast en geraak je er niet uit, blijft er een lichamelijke klacht je parten spelen of heb je al veel gepraat en werkt dat niet voor jou? Dan kan lichaamsgerichte coaching nuttig zijn.
Deze vorm van coaching heeft baat bij verschillende klachten: stress, verdriet, boosheid, vermoeidheid, lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, nekpijn, spierpijn, maagpijn, moeite met ademen, vastgelopen seksualiteit en vele andere.
Waarom lichaamsgerichte coaching: voordelen
Lichaamsgerichte coaching is voor velen aangenaam omdat je niet veel hoeft te praten of te analyseren. Door de eerlijkheid van je lichaam ga je snel naar de essentie van het probleem en kan je verandering brengen zonder woorden. Wanneer je effectief aandacht hebt voor het signaal van je lichaam, begrijp je het zonder erover na te denken.
Je lichaam is altijd in het nu, maar draagt de herinnering van vroeger met zich mee. Hierdoor kan je nu aanpakken wat vroeger is verstoord omdat dit in het lichaam 1 geheel is.
Iedereen functioneert op een andere manier. Sommige mensen zijn rationeel ingesteld, anderen visueel of gevoelsmatig. Wanneer je de coaching aanpast naar jouw ingang, is de kans op succesvolle coaching het hoogst.
Meer info?
Stel je vraag aan een lichaamsgerichte coach in je buurt.
Life coaching
Laat meer zien van life coach - Vind een life coachLoop je ergens tegenaan of wil je delen van jezelf of je leven veranderen? Dan is life-coaching iets voor jou! Wat doet een life coach precies? En hoe verandert life-coaching je leven?
Of lees meer over:
Wat is life coaching?
Jouw life coach: een gids en vertrouwenspersoon
Kan een life coach mij helpen?
Life coaching of loopbaanbegeleiding?
De sprong wagen?
Wat is life coaching?
Vrolijk en moeiteloos door het leven gaan, zo zou het leven heerlijk zijn. De realiteit is toch wat anders. Iedereen worstelt weleens met zaken die moeilijk lopen of die je anders wil aanpakken. Vervelende emoties, moeilijke keuzes, moeite met sociale situaties,... Life coaching helpt je in je zoektocht en brengt verandering in je leven.
Een life coach luistert naar je behoeften en gaat samen met je op zoek naar inzichten, oorzaken én een nieuwe aanpak. Aan de hand van gesprek en oefeningen leer je jezelf beter kennen en oefen je nieuwe manieren in van omgaan met je leven. Er wordt gewerkt met je talenten, je werkpunten, je interesses, kortom, je volledige potentieel. De bedoeling is om je te coachen richting een evenwichtig en gelukkig leven. Daarbij ligt de sleutel in jezelf.
Jouw life coach: een gids en vertrouwenspersoon
Life coaching is verrijkend omdat een life coach over heel wat ervaring en bruikbare methodes beschikt. Lifecoaches zijn vaak pragmatisch en oplossingsgericht. De motivatie tot verandering in je leven komt uit jezelf, en de life coach biedt zich aan als klankbord. Het is een gids in dit proces, maar ook je vertrouwenpersoon. De coach denkt niet alleen samen met jou na over wàt er anders kan, maar ook hoe je de gewenste verandering zo snel en zo effectief mogelijk kan bereiken.
Je coach biedt jou daarbij in een gestructureerd kader tools en oefeningen aan om je daarbij te helpen, en motiveert je ook om zelf aan de slag te gaan. Op die manier ontwikkel je zelfstandig die competenties en eigenschappen die je nodig hebt bij je ontplooiing.
Life coaches zijn vertrouwd met waar de mogelijke obstakels in je specifieke veranderingsproces liggen. Ze zullen je erop wijzen, je erop voorbereiden en je bovendien steunen in het overwinnen van obstakels. Op je eentje kan het immers vaak moeilijk zijn om de uitdagingen aan te gaan. Maar samen bereik je meer.
Kan een life coach mij helpen?
Wil je aan jezelf werken of je leven aangenamer maken? Of merk je bepaalde patronen waar je moeilijk uit geraakt? Life coaching is nuttig bij heel wat thema’s zoals assertiever worden, angst overwinnen, omgaan met HSP, keuzes maken, perfectionisme en vele andere.
Ook om eenvoudig meer uit jezelf te halen of te ontplooien is life coaching prima. Je wil een betere partner, ouder, zoon of dochter zijn, je wil jezelf leren waarderen of weerbaarder worden in sociale situaties. Je hoeft geen zware problemen te hebben om de stap naar lifecoaching te zetten. Elke stap naar een aangenamer leven is de moeite waard.
Life coaching of loopbaanbegeleiding?
Hoewel lifecoaching iets anders is dan loopbaanbegeleiding, is het ook van toepassing voor professionele goals: je wil beter omgaan met stress, je creativiteit boosten, of simpelweg een goede balans vinden tussen werk en privé. Wanneer thema’s terugkeren zowel privé als op het werk, dan kan je samen met je life coach het onderliggende thema aanpakken.
De sprong wagen?
Zin in terug meer evenwicht, rust of net meer energie? Contacteer dan vrijblijvend een life coach. Een kennismakingsgesprek kan helderheid bieden of je samen op weg gaat naar de verandering in jouw leven.
Verberg informatie over life coach - Vind een life coachLoopbaancoaching
Laat meer zien van loopbaancoach - Vind een loopbaancoachVoel je je niet gelukkig bij je huidige job? Nood aan een carrièreswitch? Zoek je loopbaanadvies? Lees verder en ontdek meer over de mogelijkheden van loopbaanbegeleiding. Misschien kan je jouw carrière op die manier een nieuw leven geven.
Vind onmiddellijk een loopbaancoach.
Of lees meer over:
Wat is loopbaancoaching?
Hoe werkt loopbaancoaching?
Wie komt in aanmerking?
Doe de test!
Loopbaanbegeleiding voor zelfstandigen
Wat is loopbaancoaching?
Je beroepsleven loopt niet altijd naar wens. Soms heb je het gevoel dat je ter plaatse blijft trappelen, je vindt niet de job die bij je past, de werksfeer is niet gezond (bij bv pesten op het werk), je hebt behoefte aan iets nieuws of wil je jezelf en je vaardigheden meer ontwikkelen.
Ontevredenheid over je werksituatie kan je veel stress bezorgen, wat op zijn beurt kan leiden tot burn-out, bore-out, faalangst, conflicten thuis of op de werkvloer, slaapproblemen, een laag zelfbeeld of in ernstige gevallen zelfs depressie.
Een loopbaancoach kan jou helpen om je competenties en talenten te ontdekken en opnieuw te waarderen. Bovenal begeleidt hij je bij belangrijke loopbaanbeslissingen. Zo kan hij je van advies voorzien als je een carrièreswitch plant of je job wil opzeggen en gaat hij ook met jou op zoek naar doorgroeimogelijkheden en loopbaankansen binnen je huidige baan.
Naast je vaardigheden wordt er ook gekeken naar jouw behoeften en wensen. Wat heb jij nodig in een job die je graag doet? Je gaat samen op zoek naar een job die bij jou past.
Lees hier of je in aanmerking komt voor loopbaanontwikkeling.
Hoe werkt loopbaancoaching?
Loopbaancoaching verloopt in verschillende stappen.
- In eerste instantie zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden. Daarbij wordt ingeschat in hoeverre jij en je beroepssituatie baat hebben bij loopbaanbegeleiding.
- Daarna ga je met je loopbaanadviseur op zoek naar een doel. Wat is voor jou een zinvolle carrière? Zoek je misschien naar een gezondere balans tussen werk en gezin? Wat zijn jouw ambities en interesses, en welke competenties kan je aan de dag leggen? Wat doe je absoluut niet graag en waar liggen jouw zwaktes? Met de coach doe je diverse oefeningen en testen die je helpen antwoorden op zulke vragen te vinden. Op deze manier leer je jezelf en je wensen beter kennen, en wordt het ook voor de begeleider makkelijker je bij loopbaanoriëntatie te helpen.
- Met deze informatie wordt een plan uitgetekend om je vooropgestelde doel te bereiken. Welke stappen zijn nodig om jou te brengen waar je wil zijn?
Samen met de loopbaanbegeleider onderzoek je of het leren van nieuwe vaardigheden nuttig kan zijn. Assertiviteitstraining komt vaak voor bij loopbaanbegeleiding, maar ook coaching kan deugdzaam zijn.
Vind hier een loopbaancoach.
Wie komt in aanmerking voor loopbaanbegeleiding?
Ieder die met vragen rond zijn loopbaan worstelt komt in aanmerking. Loopbaanbegeleiding is niet voorbehouden voor de moeilijkste situaties.
Twijfel je over loopbaancoaching: doe de test!
Bij een coach die loopbaanbegeleiding aanbiedt, kan je steeds terecht zonder voorwaarden. Naast de focus op je werk, heeft een coach ook aandacht voor jou als persoon en is de brug naar een persoonlijk proces gemakkelijk gemaakt. Je kan zelf bepalen wanneer en hoe vaak je begeleiding wil, hier staan geen beperkingen op.
Contacteer vrijblijvend een loopbaancoach voor een kennismakingsgesprek.
Loopbaancoaching: Test
Ben je niet helemaal gelukkig met je werk, maar weet je niet of loopbaancoaching nuttig voor je zou zijn? Doe zelf de test en peil naar hoe je je op dit moment in je job voelt.
1. Ik vind dat mijn capaciteiten niet volledig worden benut.
2. Ik ben op zoek naar bijscholingen om me te helpen mijn doelen te bereiken.
3. Ik verwacht meer van mijn carrière.
4. Ik heb het erg moeilijk om me te ontspannen.
5. Ik vind het zwaar om tijd te maken voor mijn gezin én mijn werk goed te doen.
6. Ik haal weinig voldoening uit mijn huidige baan.
7. Ik ken mijn doelen, maar weet niet hoe ik ze moet bereiken.
8. ’s Avonds heb ik weinig energie over.
9. Ik zoek een nieuwe uitdaging.
10. Ik ben op zoek naar wat ik nu eigenlijk echt wil.
11. Ik wil een job waar ik enthousiast over ben.
12. Ik zou graag meer zelfvervulling halen uit mijn job.
13. Op mijn werk kan ik moeilijk mezelf zijn.
14. Na verschillende jobs te hebben uitgeoefend weet ik nog steeds niet wat ik graag doe.
15. Ik vraag me af of een extra studie mijn werkkansen verbetert.
16. Ik probeer een gezond evenwicht tussen mijn gezin en werk te vinden.
17. Ik heb niet genoeg tijd om te doen wat ik graag doe.
18. Ik voel me erg gespannen en rusteloos.
19. Ik wil me blijven ontwikkelen maar ik weet niet hoe.
20. Ik heb het gevoel dat mijn job niet bij mijn persoonlijkheid past.
21. Ik voel jaloezie als ik zie hoe mijn kennissen wel het maximum uit hun carrière lijken te halen.
22. Ik zou graag wat minder werken om meer te doen wat ik graag doe.
23. Ik speel met de gedachte iets volledig anders te doen.
24. Ik vraag me af of ik naar een hogere, leidinggevende positie kan doorgroeien.
25. Soms voel ik me weinig gemotiveerd om me in te spannen voor mijn baan.
26. Ik weet wat ik waard ben, maar heb het gevoel dat anderen dit niet zien.
27. De moed ontbreekt me soms om naar mijn werk te vertrekken.
28. Op mijn vorige job is het fout gelopen en nu weet ik niet meer wat ik moet doen.
29. Ik wil graag deeltijds beginnen werken, maar weet niet of dat haalbaar is.
30. Mijn werk levert me hoofdpijn, spierpijn, onrust, angst of slaapproblemen op.
Kloppen minstens 10 van bovenstaande stellingen, dan kan loopbaanbegeleiding wel iets voor jou zijn. Zoek een loopbaancoach om je situatie te bespreken.
Loopbaanbegeleiding voor zelfstandigen
Loopbaanontwikkeling mikt niet alleen op werknemers, maar ook op zelfstandigen. Droom je ervan zelfstandige te worden? Of heb je als zelfstandige behoefte aan advies? Ook hier kan een loopbaanadviseur ondersteuning bieden en kan je samen kijken welke stappen je moet zetten.
Verberg informatie over loopbaancoach - Vind een loopbaancoachM
Management coaching
Laat meer zien van management coach - Vind een management coach
Werk je op hoog niveau en wil je jouw leiderschap efficiënter maken? Conflicten constructiever leren oplossen? De relatie met je medewerkers of klanten verbeteren? Of een betere balans vinden tussen werk en privé? Ga samen met een management coach of leadership coach aan de slag om jou en je organisatie te laten groeien!
Of lees meer over:
Wat is management coaching?
Welke thema’s komen aan bod?
Hoe werkt management coaching?
Wat levert het op?
Tarieven
Andere noden?
Vind meteen een management coach
Wat is management coaching?
Management coaching of leadership coaching is een vorm van bedrijfscoaching speciaal voor managers en leidinggevenden. Samen met je coach kijk je hoe je jouw professionele en persoonlijke doelen kan bereiken en optimaliseren. Je leert beter omgaan met jezelf en je werkomgeving. Een management coach ondersteunt je bij uitdagende situaties en geeft je de nodige inzichten en feedback.
Het resultaat? Het benutten van je al je capaciteiten, meer vertrouwen hebben in jezelf en het bewuster nastreven van je doelen. Ontdek je volledige potentieel samen met je management coach!
Welke thema’s komen aan bod?
Bij management coaching of leadership coaching wordt steeds vertrokken vanuit je eigen behoeften en wensen. Enkele veelvoorkomende thema’s tijdens het coachingstraject zijn:
- Het versterken van je leiderschapscapaciteiten
- De relatie met medewerkers of klanten verbeteren
- Conflicten efficiënt oplossen
- Stressmanagement
- Timemanagement
- Je zelfvertrouwen vergroten
- Je communicatieve vaardigheden verbeteren
- Feedback geven aan medewerkers
Samen met je coach leer je het beste uit jezelf te halen en je doelen op een zo effectief mogelijke manier te bereiken.
Hoe werkt management coaching?
Management coaching of leadership coaching biedt je als leidinggevende de mogelijkheid om afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen en terug op het grotere geheel en de organisatieprocessen te focussen. Samen met je coach neem je jouw manier van werken kritisch onder de loep en kijk je hoe deze geoptimaliseerd kan worden.
Via een methodische aanpak, kritische vragen en feedback krijg je een beter zicht op wat jouw organisatie nodig heeft. Wat wil je bereiken en hoe pak je dit best aan? Naast de bedrijfsdynamieken wordt ook je gedrag, je mindset, je achterliggende waarden en de spelende patronen bekeken. Zo leer je wat werkt en wat niet, ontwikkel je een eigen stijl van leidinggeven en leer je je visie helderder uitdragen.
Wat levert het op?
Management coaching herstelt de bedrijfsflow en zorgt ervoor dat je opnieuw met voldoening je organisatie kan runnen. De opbrengst van een coachingstraject is hoog:
• het reduceren van stress
• burn-out preventie bij jezelf of je medewerkers
• een efficiëntere manier van werken
• een betere balans tussen je werk en privé
• Je weet waar jij en je bedrijf heen willen
• duidelijkere communicatie
• gemotiveerde werknemers
• …
Het resultaat van management coaching is vaak al op korte termijn zichtbaar. Je gelooft meer in jezelf en je doelen en je gaat effectiever werken. Dit levert een grotere voldoening op en leidt naar meer succes.
Tarieven
Hoeveel management coaching of leadership coaching kost, hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een management coach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op het persoonlijke profiel van je management coach of leadership coach terecht.
Andere noden?
Heeft je bedrijf andere behoeften dan managementcoaching? Er bestaan heel wat mogelijkheden voor bedrijfsontwikkeling:
Businesscoaching
Bij businesscoaching haal je het maximum uit je bedrijf. Wat kan je verbeteren? Welke doelen wens je te bereiken? Door je bedrijf kritisch onder de loep te nemen, wordt de volledige werking of een klein deel ervan geoptimaliseerd. Dit kan via reorganisatie, specifieke trainingen, teamcoaching, enz.
Dankzij je bedrijfscoach krijg je een second opinion, een frisse kijk op de werking van je bedrijf en een stevige dosis inspiratie.
Executive coaching
Executive coaching is er speciaal voor professionals die een topfunctie uitoefenen binnen een onderneming. Als CEO, kaderlid of manager op hoog niveau heb je heel wat verantwoordelijkheid. Samen met je coach werk je rond de thema’s die voor jouw functie van groot belang zijn.
Op emotioneel vlak is de executive coach jouw vertrouwenspersoon. Op professioneel vlak ondersteunt hij jou als een expert met kennis van zaken.
Teambuilding
Bij teambuilding wordt gekeken naar de sfeer op de werkvloer. Dankzij gezamenlijke activiteiten worden de samenwerkingen binnen het team en de relaties tussen de collega’s verbeterd.
Ondernemerscoaching
Als KMO-ondernemer of zaakvoerder ben je steeds op zoek naar de beste keuzes voor jou en je bedrijf. Heb je als startende ondernemer of klein bedrijf behoefte aan een objectieve visie? Dan is ondernemingscoaching perfect voor jou! Samen met je ondernemerscoach bekijk je jouw startersplan, visie en praktische noden.
Jobcoaching
Start je net als leidinggevende en is extra inwerking nuttig, dan kan je ook rekenen op een jobcoach om je volledig thuis te maken in deze nieuwe functie.
Investeer in je bedrijf en realiseer samen met je coach al je doelen!
Verberg informatie over management coach - Vind een management coachMatriXmethode
Vind een MatriXmethodeMediation
Laat meer zien van mediator - Vind een mediatorConstructiever leren communiceren met je partner? Een oplossing vinden voor die familieruzie? Of de sfeer op de werkvloer verbeteren? Een mediation coach helpt je graag op de juiste weg!
Vind meteen een mediation coach
Of lees meer over:
Wat is mediation?
Waarom een mediation coach inschakelen?
Verschillende vormen van mediation
Tarieven
Wat is mediation?
Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Je coach begeleidt je om bepaalde situaties vanuit een ander perspectief te bekijken. Dit kan zowel op persoonlijk als zakelijk vlak zijn. Of je nu een conflict hebt met je partner, collega, buurvrouw of je leidinggevende, een mediation coach gaat samen met jullie op zoek naar een compromis voor een duurzame oplossing.
Een mediator is neutraal en nodigt jullie uit om op een constructieve manier met elkaar in dialoog te gaan. Tijdens de coachingssessies wordt ruimte gecreëerd om tot een oplossing te komen die voor elke partij aanvaardbaar is.
Waarom een mediation coach inschakelen?
Mediation is perfect om meningsverschillen tussen verschillende partijen op te lossen. Dit kan over de meest uiteenlopende onderwerpen gaan. Van ruzies over je werk, een echtscheiding, familieruzies over een erfenis tot geschillen tussen burgers en de overheid, klanten en bedrijven, patiënten en de zorgsector, studenten en onderwijsinstellingen, enz.
Bij elk probleem gelden andere belangen en juridische regels. Een mediator helpt je om terug grip op de situatie te krijgen. Er wordt gefocust op de relatie met de andere partij. Het belangrijkste is om je empathisch open te stellen en om naar de ander te luisteren. Daarna gaan jullie samen met de mediation coach op zoek naar een creatieve oplossing die voor jullie beiden werkt.
Verschillende vormen van mediation
Net zoals je problemen op verschillende manieren kan oplossen, zijn er ook verschillende vormen van mediation. Het doel is om terug met elkaar te leren communiceren om zo zelf tot een compromis te komen met aandacht voor de gevoelens en wensen van de ander.
Afhankelijk van het type mediation dat de kiest kan de klemtoon op het rationele, de toekomst, de gedragingen of de beleving liggen.
Evaluatieve mediation
Bij evaluatieve mediation staan de individuele gesprekken centraal. De mediator onderzoekt waarom jullie mening zo verschillend is terwijl jullie over dezelfde informatie beschikken. Na aparte vertrouwelijke gesprekken met de mediator, zal hij jullie voorzichtig een hint tot een oplossing geven.
Evaluatieve mediation is perfect voor een snelle oplossing van conflicten zonder te veel aandacht te besteden een emoties. Deze vorm van mediation is dan ook vooral geschikt voor zakelijke doeleinden.
Faciliterende mediation
Bij deze vorm van mediation worden geen individuele gesprekken met de mediator gehouden. Zo blijft alles voor iedereen transparant. Je weet altijd wat de andere partij gezegd heeft. De mediator legt het tempo van de gesprekken en het vinden van mogelijke oplossingen in jullie handen. De focus ligt hier op de toekomst. Het doel van de faciliterende mediator is jullie begeleiden in het zelfstandig vinden van een compromis.
Transformatieve mediation
Bij transformatieve mediation staat gedrag centraal. Er wordt veel aandacht besteed aan communiceren en emoties. Vaak ontstaan of escaleren ruzies door misverstanden. De transformatieve mediator zal er dan ook steeds op toezien dat er op een positieve en opbouwende manier met elkaar gepraat wordt. De sleutel tot het vinden van een oplossing voor jullie probleem ligt in de communicatie.
Narratieve mediation
Bij narratieve mediation staat de beleving centraal. Iedereen creëert als het ware zijn eigen werkelijkheid en baseert zijn of haar gedrag hierop. Bij narratieve mediation wordt een nieuwe, gedeelde realiteit geschapen. Het eigen beleven van deze werkelijkheid krijgt de nodige aandacht. Jouw eigen visie op de wereld is uniek en heeft absoluut het recht om te bestaan. Toch is het belangrijk om bij narratieve mediation tot een gezamenlijke visie op de wereld te komen. Dit zal het conflict tussen jullie beiden langzaam oplossen. Door je werkelijkheidsbeleving een stukje aan te passen of te verschuiven, ontstaat er ruimte om de ander beter te begrijpen.
Mediation op het werk
Overal waar mensen met elkaar omgaan, kunnen misverstanden of ruzies ontstaan. Dit is niet anders voor een werkomgeving. Je brengt veel tijd met elkaar door en professionele visies kunnen botsten. Een duidelijke communicatie is dan ook de sleutel tot een gelukkige, stressvrije werkvloer.
Een mediator bestaat aandacht aan de verschillende persoonlijkheden, talenten, inzichten en ambities binnen je bedrijf. Op basis hiervan kunnen transparante afspraken worden gemaakt tussen werkgevers of werknemers onderling.
Door naar elkaar te luisteren en vlot te communiceren, verkleint de kans op spanningen, een bore-out of burn-out.
Ook andere coachingsvormen zoals businesscoaching of teambuilding kan helpen om de sfeer op de werkvloer te verbeteren.
Tarieven
Hoeveel mediation kost hangt af van jullie persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een mediator een op jullie maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je mediation coach terecht. Pak samen je conflicten efficiënt aan.
Verberg informatie over mediator - Vind een mediatorMental coaching
Laat meer zien van mental coach - Vind een mental coach
Heb je behoefte aan verandering en motivatie? Wil je belemmeringen uit de weg ruimen om zo je volle potentieel te benutten? Wil je vandaag nog starten met je dromen? Dan is mental coaching zeker iets voor jou! Ga samen met je coach op weg om je doelen te verwezenlijken.
Of lees meer over:
Wat is een mental coach?
Welke methodes gebruikt een mental coach?
Hoe verloopt mental coaching?
Mental coaching en sport
Het doel van mental coaching
Mental coaching tips
Tarieven
Wat is een mental coach?
Een mental coach brengt je dichter bij jezelf en je doelen. Op basis van jouw persoonlijke vragen en wensen reikt een mental coach je analyses, methodes en nieuwe inzichten aan. Zo kom je lichamelijk en geestelijk helemaal in balans.
Welke methodes gebruikt een mental coach?
Bij mental coaching draait het rond individuele begeleiding. Je coach maakt gebruik van cognitieve methodes om tot nieuwe inzichten en oplossingen te komen. Het doel is om een constructieve mindset te creëren, beperkende overtuigingen los te laten en je potentieel te laten groeien.
Tijdens de mental coaching kan worden gewerkt met positieve psychologie, het stellen van vragen, persoonlijkheidsprofielen, NLP en meer.
Bij NLP, of Neuro Linguïstisch Programmeren, neem je je gedachtepatronen, gedragingen en emoties onder de loep en kijk je praktisch en oplossingsgericht welke houding je best aanneemt om je doelen te bereiken. Zo beïnvloed je het bewuste en onbewuste deel van je hersenen om zo een bepaalde verandering teweeg te brengen.
Samen met je mental coach kijk je welke methode het beste bij jou past.
Hoe verloopt mental coaching?
Omdat mental coaching helemaal rond jou draait, is elke mental coaching anders. Het traject wordt aangepast aan jouw specifieke behoeften en wensen. Soms heb je gewoon een duwtje in de rug, een luisterend oor of een peptalk nodig. Heb je behoefte aan een intensief traject om je innerlijke blokkades te overwinnen of om je doelen te bereiken? Dat kan ook!
De aanpak wordt aangepast aan jou, jouw tempo en de methode die voor jou werkt. Het mental coachingstraject kan één sessie omvatten, of enkele maanden duren. Het belangrijkste is steeds om samen de kortste weg naar je doel te bewandelen. Naargelang de context kan mental coaching dicht aanleunen bij personal coaching, life coaching of net eerder bij business coaching.
Mental coaching en sport
Meer dan ooit zijn sporters en topatleten gebaat bij een goede mentale voorbereiding. Een mental coach kan je individueel of in groep stimuleren, motiveren en ondersteunen. Je leert omgaan met stress tijdens wedstrijden en met verlies. Je leert je volle potentieel kennen en samen met je coach ontdek je de stappen die nodig zijn om je limieten te verleggen.
Er wordt gefocust op het zoeken van evenwicht tussen fysieke en mentale inspanning. Wat zijn je doelen? Hoe vergroot je je zelfvertrouwen? Hoe blijf je positief denken en versla je jouw faalangst? Dankzij je mental coach voor sporters kan je jouw prestaties verbeteren, je doelen visueel voorstellen en efficiënt verwezenlijken.
Het doel van mental coaching
Mental coaching staat in het teken van jouw mentale kracht en mogelijkheden. Samen met je coach verkrijg je o.a. :
- Meer inzicht in jezelf: je ontdekt wat je doelen, sterke punten en belemmeringen zijn. Waarom stel je bepaalde gedragingen en wat zorgt voor blokkades?
- Oplossingsgerichte coaching: wat zijn de oplossingen en mogelijkheden? Vaak weet je onbewust de antwoorden al, maar heb je nog net dat duwtje in je rug van een coach nodig. Wat werkt er wel en hoe buig je innerlijke belemmeringen om?
- Aanleren van nieuw gedrag: je gaat leren door te doen. Via oefeningen, analyses en evaluatie integreer je nieuwe manieren van denken en doen.
Het doel van mental coaching is om je belemmeringen en de bijhorende stress achter je te laten, je volle potentieel te benutten en je doelen te verwezenlijken.
Mental coaching tips
Enkele tips voor de juiste focus brengen je al een stap dichter bij je resultaat.
- Focus op de goede dingen: Denk aan wat je al bereikt hebt en hou die positieve gedachten aan. Formuleer positief wat je wel wil en geef geen aandacht aan dingen die je niet wilt. Maak het verschil tussen wat je wel of niet kan controleren.
- Wees dankbaar: Als het even wat minder gaat, kom je al snel in een negatief gedachtepatroon terecht. Wees je bewust van deze gedachten en sta stil bij de dingen die wel goed gaan. Dankbaar zijn voor grote en kleine dingen maakt je gelukkiger.
- Luister naar je gevoel: Al te vaak negeren we ons buikgevoel. Je gevoel bepaalt echter wat je denkt, en dit bepaalt op zijn beurt wat je doet en hoe je reageert. Je buikgevoel geeft je waardevolle informatie die je constructief kan inzetten.
- Maak je doel concreet: Hoe helderder en specifieker je doel is, hoe gerichter je hieraan kan werken. Richt je op de essentie, schrijf alle elementen op of maak het visueel. Zo word je minder afgeleid en kan je regelmatig terug aftoetsen of je op de juiste weg zit.
Tarieven
De duur en intensiteit van het coachingstraject hangen af van jouw behoeften en wensen. Na een kennismakingsgesprek zal je coach je een persoonlijk traject op jouw maat voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn. Veelal bedraagt het uurtarief tussen 40 en 100 euro, maar dit verschilt van coach tot coach.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je mental coach terecht.
Gun jezelf je volledig potentieel en contacteer vrijblijvend een mental coach.
Verberg informatie over mental coach - Vind een mental coachMindfulness
Laat meer zien van mindfulness trainer - Vind een mindfulness trainerWe verliezen veel energie door bezig te zijn met wat was en wat nog kan komen. Met Mindfulness blijf je in het hier en nu. Maar wat is mindfulness dan eigenlijk? Op welke manieren is mindfulness werkzaam, en is het wel voor iedereen?
Vind onmiddellijk een mindfulness trainer
Of lees meer over:
Wat is mindfulness?
Mindfulnesstraining
Hoe werkt mindfulness?
Waarom mindfulness?
Mindfulness bij kinderen
Wat is mindfulness?
De Nederlandse betekenis van mindfulness is ‘achtzaamheid’ of ‘opmerkzaamheid’. Het gaat hierbij om het zich voortdurend bewust zijn van de eigen emoties en gedachten, zintuiglijke prikkels en omgeving. De term mindfulness heeft zowel betrekking op een levenshouding waarbij men op een bewuste manier in het leven staat als op meditatiemethoden waarbij men die bewuste houding ten volle beleeft en oefent. Tijdens mindfulness-meditatie oefen je immers je bewustzijn en focus op het huidige moment.
Waar komt mindfulness vandaan?
Mindfulness steunt veelal op de Boeddhistische meditatieleer (vipassana), maar werd met Westerse psychologische inzichten verenigd tot aandachttraining.
Door dit te onderbouwen met wetenschappelijk onderzoek, kreeg mindfulness ook een plek binnen de wereld van de coaching.
Mindfulness is ondertussen goed ingeburgerd in onze contreien. Voor ieder wie met mindfulness kennis wil maken zijn er mindfulnesscursussen en diverse mindfulnesstrainers beschikbaar.
Mindfulnesstraining
Mindfulness kan je leren. Zo zijn er diverse mindfulnessoefeningen en mindfulnesscursussen te vinden die jou de mogelijkheid jezelf te trainen. Daarbij wordt de klemtoon bijvooerbeeld gelegd op het bewust leren sturen van je aandacht en op diverse ademhalingstechnieken.
Daarnaast zijn er uitstekende coaches die je mindfulness kunnen aanleren. Zij gaan met jou op zoek naar een voor jou geschikte leermethode, terwijl ze zich afstellen op jouw hulpvraag.
Contacteer een mindfulnesscoach of vind een cursus mindfulness.
Hoe werkt mindfulness?
We leven in drukke tijden, waar onze geest altijd in de weer is. De buitenwereld vraagt onze constante aandacht en onze gedachten flitsen tussen onze herinneringen en wat er allemaal nog zal komen. En wanneer we een rustpunt hebben, leiden we onszelf af met prikkels als TV, GSM, internet of het lezen van kranten of tijdschriften.
Dit heeft gevolgen voor ons gevoel van welzijn en heeft invloed op je lichaam en gezondheid.
Mindfulness leert ons onze aandacht te brengen naar het hier en nu en dit te bekijken zonder oordeel of wens om te veranderen. Het bewustzijn van je gedachten, gevoelens of de prikkels rondom je, zonder hierop te reageren, helpt om te vertragen, te vereenvoudigen en tot rust te komen.
Je hoeft geen speciale meditatietechnieken te kennen, je hoeft niet in bepaalde houdingen te zitten of een specifieke ruimte te hebben. Mindfulness kan je altijd en overal toepassen. Het is eerder een manier van omgaan met jezelf, wat je inoefent via meditatie en mindfulnessoefeningen.
Waarom mindfulness?
Welke voordelen ondervind ik erbij? Het fijne is dat zo goed als iedereen bepaalde voordelen uit mindfulness kan halen. Mindfulnessoefeningen en meditatie hebben baat bij diverse geestelijke klachten: mindfulness helpt bijvoorbeeld bij angst, slaapproblemen, burn-out, vermindering van stress, depressie, verslaving, hyperventilatie en verlichting van trauma. Verder heeft mindfulness ook bewezen te helpen bij de vermindering van bijvoorbeeld chronische pijn, en zijn er dus ook toepassingen op lichamelijk vlak.
Toch is een training mindfulness niet alleen voor wie fysieke of geestelijke ongemakken ervaart. Innerlijke focus en je vermogen tot acceptatie zijn belangrijke tools in het dagelijkse leven. Mindfulness en haar meditatiemethoden kunnen je helpen je creativiteit en concentratie te boosten, kunnen je nachtrust in het algemeen verbeteren en bijdragen bij tot een evenwichtige, geduldige levenshouding.
Specifieke problemen waarmee je wil leren omgaan via mindfulness? Contacteer vrijblijvend een voor jouw geschikte mindfulnesscoach.
Mindfulness voor kinderen
Ook van kinderen wordt tegenwoordig veel verwacht en ondergaan zeer veel prikkels. Mindfulness kan beslist op een luchtige of speelse manier aangeleerd worden aan kinderen of jongeren. Door uw kind mindfulness te leren kennen, kan het die overload aan prikkels leren kanaliseren en verwerken.
Ook voor kinderen met autisme, ADHD of angstproblemen kan mindfulness een belangrijk houvast bieden.
Vind hier een kindercoach voor mindfulness.
Nog vragen?
Contacteer vrijblijvend een mindfulnesscoach voor een verkennend gesprek.
Kijk ook op Vindeentherapeut.be voor meer mindfulness trainers in je buurt of meer info over mindfulness.
N
Natuurcoaching
Vind een coach voor natuurcoachingNetwerkcoaching
Vind een netwerkcoachNLP – Neuro Linguistic Programming
Laat meer zien van NLP-coach - Vind een NLP-coach
Krijg dankzij NLP meer zicht op je communicatie en gedrag. Hoe kan je jouw potentieel benutten en je doelen efficiënt verwezenlijken? Welke technieken kan je toepassen om je gedrag te veranderen en succesvoller te worden? Neem contact op met een NLP coach en behaal je gewenste resultaten!
Vind meteen een coach voor Neuro Linguistic Programming
Of lees meer over:
Wat is NLP?
Hoe werkt NLP?
Waarom kiezen voor NLP?
NLP technieken om je beter te voelen
Tarieven
Wat is NLP?
NLP, ofwel Neuro Linguïstisch Programmeren, ontstond na het bestuderen van personen met uitzonderlijke talenten of kwaliteiten. Hoe komt het dat sommigen succesvoller zijn dan anderen? Zijn hun vaardigheden enkel gebaseerd op talent of toeval? Of handelen en denken ze anders?
Er wordt gekeken naar wat ons onbewust motiveert, wat ons stimuleert en welke belemmeringen ons net tegenhouden om onze doelen te bereiken.
NLP is een set van technieken die draait rond het ontdekken van jezelf en waarom je op een bepaalde manier reageert. En, nog belangrijker, hoe je deze kan veranderen om succesvoller te worden.
Hoe werkt NLP?
Neuro Linguïstisch Programmeren baseert zich op neuro, linguïstiek en programmeren. Neuro verwijst hierbij naar het samenspel tussen onze zintuigen en ons centrale zenuwstelsel. Linguïstisch verwijst naar onze taal en non-verbale communicatie, terwijl programmeren slaat op onze automatische denkpatronen en gedragingen en hoe we deze kunnen veranderen.
Via onze zintuigen nemen we de wereld waar, maar niet iedereen reageert hetzelfde op wat we waarnemen. Een intern proces zet onze waarnemingen om naar communicatie en gedrag.
Het doel van NLP is om effectiever te communiceren, en om ons gedrag positief te veranderen. Je wordt je bewust van je waarnemingen, je belemmerende gedachtepatronen en hoe je dankzij enkele aanpassingen tot betere resultaten kan komen.
Waarom kiezen voor NLP?
NLP kan aan bod komen bij verschillende coachingsvormen en worden toegepast op:
- jezelf en je relaties (persoonlijk of zakelijk)
- het beïnvloeden van je stemmingen, gedachten en gedrag
- beter leren communiceren
- ontwikkelen van je talenten
- doorbreken van negatieve gedachten
- het bereiken van je volle potentieel
Bij NLP coaching staat verandering centraal. Het type verandering hangt af van je specifieke wensen. Wil je een relatie verbeteren? Bekwamer worden in je werk? Beter omgaan met moeilijke situaties? NLP geeft antwoord op de vraag hoe je de dingen beter kan doen. Samen met je coach krijg je meer inzicht in jezelf en krijg je technieken aangeleerd om oplossingsgericht te denken.
NLP technieken om je beter te voelen
Natuurlijk kan je ook zelf enkele NLP technieken toepassen. Op deze manier zorg je dat de informatie die via je zintuigen binnenkomt een positief effect heeft. Probeer negatieve informatie om te draaien tot positieve ervaringen. Op deze manier krijg je zelf meer grip op de situatie.
Het gevoel
Deze NLP techniek baseert zich op het omdraaien van gevoelens. Probeer je voor te stellen waar het negatieve gevoel zich in je lichaam bevindt en probeer het verder en verder te verplaatsen tot je het bij wijze van spreken buiten je lichaam hebt geduwd. Vervolgens denk je aan iets leuks en probeer je dat gevoel terug in je lichaam te plaatsen.
Het zien
Deze NLP techniek richt zich op het zien en het vormen van beelden. Dit kunnen slechte herinneringen zijn die door je hoofd blijven spoken, mogelijke doemscenario’s of iets waar je bang voor bent. Probeer deze beelden zwart-wit te maken of plaats voor de doemscenario’s een positieve film in de plaats. Je kan de beelden ook verkleinen, naar buiten sturen en omvormen tot iets aangenaams.
Het horen
Deze NLP techniek richt zich op gedachten en het horen. Gedachten kan je vergelijken met tegen jezelf praten. Je hoort jezelf als het ware praten in je hoofd. Negatieve gedachten kan je omzetten door het gebruik van affirmaties. Vertel tegen jezelf dat je het negatieve loslaat en formuleer wat je wel wil in de plaats.
Modelling
Ga na waar je naar verlangt en zoek hierbij naar een voorbeeldpersoon die dit reeds geïntegreerd heeft. Onderzoek hoe deze persoon staat, wandelt, praat, welke gebaren hij maakt, hoe hij kijkt,… Observeer goed en doe deze persoon na. Beeld je in dat je deze persoon bent en beleef hoe het is om deze vaardigheid reeds te bezitten. Hoe meer je deze houding aanneemt, hoe gemakkelijk het wordt de nieuwe kwaliteit zelf te integreren.
Je zal niet meteen al je problemen met deze technieken kunnen oplossen, maar het is een kleine houvast waar je zelf al met aan de slag kunt gaan. Hierdoor merk je dat je meer vat hebt dan je initieel denkt.
Voor een NLP traject met alle technieken neem je best contact op met een gespecialiseerde NLP coach.
Tarieven
NLP wordt toegepast door coaches vanuit verschillende stromingen. Dit kan bijvoorbeeld via een life coach zijn om meer grip op je persoonlijke leven te krijgen, of via een business coach om je zakelijke doelen te behalen. Bij oplossingsgerichte coaches zit NLP vaak vervat. Wil je een coach die zich volledig richt op NLP, dan kan je terecht bij een NLP coach.
Het tarief zal daarom afhankelijk zijn van het type coaching, de duur en intensiteit van het traject. Na een kennismakingsgesprek zal een coach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je coach terecht.
Ontdek samen met je coach je volle potentieel! Contacteer hier een NLP-coach!
Verberg informatie over NLP-coach - Vind een NLP-coachO
Ondernemerscoaching
Laat meer zien van ondernemerscoach - Vind een ondernemerscoachDroom je van een eigen zaak? Wil je jouw bedrijf succesvoller maken? Of heb je behoefte aan een objectieve kijk of praktisch info? Dan ben je bij je ondernemerscoach aan het juiste adres!
Vind meteen een ondernemingscoach
Of lees meer over:
Wat is ondernemerscoaching?
Een ondernemingscoach: voor wie?
Waarom een ondernemingscoach?
Wat kan je met ondernemerscoaching bereiken?
Tarieven
Wat is ondernemerscoaching?
Als KMO-ondernemer of zaakvoerder ben je steeds op zoek naar de beste keuzes voor jou en je bedrijf. Heb je als startende ondernemer of klein bedrijf behoefte aan een klankbord of een objectieve visie? Dan is deze vorm van business coaching de perfecte oplossing voor jou! Samen met een ondernemerscoach bekijk je jouw startersplan, visie en praktische noden. Zo blijf je steeds doelbewust en met passie ondernemen.
Je hoeft er als ondernemer niet alleen voor te staan. Het zorgen voor nieuwe klanten, inkomsten, opvolging,… Het kan allemaal nogal overweldigend zijn en de nodige stress of vermoeidheid met zich meebrengen. Een ondernemerscoach reikt je nieuwe perspectieven aan en ondersteunt je bij succesvol ondernemen.
Omdat je zowel op persoonlijk als zakelijk vlak ondersteuning krijgt, leunt een ondernemerscoach aan bij een mental coach en bedrijfscoach.
Een ondernemingscoach: voor wie?
Een coach voor beginnende ondernemers
Wil je starten als zelfstandige? Droom je van een eigen zaak? Veel mensen durven de stap naar ondernemerschap niet goed te zetten. Een ondernemingscoach begeleidt jonge ondernemers stap voor stap en helpt je bij de uitbouw van je bedrijf en ondernemingsplan. Start vandaag nog met je dromen te realiseren samen met een ondernemerscoach.
Een coach voor ervaren ondernemers
Al veel ervaring in je vak? Een ondernemingscoach is er ook voor ervaren ondernemers. Er wordt stilgestaan bij je persoonlijke behoeften en doelen en hoe deze bereikt kunnen worden. Je toekomstplan en visie worden samen met jou kritisch bekeken en bijgesteld. Er wordt gefocust op je sterke punten, hoe je het maximale uit jezelf kan halen en hoe je jouw bedrijf succesvoller kan maken. Laat je bedrijf groeien samen met een ondernemerscoach.
Waarom een ondernemingscoach?
Starten als zelfstandige
Om een succesvol zelfstandig ondernemer te worden moet je kunnen bouwen op jezelf. Via coaching wordt er gewerkt aan meer zelfvertrouwen en vertrouwen in je zaak. Je belemmeringen worden weggenomen en er wordt gefocust op wat je wilt bereiken. Samen met je coach start je zorgeloos met je eigen zaak.
Loopbaanbegeleiding bij zelfstandigen
Ben je toe aan een volgende stap in je ondernemerschap? Ben je steeds minder gemotiveerd? Of heb je twijfels over de weg die je met je bedrijf wilt inslaan? Een ondernemerscoach is er om jou te ondersteunen, feedback te geven en te blijven motiveren. Samen met je coach stippel je je loopbaan verder uit en geef je een boost aan je bedrijf. Ook een loopbaancoach kan je hier verder in bijstaan.
Succesvol ondernemen
Dankzij de persoonlijke aanpak van je ondernemerscoach boek je snel vooruitgang. Samen stel je bedrijfsdoelen op en zorg je voor een aangename bedrijfsflow. Er wordt gelet op de verbeterpunten in je onderneming en hoe je effectiever te werk kan gaan. Laat je bedrijf groeien samen met je ondernemerscoach en ga voor meer enthousiasme en productiviteit.
Personal branding
Dankzij personal branding leer je je troeven kennen en zoek je jouw manier om je huisstijl over te brengen. Zo weten potentiële klanten waarom ze voor jou of je bedrijf moeten kiezen. Personal branding bouwt voort op je bestaande capaciteiten en kwaliteiten. Samen met je coach ontdek je waarin jij je net van anderen onderscheidt. Zo zet je jezelf als een sterk merk in de markt en weten je klanten je te herkennen en waarderen.
Wat kan je met ondernemerscoaching bereiken?
Een ondernemerscoach helpt je als ondernemer groeien. Je krijgt advies, nieuwe inzichten en oplossingen aangereikt. Bovendien is je coach er om je te ondersteunen en motiveren. Zo ga je voluit voor je bedrijf en jezelf als ondernemer!
Enkele mogelijke doelen die kunnen worden bereikt via ondernemingscoaching zijn:
- Succesvol ondernemen op een manier die bij jou past
- Een hogere omzet en winst
- Een betere balans tussen werk en vrije tijd
- Minder frustraties en stress
- Timemanagement
- Ondernemen met meer zelfvertrouwen
- Meer strategisch ondernemen
- Groter durven denken en kiezen voor je dromen
Tarieven
Hoeveel ondernemerscoaching kost, hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een ondernemingscoach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn. Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je ondernemingscoach terecht.
Geef je zaak een boost en contacteer een ondernemerscoach!
Verberg informatie over ondernemerscoach - Vind een ondernemerscoachOnderwijs coaching
Laat meer zien van onderwijs coach - Vind een onderwijs coachEen onderwijs coach begeleidt leerlingen, leerkrachten en leidinggevenden om optimaal binnen het onderwijs te functioneren.
Vind meteen een onderwijs coach
Of lees meer over:
Wat is onderwijs coaching?
Waarom onderwijs coaching?
Coaching opleiding onderwijs
Wat is onderwijs coaching?
Een onderwijscoach helpt leerlingen en leerkrachten om bepaalde doelstellingen te bereiken. Leerkrachten en stagiairs kunnen op die manier volop groeien in hun job, terwijl leerlingen gestimuleerd worden om de theorie die ze in de lessen gekregen hebben ook daadwerkelijk in de praktijk toe te passen. Ook ouders van leerlingen kunnen bij de coaching betrokken worden.
Er kan tijdens onderwijs coaching gewerkt worden rond actuele thema’s binnen het onderwijs zoals co-teaching, samen lesgeven, probleemgedrag op een positieve manier aanpakken, duidelijk communiceren, teambuilding, enz.
Waarom onderwijs coaching?
Onderwijs coaching heeft verschillende voordelen, zoals:
- Het helpen van leerkrachten om vol kracht en overtuiging aan het werk te kunnen gaan
- Het focussen op persoonlijke leerdoelen van leerlingen
- Het in kaart brengen van huidige knelpunten in het onderwijs en hoe deze ontstaan en kunnen opgelost worden
- Het onderzoeken van welke manieren er zijn om de onderwijsdoelen te bereiken
- Het evalueren van nieuwe lestechnieken en leermethoden
- Het stimuleren van zelfreflectie
- …
Onderwijs coaching zorgt ervoor dat leerlingen en leerkrachten vol nieuwe energie, motivatie en zelfvertrouwen aan de slag kunnen gaan.
Een onderwijs coach legt de focus op groei. De vertrouwensband tussen leerlingen en leerkrachten wordt versterkt. Leerkrachten leren met een frisse blik naar hun manier van lesgeven kijken. Dit coaching traject is dan ook een echte meerwaarde bij tijdelijke vervangers, leerkrachten die net begonnen zijn of leerkrachten die zichzelf verder willen ontplooien.
Coaching opleiding onderwijs
Een opleiding onderwijs coaching is bedoeld voor mensen in het onderwijs. Dit kunnen leidinggevenden zoals schooldirecteurs maar ook leerkrachten zijn. Je kan je met deze cursus als coach ook verder specialiseren.
Neem een kijkje in het overzicht van opleidingen, cursussen en trainingen voor coaching op Vind-een-Coach.nl.
Verberg informatie over onderwijs coach - Vind een onderwijs coachOnline-coaching / email coaching / internet coaching
Laat meer zien van online email coach - Vind een online email coachZeker nu er corona-maatregelen genomen worden, worden de voordelen van online coaching of e-coaching duidelijk. Dankzij moderne technologieën zoals video-call of chat kan jij je coachingssessie met je coach online starten of verderzetten.
Vind meteen coaching op afstand
Of lees meer over:
Wat is coaching via videogesprek, telefoon of chat?
Wat heb je nodig voor coaching via video call, telefoon of chat?
Voordelen online coaching
Tarieven online coaching
Wat is coaching via videogesprek, telefoon of chat?
Online coaching of e-coaching is een moderne vorm van een coachingsessie. Het grootste voordeel van coaching via Skype, telefoon of chat is dat jij je niet moet verplaatsen. De coachingsessies kunnen dus gewoon doorgaan terwijl jij thuisblijft.
Je kan kiezen voor coaching over het internet, coaching via chat, coaching via e-mail, coaching via de telefoon of coaching via een video call zoals Skype.
Wat heb je nodig voor coaching via video call, telefoon of chat?
Online coaching of e-coaching verloopt heel eenvoudig. Kies je voor coaching via telefoon? Dan heb je enkel een telefoontoestel of gsm nodig. Andere coachingvormen zoals coaching via video-call (zoals Skype) verlopen via internet waardoor je wel een laptop en goede internetverbinding nodig hebt. Een webcam en microfoon zitten in bijna alle laptops ingebouwd dus deze moet je niet extra aanschaffen.
Als je naast een laptop en internetverbinding nog iets anders nodig hebt, brengt je coach je hier op voorhand zeker van op de hoogte.
Voordelen van online coaching of e-coaching
In een epidemie is het duidelijk dat online coaching grote voordelen biedt. Maar ook daarnaast is online coaching waardevol. We zetten enkele voordelen van coaching via video call, telefoon of chat op een rijtje:
Je moet je niet verplaatsen:
In tijden van corona een geweldig voordeel: jij moet je huis niet uit voor een coachingsessie! Maar ook op andere momenten heeft dit voordelen, bijvoorbeeld voor mensen die wat ouder of moeilijk te been zijn. Je bespaart bovendien ook tijd door niet onderweg te zijn, in de file te staan, op een bus te moeten wachten, enz.
De drempel naar coaching is minder groot:
Hoewel het taboe rond coaching gelukkig steeds meer doorbroken wordt, kan de stap naar een coach voor sommigen toch nog te groot zijn. In dat geval biedt online coaching een geweldig alternatief. Door online coaching te kunnen volgen, verkleint de drempel om hulp te zoeken.
Het voelt veilig:
Soms kan alles gewoon als te veel aanvoelen en voel je je het veiligst in de cocon van je eigen woning. Door online coaching te volgen via video-call, chat of telefoon voelen velen zich daarom meer op hun gemak om persoonlijke informatie met hun coach te delen.
Het is eenvoudig:
Ben je niet handig met technologie? Laat je dan zeker niet afschrikken om online coaching te volgen. Veel coaches bekijken de verschillende mogelijkheden van gebruiksvriendelijke platformen zoals Skype of Signal (een veilig alternatief voor Whatsapp). Maar ook een sessie via bijvoorbeeld een platform zoals Zoom.us of Whereby.com is mogelijk. Je coach kan je dan een linkje doorsturen waar je op moet klikken en dan zijn jullie vertrokken voor een coachingsessie… Ontzettend eenvoudig! Vraag je coach op voorhand gerust naar het platform dat hij of zij gebruikt en wat je daarvoor nodig hebt.
Je kan meteen bij een coach terecht:
Heb je last van angst? Zit je met twijfels? Dan zorgt online coaching ervoor dat hulp altijd binnen handbereik is. Voor een video-call of telefoongesprek moet je wel een afspraak maken, maar voor e-mailcoaching kan je meteen aan de slag. Bovendien kan het therapeutisch werken om je zorgen letterlijk van je af te schrijven.
Tarieven online coaching
Online coaching is net zoals face to face coaching een echte coachingsessie. Veel coaches zullen dus een gelijkaardig tarief hanteren. Op het persoonlijk profiel van je coach vind je het exacte tarief van je coach.
Betalen kan eenvoudig online of via een overschrijving. Je coach geeft je hier voor de start van de coachingsessie graag meer uitleg over.
Verberg informatie over online email coach - Vind een online email coachOntwikkelingsgerichte coaching
Vind een ontwikkelingsgerichte coachOplossingsgerichte coaching
Laat meer zien van oplossingsgericht coach - Vind een oplossingsgericht coachHeb je het gevoel dat je vastzit of heb je behoefte aan verandering? Pieker je alom of blijf je hangen in je gevoel? Ga samen met een oplossingsgerichte coach aan de slag. Zo zet je meteen een stap in de juiste richting en pak je het probleem concreet aan.
Vind meteen een oplossingsgericht coach
Of lees meer over:
Wat is oplossingsgerichte coaching?
Hoe werkt een oplossingsgerichte coach?
Oplossingsgericht werken via 7 stappen
Oplossingsgericht communiceren en NLP
Oplossingsgerichte coaching: voor wie?
Wat bereik je met oplossingsgerichte coaching?
Tarieven
Wat is oplossingsgerichte coaching?
Oplossingsgerichte coaching koppelt oplossingen los van het probleem. Samen met je coach focus je op wat wel goed gaat, wat wel werkt en hoe dat kan bijdragen tot een oplossing. Je gaat niet eerst het probleem zelf helemaal analyseren of verwerken. Hierdoor is deze coachingsvorm effectief, praktische en brengt deze op kortere termijn een positieve verandering teweeg.
Tijdens het coachingstraject is er ruimte voor creativiteit. Je leert anders tegen de dingen aankijken en er op een andere manier over nadenken. Samen ontdek je al jouw mogelijkheden. Dankzij motivering, toekomstvisie en creativiteit kom je zelf tot een duurzame oplossing van je problemen.
Hoe werkt een oplossingsgerichte coach?
Tijdens de coachingssessies wordt via gesprek gefocust op oplossingen en positieve gevoelens. Wat zijn jouw vaardigheden en sterke punten? Wat wil je bereiken? Samen met je coach evalueer je wat wel en niet werkt om je doelen te bereiken. Oplossingen liggen vaak in je eerdere successen. Wat al eens gewerkt heeft, zal opnieuw worden toegepast. Wat niet werkt, zal je anders moeten doen.
Door te werken aan je zelfvertrouwen en motivatie leer je oplossingsgericht werken. Je zet zelf een stap in de richting van de positieve verandering die je wilt bekomen. Op die manier krijg je terug de controle over je leven of werksituatie.
Een oplossingsgerichte coach focust op wat er ondanks je problemen allemaal wel nog goed gaat. Je gaat kijken naar de toekomst en de mogelijkheden die daarin liggen. De weg naar succes begint bij één kleine stap in de juiste richting.
Oplossingsgericht werken via 7 stappen
Bij oplossingsgericht werken, kijk je naar de elementen van je eerdere successen. Het is een positieve methode om je doelen te bereiken. Om de gewenste verandering te verkrijgen, kan je deze 7 stappen volgen:
- Verhelder de veranderbehoefte: wat wil je graag veranderen?
- Definieer de gewenste situatie: wat wil je bereiken?
- Stel de huidige situatie vast: wat is er al bereikt?
- Analyseer eerder succes: hoe is dat al bereikt?
- Zet kleine stappen vooruit: wat is het volgende stapje voorwaarts?
- Monitor de vooruitgang: wat gaat er beter?
- Vaststellen van de verdere veranderbehoefte: waaraan wil je verder iets veranderen?
Oplossingsgericht communiceren en NLP
Typerend voor NLP, Neuro Linguïstisch Programmeren, is de oplossingsgerichte aanpak. Het probleem staat niet centraal. Wel wat je wilt bereiken en hoe je iets kan veranderen. NLP focust op persoonlijk zeggenschap. Je word je bewust van je eigen waarnemingen en gedachtepatronen en buigt deze om naar de gewenste houding. Zo kan je jouw gedrag en communicatie positief veranderen. Je communicatie wordt preciezer en doelbewuster.
Het doel? Een bewuste mindset en het gebruiken van je volledig potentieel.
Oplossingsgerichte coaching: voor wie?
Al wie vooruit wil in het leven en houd van aanpakken is gebaat bij een oplossingsgericht coach. Het thema op zich is geen voorwaarde. Zit je vast en wil je stoppen met piekeren? Geraak je niet uit je burn-out? Blijven conflicten maar aanslepen? Of loop je ergens anders tegenaan? Er wordt steeds gezocht naar krachtbronnen en er wordt gefocust op positieve gevoelens.
Ook op zakelijk vlak werkt oplossingsgerichte coaching uitstekend. Oplossingsgerichte communicatie vergemakkelijkt de samenwerking, vergroot je efficiëntie en versterkt je leiderschap.
Omdat oplossingsgerichte coaching zich richt op de toekomst is het een heel effectieve coachingsvorm die dicht aanleunt bij mental coaching en personal coaching.
Wat bereik je met oplossingsgerichte coaching?
Na enkele sessies is positieve verandering vaak al voelbaar. Het resultaat?
- Je krijgt terug vat op je leven
- Je vergroot je zelfvertrouwen
- Je zet stappen in de juiste richting
- Je gebruikt je talenten en kwaliteiten
- Je motivatie verhoogt
- Je pakt situaties concreet aan
- Er komt terug meer positiviteit in je leven.
Zin in? Contacteer dan een oplossingsgericht coach in jouw buurt.
Tarieven
De werkwijze van je oplossingsgerichte coach is steeds persoonlijk en zorgvuldig. Hoeveel oplossingsgerichte coaching kost, hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een coach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je oplossingsgerichte coach terecht.
Pak je leven in handen en contacteer een oplossingsgericht coach in je buurt.
Verberg informatie over oplossingsgericht coach - Vind een oplossingsgericht coachOpruimcoaching
Laat meer zien van opruimcoach - Vind een opruimcoach
Nood aan meer orde in je spullen of structuur in je leven? Contacteer een opruimcoach bij jou in de buurt. Zoek op gemeente en klik op het profiel van de opruimcoach voor meer info of om een afspraak te maken. Dankzij opruimcoaching en je personal organizer breng je terug rust in je hoofd en huishouden.
Of lees meer over:
Wat is opruimcoaching?
Wat doet een opruimcoach?
Waarom kiezen voor een opruimcoach?
Tips om beter op te ruimen
Wat is opruimcoaching?
Vind je het moeilijk om structuur in je leven te brengen? Je administratie op orde te houden? Of kan je wat extra motivatie gebruiken om aan de grote schoonmaak te beginnen? Een opruimcoach helpt je op de juiste weg!
Een verhuis, lenteschoonmaak, familiefeest,… Soms weet je gewoon niet waar te beginnen. Een opruimcoach gaat daarom samen met jou aan de slag. Samen bepaal je een duidelijk startpunt en maak je een overzicht van wat er moet gebeuren. Stap voor stap leert je personal organizer je via praktische tips beter te organiseren en doeltreffend op te ruimen. Het doel van opruimcoaching? Jou de nodige tools aanreiken om in de toekomst vlot, efficiënt en zelfstandig aan de slag te gaan!
Heb je behoefte aan meer overzicht in je leven? Een life coach, personal coach en mental coach helpen je graag rust in je hoofd te brengen.
Wat doet een opruimcoach?
Een opruimcoach luistert naar je vragen en maakt op basis daarvan een planning die perfect bij jou past. Je coach helpt je met opruimen, klassificeren en organiseren. Zowel thuis als op je werk.
Je ontdekt de oorzaken van de wanorde en leert ze aan te pakken. Zo voorkom je gelijkaardige situaties in de toekomst.
Een opruimcoach is meestal ook een ontspulcoach. De drang om alles te bewaren, zorgt ervoor dat we veel te veel spullen hebben die we eigenlijk nooit meer gebruiken. Dat ene truitje dat eigenlijk niet zo lekker zit, die schoenen die een maat te klein zijn, die grote stapel oude tijdschriften,… Door de voorwerpen waar je niet blij van wordt weg te gooien, creëer je meer ruimte en overzicht in je huis.
Heb je vooral last van uitstelgedrag? Vind je altijd wel een reden waarom opruimen nu niet goed uitkomt? Je opruimcoach leert je nieuwe opruimgewoontes aan die je eenvoudig vol kan houden.
Chaos zorgt onbewust voor stress en spanningen. Ga daarom samen met je personal organizer aan de slag. Dankzij de juiste begeleiding en motivatie ziet jouw huis, administratie of bureau er binnen de kortste keren ordelijk en rustgevend uit!
Waarom kiezen voor een opruimcoach?
Een opruimcoach kan je helpen bij:
- Het opruimen van een kamer of het hele huis
- Het ordenen van je administratie
- Het beheren van je agenda en planning
- Het organiseren van je huishouden
- Ondersteuning tijdens een verhuis
- Het aanpakken van je uitstelgedrag
Voordelen van een opgeruimd huis
Een opgeruimd huis heeft een heleboel voordelen! Enkele redenen om een opruimcoach te contacteren, zijn:
- Een opgeruimde kamer lijkt groter.
- Je hoeft nergens nog lang naar te zoeken. Je vindt je spullen snel en makkelijk terug.
- Rommel trekt rommel aan. Eens een ruimte opgeruimd is, is het makkelijker om ze ordelijk te houden.
- Door overbodige spullen die je niet meer gebruikt weg te gooien, maak je plaats voor nieuwe dingen.
- Een ordelijke ruimte helpt om te ontspannen. Rommel zorgt onbewust voor stress, spanningen en leidt je af.
Tips om beter op te ruimen
Ga je graag zelf aan de slag? Dan kunnen deze tips je alvast op de juiste weg zetten!
- Focus op één ruimte per keer.
- Zie je op tegen het vele werk? Start klein. Met de lade van een kast bijvoorbeeld, en doe elke dag een beetje.
- Wees kritisch. Gooi de dingen die je niet meer gebruikt weg.
- Probeer te ordenen. Hang broeken bij broeken, truien bij truien, enz.
- Hou vol! Het duurt even voor je verandering ziet maar het eindresultaat is het absoluut waard.
Kan je nog een duwtje in de rug of gewoon wat extra tips gebruiken? Een opruimcoach brengt je huis en hoofd graag terug op orde.
Tarieven
Hoeveel opruimcoaching kost hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een opruimcoach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je opruimcoach terecht. Ga vandaag nog voor meer structuur in je leven!
Verberg informatie over opruimcoach - Vind een opruimcoachOpvoedcoaching
Vind een opvoedcoachingOrganisatieopstellingen
Laat meer zien van organisatieopstelling - Vind een organisatieopstellingWil je je blik verruimen? Je bedrijf sterker maken? De sfeer op de werkvloer verbeteren? Kijken of je huidige functie bij je kwaliteiten past? Dan komt een organisatieopstelling zeker van pas.
Vind meteen een coach voor organisatieopstellingen
Of lees meer over:
Wat zijn organisatieopstellingen?
Hoe gaat een organisatieopstelling in zijn werk?
Waarom organisatieopstellingen?
Organisatieopstellingen: voor wie?
Mogelijke vragen bij een organisatieopstelling
Tarieven
Wat zijn organisatieopstellingen?
Organisatieopstellingen geven inzicht in de dynamiek van een organisatie. Wat speelt er zich af in de onderstroom van je bedrijf? Je leert meer over de verschillende bedrijfsprocessen.
Soms bots je als bedrijf of organisatie tegen een probleem aan zonder dat je goed weet wat daarvan aan de oorzaak ligt. Komt het door een bepaald proces of door gedragingen? Enkele dynamieken die tijdens een organisatieopstelling bloot worden gelegd zijn: terugkerende weerstand tegen veranderingen, de inzet van medewerkers die niet het gehoopte effect bereikt, een functie die maar niet ingevuld raakt, enz.
Om je bedrijf verder te ontwikkelen, is het handig om eerst meer inzicht te verkrijgen via organisatieopstellingen. Eenmaal zichtbaar kunnen de dynamieken besproken worden. Ook voor individuele problemen zoals medewerkers die vaak met elkaar conflict gaan of die tegen een burn-out aanlopen, kunnen organisatieopstellingen een uitweg bieden.
Hoe gaat een organisatieopstelling in zijn werk?
Organisatieopstellingen beginnen bij een vraag die een medewerker van de organisatie stelt. Dit is de inbrenger. De andere deelnemers zijn dan de plaatsvervangers. Het is ook mogelijk om een geheime vraag te stellen waar de overige aanwezigen geen weet van hebben.
Vervolgens kiest de inbrenger de plaatsvervangers voor zijn collega’s of onderdelen uit de organisatie. Deze plaatsvervangers hoeven niks te weten over het bedrijf.
Onbewust plaats de inbrenger daarna de verschillende plaatsvervangers in een bepaalde opstelling. Er wordt een ruimtelijke voorstelling gemaakt van hoe de organisatie werkt. Daarna is de inbrenger klaar en wordt hij een toeschouwer.
De plaatsvervangers nemen daarna emotioneel waar wat er zich afspeelt in de personen of onderdelen die ze weergeven. Op die manier wordt een nieuwe visie op de organisatie gecreëerd.
Waarom organisatieopstellingen?
Wat organisatieopstellingen zo bijzonder maakt is dat de antwoorden niet uit de klant zelf komen. Het zijn de plaatsvervangers die het werk doen. Je coach gidst het hele gebeuren. De reacties van de plaatsvervangers op de opstelling kan je zien als feedback.
Bij de organisatieopstelling krijg je inzicht in bepaalde dynamieken van je bedrijf. Het is dan ook belangrijk dat de vraag die je stelt verband houdt met een specifiek probleem. Op basis van de feedback krijg je mogelijke oplossingen aangereikt.
Organisatieopstellingen zijn nuttig bij individuele coaching en teamcoaching.
Volgende thema’s kunnen tijdens de opstelling aan bod komen:
- Veranderingen binnen een team
- Een overname of fusie
- Het testen van een bedrijfsproject
- Relaties in een familiebedrijf
- Een goede positie vinden voor een werknemer
- Het verbeteren van leiderschap
Organisatieopstellingen: voor wie?
Organisatieopstellingen zijn erg interessant voor wie binnen een bepaalde organisatie werkt. Wil je je blik verruimen? Je bedrijf sterker maken? De sfeer op de werkvloer verbeteren? Kijken of je huidige functie bij je kwaliteiten past? Dan komt een organisatieopstelling zeker van pas.
Organisatieopstellingen zijn zeker interessant voor:
- Managers
- Ondernemers
- Projectleiders
- Leidinggevenden
- Human Resource professionals
- Loopbaanbegeleiders
- Psychologen, therapeuten en coaches
Mogelijke vragen tijdens een organisatieopstelling
Tijdens een organisatieopstelling is het belangrijk om de juiste vraag te stellen. Zo ligt de klemtoon van de opstelling meteen goed.
Enkele voorbeelden van mogelijke vragen die je als inbrenger kan stellen, zijn:
- Waarom loopt alles zo stroef?
- Waarom worden bepaalde doelen niet behaald?
- Is dit het goede moment om met mijn eigen bedrijf te starten?
- Wat is de ideale functie voor mij?
- Waarom zijn er leiderschapsproblemen?
- Waarom verlaten zoveel werknemers het bedrijf?
- Waarom heeft die collega een burn-out?
Tarieven
Hoeveel het coachen van organisatieopstellingen kost hangt af van jouw persoonlijke noden en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een coach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je coach terecht.
Verberg informatie over organisatieopstelling - Vind een organisatieopstellingP
Perfectionisme coach
Vind een perfectionisme coachPersonal coaching
Laat meer zien van personal coach - Vind een personal coach
Wil je jouw sportieve doelen realiseren? Heb je een duwtje in de rug nodig voor een gezondere levensstijl? Of wil je het maximum uit je jezelf halen? Dan is een personal coach de motivator die jij nodig hebt. Start vandaag nog met je dromen na te jagen!
Vind meteen een personal coach
Of lees meer over:
Wat is personal coaching?
Wat doet een personal coach?
Personal coaching: voor wie?
Tarieven
Wat is personal coaching?
Personal coaching focust op jou en je ambities. Wat wil je bereiken? Samen met je personal coach ontdek je wat jou energie geeft. Het resultaat is meer inzicht in jezelf krijgen en het behalen van je doelen.
Een personal coach vertrekt altijd vanuit jouw kunnen en wensen. Heb je behoefte aan een fittere levensstijl? Zoek je mentale ondersteuning? Wil je het volledige potentieel van je bedrijf ontdekken? Op basis van wat jij wil, stippelt de personal coach een persoonlijk traject uit helemaal op jouw maat.
Afhankelijk van jouw doelen, kan personal coaching dicht aanleunen bij sport coaching, wandelcoaching, business coaching of life coaching.
Wat doet een personal coach?
Bij personal coaching krijg je de nodige begeleiding en mentale ondersteuning om jouw werkpunten aan te pakken en jezelf verder te ontwikkelen.
Tijdens een kennismakingsgesprek overloop je samen met je personal coach jouw mogelijkheden en het resultaat dat je binnen een bepaalde periode wilt behalen. Zijn je doelen realistisch? Is bij sport of voeding alles medisch verantwoord? Op basis van jouw profiel maakt je personal coach een schema op maat.
Personal coaching: voor wie?
Personal coaching is voor iedereen die zich op een bepaald vlak wil ontwikkelen. Of je nu op zoek bent naar een sportievere en fittere levensstijl, gezonder wil eten, gewicht wil verliezen of werkgerichte goals hebt… Een personal coach begeleidt je in het behalen van je doelen. Samen krijg je meer grip op je leven.
Een personal coach om te sporten
Wil je vaker sporten om een gezondere levensstijl te ontwikkelen, je conditie te verbeteren of gewicht te verliezen? Dan is een personal trainer de geknipte coach voor jou!
Samen kijk je welke training het best bij jou past. Krachttraining, conditietraining, pre- of postnatale training, een functionele training om je rugklachten te verbeteren of net een sportieve training om te ontspannen?
Een individuele personal training staat volledig in functie van jouw doelen. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreek je samen met je coach je sportieve verleden en medische achtergrond. Daarna wordt een bewegingsplan speciaal voor jou opgesteld. Zo ga je samen met je personal coach op weg om je sportieve doelen te bereiken.
Het uitgebreide aanbod van sporten en soorten personal trainers zorgt ervoor dat je steeds een personal coach bij jou in de buurt vindt die helemaal bij jou past!
Een personal coach om af te vallen
Wil je graag op een leuke manier je streefgewicht bereiken? Dan is een personal trainer zeker iets voor jou! Dankzij zijn vooropleiding en ruime ervaring weet je coach perfect hoe je op een verantwoorde manier kan afvallen.
Gemotiveerd blijven tijdens het sporten en diëten kan een hele uitdaging zijn. Een personal coach is er om jou te begeleiden en gedurende het hele traject te blijven motiveren tot je ideale gewicht bereikt is. Afvallen gaat het best wanneer je gezonde voeding met een fitte levensstijl combineert. Daarom zorgt je coach voor een totaalpakket. Gewicht verliezen hoeft helemaal niet moeilijk of saai te zijn. Dankzij het evenwicht tussen voldoende beweging en een gezond eetpatroon merk je snel resultaat. Zo wordt afvallen a piece of cake!
Een personal coach voor persoonlijke doelen
Wil je jouw vaardigheden aanscherpen en jezelf verder ontwikkelen? Een personal coach gaat samen met jou op zoek naar wie je echt bent en wat je sterke punten zijn. Samen ga je aan de slag met je werkpunten om zo het beste uit jezelf te halen. Het resultaat? Een evenwichtig en gelukkig leven.
Enkele thema’s waarrond je samen met je personal coach kan werken, zijn:
- Assertiviteitstraining
- Je relatieproblemen aanpakken
- Het verminderen van stress
- Meer zelfvertrouwen
- Uitstelgedrag aanpakken
- Omgaan met faalangst
- Beter leren communiceren
Een personal coach kan je met een training op maat uitstekend begeleiden in het nastreven van je persoonlijke doelen. Ook een life coach of mental coach helpen je graag op weg naar het leven dat jij wilt.
Een personal coach voor ondernemers en managers
Tijdens personal coaching kijk je naar jezelf, je werkpunten en de bedrijfsdoelen die je wilt behalen. Samen met een coach werk je aan je leiderschap en leer je hoe je jouw onderneming kan laten groeien.
Tijdens personal coaching word je als manager of ondernemer gestimuleerd om meer uit jezelf en je bedrijf te halen. Je krijgt meer inzicht en leert grip te krijgen op je handelingen. Zo ben je beter in staat om je doelen te benoemen en ze samen met je coach te bereiken.
Een personal coach voor ondernemers en managers vergroot je persoonlijke effectiviteit en kan o.a.:
- Jou uit je comfortzone halen
- Een luisterend oor bieden
- Een objectieve visie over je bedrijf aanreiken
- Bijdragen tot meer winst voor je onderneming
- Steun en motivatie bieden
- Je stress aanpakken
- Zorgen voor een betere werk-privé balans
Ook een business coach, executive coach of ondernemingscoach zijn gespecialiseerd in het behalen van zakelijke doelen. Je vindt steeds een coach in jouw buurt die perfect bij jou en je bedrijf past.
Tarieven
Hoeveel personal coaching kost hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een personal coach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je personal coach terecht. Realiseer samen met je coach al je doelen!
Verberg informatie over personal coach - Vind een personal coachPersonal trainer
Laat meer zien van personal trainer - Vind een personal trainerWil je jouw sportieve prestaties verbeteren? Op een gezonde manier afvallen? Meer bewegen of je energieker voelen? Een personal trainer stelt een sportschema en/of voedingsschema helemaal op jouw maat op en motiveert je om je doelen te behalen!
Vind meteen een personal trainer
Of lees meer over:
Wat is een personal trainer?
Wat doet een personal trainer?
De voordelen van personal training
Personal trainer prijs
Personal trainer opleiding
Wat is een personal trainer?
Wil je afvallen? Je sportprestaties verbeteren? Meer bewegen? Je energieker voelen?
Een personal trainer helpt je om de mogelijkheden van je lichaam ten volle te ontdekken. Het is een persoonlijke coach die je 1-op-1 begeleiding geeft en samen met jou een persoonlijk trainingsprogramma opstelt, helemaal op basis van jouw kunnen en wensen.
Naast lichamelijke begeleiding kan je ook op een personal trainer rekenen om je te motiveren en je te steunen. Zo bereik je vlotter en op een meer gestructureerde manier je doel.
Vind meteen een personal trainer in je buurt.
Wat doet een personal trainer?
Een personal trainer werkt voor een langere periode samen met jou aan een gezondere en meer energieke levensstijl. Er kunnen verschillende redenen zijn om een personal trainer in te schakelen, maar wat de reden ook is, een personal trainer werkt altijd naar een bepaald resultaat toe.
Enkele mogelijke doelen waar je samen met een personal trainer naartoe kan werken, zijn:
- Je wil je conditie verbeteren of op peil houden
- Je wil werken aan spieropbouw
- Je wil je energieker voelen
- Je wil sporten om te ontspannen
- Je wil lekkerder in je vel zitten
- Je wil een leuke invulling van je vrije tijd
- Je wil meer leren over gezonde voeding
- Je wil je levensstijl veranderen
- Je wil afslanken of vermageren
- Je wil je lichaam en hoofd met elkaar in evenwicht brengen
- Je wil blessures tijdens het sporten voorkomen
- …
De voordelen van personal training
Een personal trainer inschakelen heeft veel voordelen. Het is de meest effectieve manier om je doel te bereiken. Dankzij persoonlijke aandacht, de juiste oefeningen en schema’s behaal je meer resultaat dan wanneer je alles op eigen houtje moet doen.
Begeleiding op maat
Natuurlijk kan je online vast en zeker ergens een trainingsschema vinden dat je kan gebruiken. Maar om écht het beste resultaat te halen? Daarvoor is er een personal trainer! Deze kijkt namelijk specifiek naar wat jouw mogelijkheden zijn, wat je wil bereiken en wat binnen een bepaalde tijd haalbaar is. Zonder dat jij over je grenzen heen hoeft te gaan of door teleurstellende resultaten gedemotiveerd geraakt.
Jouw persoonlijke motivator
Een personal trainer weet je keer op keer te motiveren. Ook wanneer het al eens wat minder gaat. Of wanneer je motivatie na enkele weken wegzakt. Of wanneer je eens een training hebt overgeslagen. Dankzij inspirerende woorden en uitdagende oefeningen weet je jezelf keer op keer te verrassen. Jouw personal trainer geeft je niet alleen goede moed maar ook een stok achter de deur om te blijven volhouden en voluit voor je doelen te gaan! En hoe fijn is het om af en toe eens een complimentje te krijgen?
Professioneel advies
Een personal trainer heeft kennis over het menselijk lichaam, over sporten, het voorkomen van blessures, gezonde voeding, enz. Dit maakt dat de personal training perfect op jou kan worden afgestemd! Je hoeft ook niet bang te zijn dat je een oefening verkeerd doet of dat je bepaalde spieren overbelast… Je personal trainer is er om jou te corrigeren en bij te sturen waar nodig. Zo bespaar je tijd en doe je enkel trainingen die jou ook daadwerkelijk iets zullen opleveren. Ontzettend efficiënt dus!
Wil je ook graag starten met personal training? Vind meteen een personal trainer in jouw regio.
Personal trainer prijs
Wat een personal trainer kost, hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld maar aan het aantal jaren ervaring en de specialisaties van de personal trainer, en aan de locatie en aan de termijn van het te volgen personal training traject. Gemiddeld betaal je voor een personal training sessie van één uur tussen €40 en €100. Neem voor het exacte tarief een kijkje op het persoonlijke profiel van je personal coach.
Personal trainer opleiding
Wil jij geharde of beginnende sportieveling bijstaan met raad? Anderen motiveren? Trainings- en voedingsschema’s op maat leren opstellen? Mensen begeleiden naar sportieve prestaties?
Tijdens een opleiding personal training leer je hoe je anderen kan helpen om hun doelen te behalen. Neem een kijkje in het aanbod workshops, opleidingen en trainingen voor coaches.
Verberg informatie over personal trainer - Vind een personal trainerPijnbegeleiding
Vind een coach voor pijnbegeleidingPostnatale begeleiding
Vind een Postnatale begeleidingProfessional coaching
Laat meer zien van professional coach - Vind een professional coach
Wil je het maximum uit je potentieel te halen? Je bedrijf laten groeien? De sfeer op de werkvloer verbeteren? Je burn-out aanpakken? Professional coaching is er voor werknemers en werkgevers die hun professionele carrière onder de loep willen nemen. Ga samen met je coach voluit voor de toekomst!
Vind meteen een professional coach
Of lees meer over:
Wat is professional coaching?
Professional coaching: voor wie?
Professional coaching voor werkgevers
Professional coaching voor werknemers
Wanneer een professional coach contacteren?
Tarieven
Wat is professional coaching?
Professional coaching focust op je werkleven. Zijn er bepaalde aspecten die je graag anders zou willen zien? Die nog wel wat opsmuk kunnen gebruiken? Of die je net helemaal wil omgooien? Samen met je coach neem je jouw huidige situatie onder de loep en kijk je hoe je jouw doelen kan bereiken.
Afhankelijk van jouw specifieke wensen leunt professional coaching dicht aan bij verschillende andere vormen van coaching. Enkele voorbeelden zijn businesscoaching voor bedrijven, executive coaching voor managers, jobcoaching voor startende leidinggevenden of loopbaancoaching en life coaching wanneer je een nieuwe weg met je carrière en leven wilt inslaan.
Professional coaching: voor wie?
Een professionele coach is er zowel voor werkgevers als werknemers, voor het team of voor het hele bedrijf. Je coach helpt je vooruit met je carrière of onderneming, zorgt voor een second opinion en levert nieuwe inzichten aan. Ook wanneer je te kampen hebt met een burn-out of stress is een professional coach er om jou bij te staan.
Onder de professionele begeleiding van je coach werk je aan thema’s die relevant zijn voor jouw job of het doel dat je wilt bereiken. Persoonlijke ontwikkeling ligt aan de basis van jouw optimaal functioneren. Haal het beste uit jezelf en je bedrijf door je vaardigheden aan te scherpen, nieuwe mogelijkheden te ontdekken en je eigen kwaliteiten verder uit te bouwen.
Tijdens professional coaching wordt er gefocust op jezelf en je omgeving. Groeiprocessen worden versneld zodat er op korte termijn al een positief resultaat merkbaar kan zijn.
Professional coaching voor werkgevers
Bedrijven zijn succesvol dankzij de mensen die voor het bedrijf werken. Aandacht voor persoonlijke groei, ontwikkeling, creativiteit en vrijheid is dan ook belangrijk. Een professional coach begeleidt leidinggevenden, managers en medewerkers. Samen met jouw coach ga je op zoek naar het volledige potentieel van jezelf, je team of je onderneming.
Jouw bedrijf wordt kritisch onder de loep genomen. Wat zijn de mogelijkheden van het bedrijf en hoe kunnen deze ten volle benut worden? Welke doelen wil je als werkgever bereiken? En welke vaardigheden zijn daarvoor nodig?
Enkele mogelijke onderwerpen die tijdens professional coaching aan bod kunnen komen, zijn:
- Jouw leiderschapsstijl
- Beter en efficiënter communiceren
- Onderhandelingsvaardigheden verbeteren
- Teambuilding
- Een betere werk-privé balans
- Betere werkprestaties
- Timemanagement
- Bedrijfsdoelen vastleggen
- Het imago van je bedrijf verbeteren
Professional coaching voor werknemers
Ben je als werknemer geïnteresseerd in persoonlijke groei? Wil je ontdekken hoe je jouw vaardigheden en talenten ten volle kan benutten? Of wil je kijken welke kant je uit wil met je professionele carrière? Dan is professional coaching zeker iets voor jou.
Enkele mogelijke onderwerpen die tijdens professional coaching aan bod kunnen komen, zijn:
- Een betere werk-privé balans
- Omgaan met stress en leren relativeren
- De relaties met klanten, collega’s of leidinggevenden verbeteren
- Je vaardigheden aanscherpen
- Je carrière en loopbaan kritisch bekijken
- Ontwikkelen van zelfvertrouwen
- Burn-out en bore-out
Wanneer een professional coach contacteren?
Herken je jezelf in één of meerdere van onderstaande punten? Dan is een professional coach geknipt voor jou!
- Je wil meer plezier uit je werk halen
- Je wil je ambities waarmaken
- Je wil een andere richting uit met je carrière
- Je wil de sfeer op de werkvloer verbeteren
- Je wil je bedrijf laten groeien
- Je bent op zoek naar een betere werk-privé balans
- Je wil je talenten optimaal gebruiken
- Je ervaart veel stress
Wat professional coaching oplevert, hangt af van jouw persoonlijke vragen en wensen. Samen met je coach focus je op de thema’s en vaardigheden om jouw doelen te bereiken.
Tarieven
Hoeveel professional coaching kost, hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een professional coach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn. Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de pagina van je professional coach terecht.
Tijd om je carrière onder handen te nemen? Je bedrijf te laten groeien? Succesvol te ondernemen? Of net een totaal nieuwe weg in te slaan? Vind eenvoudig een coach bij jou in de buurt en realiseer samen al je professionele doelen!
Verberg informatie over professional coach - Vind een professional coachProvocatief coachen
Vind een provocatieve coachPsych-K
Vind een psych-k coachQ
R
Relatiecoaching
Laat meer zien van relatiecoach - Vind een relatiecoachHeb je te vaak ruzie? Vraag je je af waar de passie is gebleven in jullie relatie? Heb je gevoelens voor iemand anders? Botst je tegen hindernissen aan in een nieuw samengesteld gezin? Geef dankzij relatiecoaching een nieuwe boost aan je relatie!
Of lees meer over:
Wat is relatiecoaching?
Wat doet een relatiecoach?
Relatiecoaching: voor wie?
Wanneer kiezen voor relatiecoaching?
Test: heb je relatieproblemen?
Tips om je relatie te verbeteren
Wat is relatiecoaching?
Relatiecoaching kan helpen om een verstoorde relatie opnieuw op de rails te zetten. Vaak zijn problemen niet zo onoverkomelijk als op het eerste moment gedacht wordt. Een relatiecoach zoekt naar de positieve elementen in de relatie die te vaak over het hoofd worden gezien, of die na verloop van tijd als vanzelfsprekend worden beschouwd.
Bij relatiecoaching leer je op een opbouwende manier met elkaar praten. Slechte communicatie en misverstanden liggen vaak aan de basis van relatieproblemen. Dankzij de kritische vragen van een onpartijdige en onbevooroordeelde coach krijgen jullie meer inzicht in elkaars behoeften en wensen.
Belangrijk in een relatie is om problemen niet nodeloos te laten aanslepen en te laten aanzwellen. Tijdig actie ondernemen is vaak genoeg om grotere problemen in de toekomst te voorkomen.
Ook de band met je kinderen, vrienden of familie kan het onderwerp van de coachingssessies zijn. Zo is het mogelijk dat relatiecoaching aanleunt bij gezinscoaching. Of dat er tijdens de coaching wordt gefocust op de verschillende relaties binnen nieuw samengestelde gezinnen. Ook opvoedingsondersteuning kan je helpen om de relatie met je kinderen te versterken.
Wat doet een relatiecoach?
Relatieproblemen kunnen ontstaan door te hoge verwachtingen. Je verwacht dat je partner je gelukkig gaat maken en bent teleurgesteld wanneer dit niet zo is. Een relatiecoach laat je beseffen dat je in de eerste plaats op jezelf moet focussen. Alleen jij kan jezelf gelukkig maken, en een gelukkige relatie vloeit daaruit dan verder.
Werken aan een relatie is daarom ook werken aan jezelf. Samen met je coach en partner ontdek je de mogelijkheden van jullie relatie en leer je probleemoplossend denken en handelen. Een relatiecoach kan werken rond betere communicatie, aandacht en liefde geven, meer inzicht krijgen in elkaar, zelfwaardering en onafhankelijkheid, opvoeding en het ontwikkelen van respect en begrip. Als conflicten hoog oplopen kan bemiddeling eerst aan de orde zijn. Het doel is om als koppel efficiënter met hindernissen en problemen om te gaan.
Door eerst het beste in jezelf naar boven te halen, haal je ook het beste in je relatie met elkaar naar boven. Zo laten jullie relatieproblemen tot het verleden behoren.
Een relatiecoach kan jullie gedurende dat proces o.a. ondersteunen en stimuleren bij:
- Het benoemen van de terugkerende problemen in jullie relatie
- Het zoeken naar een duurzame oplossing
- Het doorbreken van hardnekkige patronen
- Het heropbouwen van jullie vertrouwen in elkaar
Hiervoor maakt de relatiecoach gebruik van verschillende gesprekstechnieken en oefeningen. Hoe relatiecoaching precies in zijn werk gaat, hangt af van jullie specifieke situatie en noden. Het coachingstraject wordt tijdens een kennismakingsgesprek uitvoerig gesproken. Zo krijgen jullie steeds een sessie volledig op maat.
Relatiecoaching: voor wie?
Tijdens je leven krijg je te maken met verschillende soorten relaties: de relatie met je partner, ouders, familie, vrienden, collega’s, enz. Een goede relatie met jezelf en anderen maakt je gelukkig. Toch komen in alle relaties af en toe spanningen en ruzies voor. Dit is heel natuurlijk en hoeft niet meteen te wijzen op een slechte relatie. De manier waarop je hiermee omgaat, is veel belangrijker. Sta op tijd stil bij de dingen die aandacht nodig hebben en aarzel niet om bij problemen de hulp in te roepen van een relatiecoach.
Het onderhouden van een relatie kost de nodige tijd en energie. Veel relatieproblemen ontstaan door miscommunicatie, onrealistische verwachtingen, verschillende overtuigingen, enz. Een relatiecoach helpt om de verschillen binnen een relatie te begrijpen, te kaderen en je inzicht in elkaar te bieden. Elkaar vinden kan moeilijk zijn, maar is zeker niet onmogelijk.
Relatiecoaching is absoluut geen laatste redmiddel. De coach versterkt de verbondenheid tussen jullie en analyseert de frustraties binnen jullie relatie. Ook koppels in een prille relatie kunnen beroep doen op een relatiecoach om zo bijvoorbeeld beter met conflicten om te gaan. Het doel? Elkaar beter begrijpen en meer rekening houden met elkaars gevoelens en verlangens.
Je kan alleen of samen met je partner relatiecoaching volgen.
Wanneer kiezen voor relatiecoaching?
Relatiecoaching is voor iedereen die zijn relatie nieuw leven wil inblazen. Ervaar je bepaalde frustraties? Botsen jij en je partner steeds tegen dezelfde problemen aan? Wil je je relatieproblemen efficiënter leren aanpakken? Dan kan relatiecoaching je op de juiste weg helpen.
Enkele situaties waarin je kan kiezen voor relatiecoaching zijn:
- Je bent ontevreden over je relatie en je wil er samen met je partner aan werken om deze te verbeteren
- Jij en je partner willen weten of het nog de moeite loont om te investeren in je relatie, of dat jullie beide beter af zijn wanneer je voor een echtscheiding kiest
- Jullie willen ontdekken wat de oorzaak van jullie ruzies is
- Jullie willen je relatie op een zo mooi mogelijke manier beëindigen
- Jullie willen al vanaf het begin een bewust hechte relatie
- Jij en je partner willen elkaars gevoelens en verlangens beter leren kennen
- Je wil je relatie opnieuw in balans brengen
Test: heb je relatieproblemen?
Geen enkele relatie is dezelfde. Toch wijzen bepaalde signalen erop dat er ruimte voor verbetering is in jullie relatie.
- We maken vaak ruzie over dezelfde onderwerpen
- Het is moeilijk om een ruzie volledig uit te praten
- Ik heb het gevoel dat ik bij mijn partner niet helemaal mezelf kan zijn
- Ik heb het gevoel dat mijn partner mij wantrouwt
- Ik verlang andere dingen van de toekomst dan mijn partner
- Ik heb het gevoel dat mijn partner bepaalde zaken voor mij achterhoudt
- Ik ben ontevreden over mijn seksleven
- Ik heb vaak het gevoel dat ik er alleen voor sta
- Mijn partner steunt mij niet of onvoldoende in het behalen van mijn doelen
- We hebben geen diepe gesprekken meer
- Ik heb het gevoel dat mijn partner geen rekening met mij houdt
- Het is moeilijk om over bepaalde conflicten te praten met mijn partner
- Ik vind mijn partner niet langer aantrekkelijk
- Ik voel me niet gerespecteerd
- Ik erger mij aan kleine dingen bij mijn partner
- Soms heb ik het gevoel dat we beter zouden scheiden
- De huishoudelijke taken zijn niet gelijk verdeeld en dit stoort mij
- We hebben zelden nog tijd voor elkaar
- We hebben een heel verschillend karakter en dit zorgt soms voor spanningen
- Ik heb nauwelijks nog tijd voor mezelf
Herken je jezelf of je partner in meer dan de helft van deze stellingen?
Niet alles waar je jezelf in herkent hoeft een probleem te zijn. Ervaar je echter sommige stellingen als een probleem in jullie relatie? Dan is het zinvol om relatiecoaching te overwegen.
Met de volgende relatie tips kan je alvast zelf aan de slag.
Tips om je relatie te verbeteren
Vaak kan je zelf al enkele kleine stappen ondernemen om je relatie te verbeteren. Enkele tips voor een betere relatie zijn:
- Maak tijd voor elkaar. Geen grootse dingen, wel alledaagse momenten van aandacht en plezier. Doe iets anders dan samen TV kijken.
- Wees attent. Een briefje, smsje, aanraking of een complimentje maken het verschil! Geef minstens elke dag 1 complimentje of spreek je waardering uit, ook voor de kleine dingen.
- Wacht niet tot je partner initiatief neemt. Zoek zelf toenadering om iets uit te praten of goed te maken, los van wie gelijk heeft.
- Heb je iets op je hart? Praat erover. Hoe vroeger je dit aankaart, hoe minder beladen het wordt.
- Heeft de ander iets op het hart? Laat het hem of haar dan uitspreken en luister aandachtig.
- Een time-out kan soms nuttig zijn, maar maak later op de dag opnieuw tijd voor elkaar. Het voorbij laten waaien houdt het risico in dat het later heviger terugkomt.
- Dreig nooit met het beëindigen van de relatie tijdens een ruzie. Zo’n keuzes maak je best alleen wanneer je rustig bent. Zo schaad je geen basisvertrouwen.
- Vertrouwen (herstellen) begint bij eerlijke en open communicatie.
- Maak duidelijke afspraken over financiële zaken. Goede afspraken maken goede vrienden.
- Je mag gerust verschillen in bed, er zijn manieren genoeg om elkaar in de gulden middenweg te vinden.
- Haal geen oude koeien uit de sloot. Kijk naar wat er nu is.
- Het gras is niet groener.
- Iedereen heeft wel zijn kantjes. Herinner je wat je leuk vindt aan elkaar en focus je daarop.
Heb je na deze tips nog het gevoel dat je relatie meer nodig heeft? Contacteer dan een relatiecoach voor relatiecoaching.
Tarieven
Hoeveel relatiecoaching kost hangt af van jullie persoonlijke situatie en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek waarin je vertelt wat er aan de hand is, zal een relatiecoach je een op jullie maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn afhankelijk van de hulp die jullie nodig hebben. Coachingsessies kunnen individueel of als koppel doorgaan.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je relatiecoach terecht. Blaas jullie relatie opnieuw leven in!
Verberg informatie over relatiecoach - Vind een relatiecoachRouwbegeleiding - verliescounseling
Laat meer zien van rouwcoach - Vind een rouwcoach
Ben je een dierbaar iets of iemand verloren? Valt het verlies je emotioneel heel zwaar? Een rouwcoach helpt je via rouwbegeleiding of verliescounseling door deze zware periode.
Of lees meer over:
Wat is rouwbegeleiding of verliescounseling?
Wat doet een rouwcoach?
Rouwbegeleiding: voor wie?
Rouwbegeleiding kind
Tarieven
Wat is rouwbegeleiding of verliescounseling?
Bij rouwbegeleiding en verlies counseling staat overlijden centraal, maar ook het verlies van dierbaren door verhuis, scheiding of ontslag.
Rouwen is een heel natuurlijk en traag proces. Je hebt tijd nodig om afscheid te nemen van wat je dierbaar was en je moet je leren aanpassen aan de nieuwe situatie. Tegelijkertijd kunnen verdriet, angst, woede en stress een ingewikkelde kluwen van emoties vormen tijdens het rouwproces.
Hoe lang een rouwproces duurt en hoe het verloopt is heel persoonlijk. Er bestaan geen regels over wat normaal is. Niks is beter of slechter. Wel kan het rouwen heel zwaar vallen en dan is professionele hulp vaak erg welkom. Zo krijg je ondersteuning terwijl je je aanpast aan een situatie waar je zelf niet voor gekozen hebt.
Rouwbegeleiding is er voor alle vormen van rouwverwerking. Het verlies van werk, een relatie of huwelijk, vriendschappen of gezondheid kan zwaar zijn. Je ervaart een leegte en hebt tijd nodig. Een verliescounselor helpt je het gemis te verwerken.
Wat doet een rouwcoach?
Een rouwbegeleider of verlies counselor loodst je door een moeilijke periode heen. Ook wanneer je iemand wil steunen die met verlies te maken kreeg, ben je bij een rouwcoach aan het juiste adres.
Rouwverwerking kan erg verwarrend zijn en heftige emoties met zich meebrengen. Het kan op termijn bovendien zorgen voor verschillende andere emotionele of lichamelijke klachten zoals:
- Een verminderde of te grote eetlust
- Futloosheid
- Slaapproblemen
- Piekeren
- Stress
- Concentratieproblemen
- Angsten
- Overactief gedrag
- Hoofdpijn of spierpijn
Soms heb je behoefte aan een luisterend oor. Omdat je rouwcoach verder van je weg staat dan familie of vrienden, kan hij een objectieve kijk bieden en je nieuwe mogelijkheden aanreiken. Misschien wil je jouw dichte omgeving niet blijven belasten met je verdriet. Samen met je coach kan je op zoek gaan naar nieuwe doelen en redenen om jezelf te focussen en opnieuw met plezier ergens met bezig te zijn.
Verliescounseling kan je helaas niet teruggeven wat je verloren bent. Samen met je coach kan je het verdriet echter leren verwerken en zoeken naar nieuwe uitdagingen die je leven terug wat kleur geven.
Rouwbegeleiding: voor wie?
Een rouwcoach is er voor iedereen die hulp nodig heeft met het verwerken van een verlies. Dit hoeft niet recent te zijn. Ook wanneer het verlies lang geleden heeft plaatsgevonden maar je het nog niet of nog onvoldoende een plaats hebt kunnen geven, kan een rouwbegeleider of verliescounselor een grote steun zijn.
Enkele mogelijke vormen van verlies kunnen zijn:
- Het overlijden van een dierbare
- Een echtscheiding
- Een miskraam of abortus
- Ongewenste kinderloosheid
- Het verlies van een job
- Een verhuis
- Het verlies van een huisdier
Iedereen rouwt op een andere manier. Daardoor kunnen spanningen en meningsverschillen binnen een gezin, relatie of vriendschap ontstaan. Ook met deze problemen kan je bij jouw rouwcoach terecht.
Rouwbegeleiding bij kinderen
Je wil je kind zoveel mogelijk verdriet besparen. Toch is het belangrijk om bij een overlijden met je kind te praten over de dood en het afscheid.
Hoe een kind rouwt, is heel persoonlijk en varieert sterk van kind tot kind. Soms bootsen ze het rouwproces van volwassenen in hun omgeving na. Soms wachten ze weken of maanden met het aanvaarden en verwerken van het verlies. Als ouder wil je hen hier zo goed als mogelijk in helpen. Toch is het niet altijd even evident om de juiste woorden te vinden, of om de juiste ondersteuning te bieden terwijl je zelf volop aan het rouwen bent.
Een rouwcoach zorgt voor rouwbegeleiding en verliescounseling van kinderen en hun specifieke leefwereld. Een kind zal in tegenstelling tot volwassenen eerder rouwen in stukjes, met pauzes om te spelen bijvoorbeeld. De coach beantwoordt de vragen waarmee het kind zit en helpt bij hevig verdriet of gedragsproblemen. Voor het kind kan het fijn zijn om iemand neutraal te hebben om mee te praten, iemand die helpt om het verlies een plekje te geven.
Tijdens rouwbegeleiding en verliescounseling voor kinderen kan gewerkt worden met creatieve coachingsvormen zoals rituelen, werkboeken, tekeningen of een rouwspel. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de leeftijd en situatie van het kind. Een rouwcoach probeert om optimale ondersteuning te bieden gedurende een heel moeilijke periode.
Tarieven
Hoeveel rouwbegeleiding en verliescounceling kost hangt af van jouw persoonlijke noden, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject.
De tarieven zijn afhankelijk van de coach die je kiest. De prijs wordt berekend per sessie of per uur. Je kan steeds een rouwcoach in je buurt contacteren voor een prijs op maat.
Kijk ook op Vindeentherapeut.be voor meer rouwbegeleiders in je buurt of meer info over rouwbegeleiding - verliescounseling.
S
Sekscoaching
Laat meer zien van sekscoach - Vind een sekscoach
Zit je met vragen over seks? Wil je je seksleven opnieuw leven inblazen? Of je bewuster worden van je eigen seksualiteit? Dan ben je bij een sekscoach aan het juiste adres.
Of lees meer over:
Wat is sekscoaching?
Wat doet een sekscoach?
Waarom kiezen voor sekscoaching?
Sekscoaching: voor wie?
Wat is sekscoaching?
Sekscoaching is een vorm van coaching die focust op seksualiteit. Samen met je coach bespreek je je seksuele verlangens en mogelijke obstakels binnen je seksleven. Je krijgt antwoord op je vragen en ontvangt praktische tips. Je kan alleen of samen met je partner bij een sekscoach langsgaan.
Sekscoaching biedt een referentiekader rond seksualiteit. Heb je vragen over seks? Wil je je seksleven opnieuw leven inblazen? Of je eigen seksbeleving ontdekken? Dan ben je bij een sekscoach aan het juiste adres.
Wat doet een sekscoach?
Dankzij verschillende coachingstechnieken helpt een sekscoach je seksleven te verbeteren of te verrijken. De nadruk ligt op ervaring en praktisch leren. Door nieuwe ervaringen op te doen, durf je oude patronen los te laten en nieuwe wegen te ontdekken. Je bent je bewuster van jezelf en voelt je zelfverzekerder.
Je sekscoach helpt je eveneens met problemen als vroegtijdig klaarkomen, emotionele impotentie, pijn tijdens het vrijen en seksuele verschillen in de relatie. Ook masturbatie, je seksleven pimpen, tantra en het vinden van je zielsverwant kunnen tijdens sekscoaching aan bod komen.
Waarom kiezen voor sekscoaching?
Seks en relaties spelen een belangrijke rol in ons leven. Iedereen, zowel jong als oud, kan bij eens sekscoach terecht. Je hoeft daarom helemaal niet met zware problemen te kampen te hebben. Je seksleven kan om verschillende redenen en oorzaken even in een dipje zakken. Of je kan met vragen zitten omtrent je eigen seksualiteit. Een sekscoach begeleidt je graag via de nodige adviezen en praktische tips.
Ook voor specifieke thema’s zoals vroegtijdige ejaculatie, vaginisme, angst voor seksuele intimiteit, impotentie, en te veel of te weinig zin in seks kan je beroep doen op een sekscoach.
Enkele onderwerpen die tijdens sekscoaching aan bod kunnen komen, zijn:
- Antwoorden op je vragen rond seksualiteit
- Bruikbare sekstips
- Het pimpen van je seksleven
- Ontdekken wat je nodig hebt
- Je angst voor intimiteit aanpakken
- Je bindingsangst of verlatingsangst bespreken
- Het vinden van de juiste partner
- Je opnieuw openstellen voor liefde
- Leren je seksuele grenzen aan te geven
Willen jullie als koppel vooral werken aan jullie relatie of relatieproblemen aanpakken? Dan zijn jullie ook bij een relatiecoach aan het juiste adres.
Sekscoaching: voor wie?
Sekscoaching is er zowel voor jong en oud, mannen en vrouwen, singles en koppels.
Vrouwen kunnen o.a. bij een sekscoach terecht voor volgende klachten:
- Pijn of geen gevoel tijdens het vrijen
- Geen orgasme kunnen krijgen
- Tips rond seks of masturberen, G-spot en vrouwelijke ejaculatie
- Informatie over de overgang
- Trainen van de bekkenbodem voor sterkere orgasmes
Mannen kunnen o.a. bij een sekscoach terecht voor volgende klachten:
- Te vroeg klaarkomen
- Erectieproblemen
- Tips rond seks of masturberen
- Trainen van de bekkenbodem voor sterkere orgasmes
Koppels kunnen o.a. bij een sekscoach terecht voor advies, tips en oefeningen voor:
- Verschil in libido
- Communicatie tijdens en over de seks
- Hoe je seksleven boeiend houden
Ook als je single bent, kan je bij een sekscoach terecht. Je kan ook specifiek beroep doen op een single coach. Je krijgt meer inzicht in je eigen seksualiteit. Je voelt je zelfverzekerder en leert dit ook uitstralen naar anderen.
Tarieven
Hoeveel sekscoaching kost hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een sekscoach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je sekscoach terecht.
Verberg informatie over sekscoach - Vind een sekscoachSingle coaching
Vind een singles coachSocial media consultancy
Vind een social media expertSportcoaching
Vind een sportcoachStervensbegeleiding
Vind een stervensbegeleidingStoppen met roken coach
Laat meer zien van stoppen met roken coach - Vind een stoppen met roken coachWil je stoppen met roken? Maar weet je niet hoe? Of wil je gemotiveerd blijven om voorgoed rookvrij te blijven? Dan kan je je laten begeleiden door een stoppen met roken coach!
Of lees meer over:
Wat is rookstopbegeleiding?
Wat doet een stoppen met roken coach?
Tips om te stoppen met roken
Stoppen met roken vergoeding
Wat is rookstopbegeleiding?
Roken is ongezond. Zowel voor jezelf als voor de mensen rondom je die passief met je meeroken. Wil je stoppen met roken en heb je een duwtje in de rug nodig? Dan kan je je laten bijstaan door een stoppen met roken coach.
Stoppen met roken heeft al positieve gevolgen op korte termijn. Het risico op hart- en vaatziekten daalt vrijwel onmiddellijk. Op lange termijn beperkt een rookstop ook het risico op alle andere ziekten verbonden aan roken.
Stoppen met roken is een goed begin. Het volhouden kan echter een uitdaging zijn. Het is belangrijk om gemotiveerd te blijven. Dankzij rookstopbegeleiding kan je terugvallen op je coach. Zo blijf je gefocust op het behalen van je doel en zal je minder snel naar een sigaret grijpen. Uiteindelijk zal het je geen moeite meer kosten om niet te roken.
Wat doet een stoppen met roken coach?
Nederland telt ongeveer 3,1 miljoen rokers, waarvan bijna een half miljoen valt onder de categorie ‘zware roker’.
Stoppen met roken is echter niet eenvoudig. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. Verschillende studies toonden aan dat de kans op definitief stoppen met roken aanzienlijk groter is met de hulp van een stoppen met roken coach.
Samen met je coach bereid je je voor op stoppen met roken en stel je een haalbaar stopplan op. Je rookstopcoach helpt je met het stoppen zelf en houdt je gemotiveerd.
Na een kennismakingsgesprek stelt je coach een plan op basis van je persoonlijk profiel op. Waarom rook je? Op welke momenten heb je het moeilijk om niet te roken? Samen met je coach ga je aan de slag om een strategie uit te stippelen, aangepast aan jouw karakter en tempo. Tijdens de rookstopbegeleiding krijg je steeds praktische tips en informatie aangereikt. Er wordt gefocust op het voorkomen van een terugval. Zo blijf je voorgoed rookvrij.
Rookstopbegeleiding kan zowel individueel als in groep.
Tips om te stoppen met roken
Stoppen met roken is niet eenvoudig. Hieronder vind je alvast enkele tips om het vol te houden:
- Blijf gefocust: Soms voel je een sterke aandrang om te roken. Denk eraan dat zo’n moment maar enkele minuten duurt. Blijf gefocust op je doel.
- Blijf positief: Het is verleidelijk om te focussen op negatieve aspecten zoals afkickverschijnselen. Dit helpt je echter niet vooruit. Focus in plaats daarvan op het positieve, denk aan hoelang je al rookvrij bent en wees trots op jezelf. Jij kan dit!
- Beloon jezelf: Kon je de aandrang om te roken weerstaan? Geef jezelf gerust een compliment of beloning.
- Vermijd verleiding: Weet je wanneer je het vaakst in de verleiding komt om te roken? Probeer deze situaties dan zoveel mogelijk te vermijden.
- Zoek een hobby: Roken neemt vaak nogal wat tijd in beslag. Door een nieuwe hobby te zoeken, verleg je jouw focus en blijf je bezig. Denk bijvoorbeeld aan muziek of podcasts luisteren, sporten, schilderen, enz.
- Spaar voor een specifiek doel: Door te stoppen met roken bespaar je heel wat geld! Leg een spaarpotje aan waarin je dagelijks of wekelijks het bedrag stopt dat je anders kwijt was geweest aan roken. Als je een specifiek doel kiest, bijvoorbeeld om tegen het einde van het jaar mee op reis te gaan, is dit een extra motivatie om rookvrij te blijven!
- …
Heb je het gevoel dat het je alleen niet lukt om te stoppen met roken? Of kan je een extra duwtje in de rug gebruiken? Dan helpt een stoppen met roken coach je graag!
Stoppen met roken vergoeding
Volgens verschillende studies hebben rokers gemiddeld 5 tot 7 pogingen nodig om volledig te stoppen met roken. Bij pogingen die worden ondersteund door professionals, bijvoorbeeld via stoppen met roken coaching is de kans op stoppen opvallend groter.
Vanaf 2020 mogen zorgverzekeraars geen eigen risico meer in rekening brengen bij eerstelijns stoppen-met-rokenprogramma’s. De zorg wordt volledig vergoed uit de basisverzekering bij gecontracteerde zorgaanbieders.
De vergoeding geldt voor zowel persoonlijke coaching als gedragsmatige ondersteuning bij stoppen met roken. Contacteer je zorgverzekeraar voor meer informatie over de vergoeding.
Verberg informatie over stoppen met roken coach - Vind een stoppen met roken coachStress coaching
Vind een stresscoachStudiebegeleiding
Laat meer zien van studiecoach - Vind een studiecoachBen je op zoek naar een overzichtelijke examenplanning? Enkele tips om efficiënter te studeren? Of loop je tegen specifieke leerproblemen aan? Dan is studiebegeleiding of studieadvies echt iets voor jou! Samen met een studiecoach ga je op zoek naar een studiemethode perfect op jouw maat.
Of lees meer over:
Wat is studiecoaching?
Studiebegeleiding: voor wie?
Tips om beter te leren
Tarieven
Wat is studiecoaching?
Studiecoaching of studiebegeleiding helpt je om het beste uit jezelf en je studie te halen. Hoe overwin je leerproblemen? Hoe kan je je studiemethode verbeteren? Welke vaardigheden kan je nog verder aanscherpen? En heb je eigenlijk wel de juiste studierichting gekozen?
Tijdens studiecoaching focus je samen met je coach op jouw werkpunten. Afhankelijk van jouw behoeften en wensen kan er gewerkt worden rond timemanagement, mind mappen, samenvatten of presenteren. Je huidige studiemethode en planning worden kritisch onder de loep genomen en waar nodig bijgestuurd.
Het doel van studiebegeleiding of studieadvies is je te begeleiden naar een efficiëntere manier van studeren. Dankzij de juiste aanpak haal je betere schoolresultaten.
Studiebegeleiding: voor wie?
Een studiecoach is er voor iedereen die een duwtje in de rug kan gebruiken bij het leren. Komt één van onderstaande stellingen je bekend voor? Dan helpt een studiecoach je via studiebegeleiding of studieadvies graag verder!
- Je begrijpt de inhoud van de leerstof wel maar haalt geen goede cijfers en je snapt niet hoe dat komt.
- Je hebt moeite met het begrijpen van de leerstof.
- De leerstof interesseert je niet.
- Je hebt last van faalangst.
- Je hebt dyslexie, dyscalculie, ADHD, hoogbegaafdheid of autisme.
- Je wil graag meer zelfvertrouwen.
- Je kan je niet lang concentreren.
- Je hebt altijd te weinig tijd om te leren of je hebt last van uitstelgedrag.
Dankzij de individuele begeleiding van een studiecoach krijg je handige leertools aangereikt om je studiedoelen te bereiken. Je leert jezelf te motiveren en werkt aan meer zelfvertrouwen en minder stress. Elk coachingstraject is aangepast aan jouw individuele noden.
Het doel van studiebegeleiding? Jou helpen om een vlotte leerstijl te ontwikkelen, zodat je na het coachingstraject zelfstandig efficiënt kan studeren en goede schoolresultaten haalt.
Tips om beter te leren
Wil je efficiënter studeren? Merk je dat je vaak in tijdnood komt? Of wil je je schoolresultaten wat opkrikken? Met deze tips om beter te studeren kan je alvast zelf aan de slag! Lukt het na deze tips nog steeds niet helemaal om gemotiveerd naar een test of examen toe te werken? Dan helpt een studiecoach je graag verder!
Tip 1: Deel de leerstof op in kleinere stukken
Een hele stapel te leren hoofdstukken kan best intimiderend zijn. Door de leerstop op te delen in kleinere stukken kan je je beter focussen. Je brein krijgt meer tijd om de leerstof te verwerken en je krijgt minder stress.
Tip 2: Maak je bureau netjes
Een opgeruimd bureau zorgt voor een opgeruimd hoofd. Je kan je beter concentreren zonder allerlei rondslingerende spullen die onbewust om je aandacht vragen. Leg ook je gsm even buiten handbereik en zet meldingen van sociale media af.
Tip 3: Maak een studieplanning
Reken op voorhand even uit hoeveel tijd je ongeveer nodig hebt om de volledige leerstof te kennen. Deel de leerstof daarna op in verschillende delen en spreidt deze over meerdere dagen, zo geef je jezelf meer ademruimte.
Tip 4: Beloon jezelf
Ben je een namiddag heel productief geweest? Heb je je netjes aan je studieplanning gehouden? Vergeet jezelf dan zeker niet te belonen. Zo blijf je steeds gemotiveerd!
Tip 5: Zorg voor een stok achter de deur
Als je iets niet leuk vindt om te doen, is het verleidelijk om het uit te stellen. Zorg daarom voor een stok achter de deur. Organiseer bijvoorbeeld een gezamenlijk studiemoment met een vriend of vriendin.
Tip 6: Leef gezond
Een goede nachtrust, wat dagelijkse beweging en gezonde maaltijden geven je extra energie. Zo ben je klaar om er helemaal in te vliegen!
Tarieven
Hoeveel studiebegeleiding of studieadvies kost hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een studiecoach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je studiecoach terecht. Realiseer samen met je coach al je studiedoelen!
Verberg informatie over studiecoach - Vind een studiecoachSupervisie
Vind een supervisorSysteemcoaching
Laat meer zien van systeemcoach - Vind een systeemcoachSysteemcoaching is een vorm van coaching waarbij zowel het individu als het gezin in rekening worden gebracht. Maar wat houdt dat nu precies in, en voor welke problemen wordt systeemcoaching gebruikt?
Raadpleeg onmiddellijk een systeemcoach.
Of lees meer over:
Wat is systeemcoaching?
Systeemcoaching is een coachingsvorm waarbij men problemen aanpakt d.m.v. de context waarbinnen het individu functioneert. Deze context (meestal het gezin) wordt gezien als een systeem, waarbinnen er allerlei interacties plaatsvinden. Deze interacties kunnen volgens een bepaald patroon verlopen, waardoor ze problemen creëren of beïnvloeden. Daarom zal de systeemcoach proberen ingrijpen op de communicatie tussen de gezinsleden. Een belangrijk onderdeel van de systeemtheorie zijn dan ook de communicatie-axioma's van Watzlawick.
Hoe werkt systeemcoaching?
Ondanks de focus op de context, hoeft niet altijd het volledige gezin aanwezig te zijn bij de therapie. Systeemtherapie kan wel gezinscoaching of relatiecoaching zijn, maar er kan even goed met slechts één gezinslid gewerkt worden. Er wordt namelijk vanuit gegaan dat een verandering bij een lid van het gezin automatisch ook bij de rest veranderingen teweeg brengt. Om te beslissen wie er meekomt naar de coaching kijkt de coach altijd naar de vereisten van elke specifieke situatie en de praktische haalbaarheid.
De coach zal vervolgens proberen begrijpen wat de patronen zijn in de interacties tussen de gezinsleden. wat leidt naar inzicht in het probleem. Daarbij is het eerst en vooral van belang dat de coach goed begrijpt hoe alle familiebanden in elkaar zitten. Daarom wordt in het begin vaak een stamboom opgesteld. Zo wordt een stukje geschiedenis blootgelegd en worden ook alle huidige relaties duidelijk zichtbaar.
Een van de methodes waarmee in de systeemcoaching gewerkt kan worden, zijn de familieopstellingen. Hierbij creëert men een scène zoals bij een toneel, waarbij het gezin de kans krijgt om te tonen hoe de interacties thuis in een bepaalde situatie verlopen. De coach zal dit dan begeleiden en vragen stellen, waardoor meer inzicht ontstaat in de patronen in de communicatie en het gezin uit de vastgeroeste gewoontes kan loskomen.
Vind hier een coach voor systeemcoaching of een familieopsteller.
Theorie: de communicatie-axioma's
De psycholoog Paul Watzlawick was een van de pioniers van het systeemdenken, en hij heeft een aantal axioma's (beweringen die als grondslagen gezien worden) geformuleerd.
Het eerste axioma stelt dat het onmogelijk is om niet te communiceren. Zelfs als je bijvoorbeeld heel erg je best doet om te zwijgen en niet op te vallen, communiceer je toch een bepaalde boodschap door dit gedrag.
Volgens het tweede axioma heeft communicatie een inhoudsaspect en een relatieaspect. Naast de inhoudelijke boodschap, communiceer je ook altijd iets over je relatie met de ander. Bv als een moeder tegen haar kind zegt ‘tijd om naar bed te gaan’, zegt ze inhoudelijk dat het kind zich moet klaarmaken en op relatieniveau ‘ik ben jouw moeder dus mag ik jou zeggen wat je moet doen’. De relatie is dus erg bepalend voor de communicatie tussen mensen.
Axioma drie gaat over de interpunctie die mensen in communicatie leggen. Iedereen gaat uit van zijn eigen waarden, zijn interpuntie. Dit zorgt voor conflicten, omdat iedereen daardoor een andere oorzaak van het probleem ziet. Bv. In een relatie verwijt de man de vrouw zoveel tijd te spenderen aan het huishouden ipv gezellig samen tv te kijken. De vrouw echter heeft de waarde dat een opgeruimd huis net voor gezelligheid zorgt. Beide hebben dus een andere interpunctie over gezelligheid.
Axioma vier: communicatie gebeurt via woorden, maar ook via lichaamstaal en intonatie (analoge communicatie). Dit laatste heeft het meeste invloed op de ander. Bv. de boodschap 'ik zie je ook graag', komt misschien niet goed over wanneer je het met een diepe zucht zegt.
Deze axioma's bieden een aanknopingspunt voor de coach om inzicht te verwerven in wat er misloopt in de communicatie tussen gezinsleden en partners.
De systeemcoach kan je hier meer uitleg over geven.
Wanneer en voor wie
Zowel gezinnen en partners als individuen kunnen baat hebben bij de systemische aanpak. Bovendien is systeemcoaching ook geschikt voor bepaalde problematieken bij kinderen. Een systeemcoach raadplegen kan dus zowel als u op zoek bent naar een individuele als naar een gezins- of relatiecoaching.
Systeemcoaching heeft baat bij tal van problematieken. Bij kinderen kan dit ook zijn in de vorm van oudertraining of opvoedingsondersteuning.
Problemen bij kinderen waarvoor de effectiviteit van systeemcoaching bewezen is, zijn slaapproblemen, eet- en hechtingsproblemen bij baby's, kindermisbruik en -verwaarlozing, gedragsproblemen (ADHD, drugsmisbruik,…), emotionele problemen zoals angst, depressie, rouw en automutilatie (zelfverwonding), eetstoornissen, bedplassen ea.
Problemen bij volwassenen waarvoor systeemtherapie vaak wordt toegepast zijn relatieproblemen, angst, depressie, burn-out, psycho-seksuele problemen, agressie, alcoholproblemen e.a.
Nog vragen?
Raadpleeg vrijblijvend een coach voor systeemcoaching.
Systemisch coachen
Vind een systemisch coachenT
Taalcoaching
Laat meer zien van taalcoach - Vind een taalcoachHeb je moeite met Nederlands te verstaan? Begrijp je sommige opdrachten op het werk niet helemaal? Of is er ruimte voor verbetering? Dan is taalcoaching perfect voor jou! Samen met een taalcoach verbeter je efficiënt je kennis van de Nederlandse taal.
Of lees meer over:
Wat is taalcoaching?
Een taalcoach voor werknemers
Een taalcoach voor werkgevers
Waarom kiezen voor taalcoaching?
Tarieven
Wat is taalcoaching?
Taalcoaching richt zich op werknemers die hun Nederlands willen verbeteren om hun job beter te kunnen uitoefenen. Ook werkgevers die vlotter willen leren communiceren met anderstalige werknemers kunnen bij een taalcoach terecht.
Vormt taal vaak een hindernis tijdens het uitoefenen van je beroep? Dan kan een taalcoach jou helpen om deze barrière te overwinnen. Samen met je coach werk je specifiek aan het Nederlands dat je nodig hebt bij het uitoefenen van je job. Anders dan bij algemene taallessen vertrekt taalcoaching vanuit jouw reële werksituatie en ligt de klemtoon op meteen toepasbare communicatie. Zo wordt het eenvoudiger om opdrachten of documenten te snappen en een beter zicht te krijgen op je takenpakket.
Een taalcoach voor werknemers
Wil je graag je kennis van de Nederlandse taal verbeteren en je kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Dan is een taalcoach er voor jou! Zowel voor praktijkgerichte taaltrainingen voor Nederlandse moedertaalsprekers als voor NT2-trainingen.
Enkele sessies waarvoor je bij een taalcoach terechtkan, zijn:
- Is Nederlands jouw tweede taal? Dan kan een NT2-training je helpen om het Nederlands vlot onder de knie te krijgen. Zo vergroot je meteen je kansen op de arbeidsmarkt!
- Weet je niet meer goed hoe het nu precies zat met al die taal- en spellingsregels? Een training spelling en grammatica gaat terug dieper in op vervoegingen, hoofdletters en leestekens.
- Correct en helder leren schrijven komt zeker van pas wanneer je vaak e-mails, brieven of verslagen moet versturen. Je leert een onderwerp aantrekkelijk neerpennen met aandacht voor alinea’s en een heldere tekststructuur.
- Notuleren kan best uitdagend zijn. Luisteren, prioriteiten stellen en ondertussen aantekeningen maken, kan je gelukkig leren tijdens taalcoaching.
- Van e-mails tot korte rapportages en memo’s. Ook voor allerlei zakelijke correspondentie kan je bij je taalcoach terecht.
- Heb je binnenkort een Nederlandse test of een examen? Dan kan je bij een taalcoach examentraining volgen.
- Heb je tijdens je werk vaak telefonisch contact? Dan kan een training klantgericht telefoneren je helpen om efficiënter te telefoneren.
- Solliciteren blijft vaak spannend. Een cv opstellen, een motivatiebrief schrijven, omgaan met lastige vragen tijdens het sollicitatiegesprek… Je taalcoach ondersteunt je graag tijdens de zoektocht naar een nieuwe job!
Samen met een taalcoach pak je jouw werkpunten stevig aan. Contacteer vandaag nog een taalcoach voor een training speciaal op jouw maat.
Een taalcoach voor werkgevers
Als werkgever wil je zo vlot mogelijk kunnen communiceren met je werknemers of klanten. Merk je dat je het Nederlands nog onvoldoende beheerst? Of wil je je net beter verstaanbaar maken voor je anderstalige medewerkers? Dan kan een taalcoach je zeker verder helpen!
Enerzijds helpt een taalcoach je als anderstalige werkgever graag verder met een taalcursus afgestemd op jouw specifieke werkomgeving. Zo ben je helemaal mee met het vakjargon dat je collega’s of werknemers gebruiken.
Is Nederlands wel jouw moedertaal maar niet die van sommige van je collega’s, werknemers of klanten? Dan kan een taalcoach je helpen met beter te luisteren en praten met anderstaligen. Tijdens taalcoaching krijg je de nodige tips aangereikt om vlotter te communiceren. Hoe formuleer je jouw instructies zo duidelijk mogelijk? Ook veelvoorkomende taboes en misverstanden komen tijdens taalcoaching aan bod.
Waarom kiezen voor taalcoaching?
Taalcoaching kan je als werkgever of werknemer een extra duwtje in de rug geven op de werkvloer. Alle taaltrainingen kunnen individueel of in groep worden gevolgd.
Enkele voordelen van taalcoaching voor werkgevers zijn:
- Dankzij een vlottere communicatie op de werkvloer wordt de productiviteit verhoogd.
- Er is ruimte voor diversiteit op de werkvloer zonder dat taal een barrière vormt.
- Een betere relatie met werknemers, collega’s en klanten. Zonder taboes of misverstanden.
- Ondersteuning bij HR-beleid.
Enkele voordelen van taalcoaching voor werknemers zijn:
- Dankzij taalcoaching verbeter je snel je Nederlandse taalvaardigheid.
- Door een beter begrip van taken verhoogt je motivatie.
- Je kan efficiënter werken.
- Je hebt ruimte om te groeien in je job en eventueel promotie te maken.
- De relatie met je collega’s en leidinggevenden verbetert.
Je kansen op de arbeidsmarkt nog verder vergroten? Een jobcoach helpt je graag!
Tarieven
Hoeveel taalcoaching kost hangt af van jouw persoonlijke noden en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een taalcoach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je taalcoach terecht. Laat een taalbarrière een vlotte samenwerking op de werkvloer niet in de weg staan!
Verberg informatie over taalcoach - Vind een taalcoachTalentontwikkeling
Vind een TalentontwikkelingTeambuilding
Vind een teambuilderTeamcoaching
Laat meer zien van teamcoach - Vind een teamcoachErvaren jullie spanningen op de werkvloer? Zijn er onderlinge conflicten tussen collega’s of leidinggevenden? Willen jullie vlotter samenwerken als één team? Dan is teamcoaching de perfecte oplossing. Streef samen met jullie coach naar betere bedrijfsresultaten en fijnere werkrelaties!
Of lees meer over:
Wat is teamcoaching?
Wat doet een teamcoach?
Wat is het doel van teamcoaching?
Teamcoaching: voor welke teams?
Aanpak en tarieven
Wat is teamcoaching?
Teamcoaching focust op de relatie tussen de verschillende teamleden. De werkwijze en onderlinge verhoudingen binnen een team worden kritisch onder de loep genomen en samen met de coach werken jullie aan de verbeterpunten.
Dankzij de professionele begeleiding van het team leren jullie conflicten oplossen en onderlinge relaties versterken. Er wordt aandacht besteed aan efficiëntere vormen van communicatie en het verbeteren van de manier waarop iedereen met elkaar omgaat. Dit zorgt voor een betere werksfeer en aangenamere samenwerking op de werkvloer.
Afhankelijk van de behoeften en wensen van jullie team werkt je teamcoach rond teamconflicten, samenwerking, teamanalyses, teamcoaching, teamtraining of teambuilding.
Wat doet een teamcoach?
Een teamcoach luistert, stelt vragen en geeft feedback. Hij zorgt ervoor dat teamleden optimaal samenwerken, tevreden zijn en zo bijdragen tot betere bedrijfsresultaten. Ook een business coach kan je helpen om je bedrijfsdoelen te realiseren en het maximum uit je onderneming te halen.
Wanneer er sprake is van spanningen binnen een team, analyseert de teamcoach jullie werkpunten en komt hij met initiatieven voor oplossingen. Alle teamleden worden gehoord. Door te praten met de teamleden, zowel individueel als in groep, krijgt de coach meer inzicht in de structuur en werking.
Er worden verschillende teamactiviteiten georganiseerd waarbij alle leden hun eigen of een andere rol moeten aannemen. De teamleden gaan met elkaar in gesprek, wisselen meningen en feedback met elkaar uit en maken nieuwe afspraken voor de toekomst. Via teambuilding leren jullie elkaar beter kennen en wordt de sfeer in de groep verbeterd.
Een teamontwikkelplan met jullie sterke en minder sterke punten kan helpen bij de verdere ontwikkeling van het team. Van hieruit wordt gewerkt aan nieuwe mogelijkheden en kansen voor het team en het bedrijf.
Wat is het doel van teamcoaching?
Het doel van teamcoaching is jullie team efficiënter, resultaatgerichter en met meer plezier te laten samenwerken. De interactie binnen het team wordt beïnvloed zodat jullie meer gaan functioneren als één geheel.
Er kan bijvoorbeeld worden gewerkt aan:
- Een betere samenwerking
- Het oplossen van conflicten
- Beter communiceren
- Efficiënter werken
- De zelfsturing van het team
- Nieuwe mogelijkheden en initiatieven
- Talenten van de individuele teamleden aanscherpen
- Gezamenlijke doelen realiseren
Teamcoaching: voor welke teams?
Een teamcoach is er voor verschillende teams in uiteenlopende situaties. De grote van het team heeft geen belang. Herkennen jullie zich in één van de volgende punten?
Dan kan teamcoaching erg nuttig zijn!
- Er is een nieuw team gevormd en jullie willen elkaar beter leren kennen
- Jullie willen de talenten van het huidige team verder ontwikkelen of opfrissen
- Jullie willen de spanningen binnen het huidige team oplossen
Aanpak en tarieven
Na een kennismakingsgesprek bekijkt de teamcoach wat jullie behoeften en wensen zijn. Wat willen jullie als team bereiken? Meestal volgen daarna gesprekken met de individuele teamleden en gaan jullie aan de slag in de groepssessies.
Het tarief van teamcoaching hangt af van jullie doelen, de duur en intensiteit van het coachingstraject. Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je teamcoach terecht.
Ga samen met een coach aan de slag voor een betere teamspirit!
Verberg informatie over teamcoach - Vind een teamcoachTension and Trauma Release Exercises (TRE)
Vind een Tension and Trauma Release Exercises (TRE)Trajectbegeleiding
Laat meer zien van trajectbegeleider - Vind een trajectbegeleiderWeet je niet zeker welke job of opleiding bij je past? Heb je hulp nodig bij een inburgeringstraject? Twijfel je over je toekomstplannen? Een trajectbegeleider zorgt voor persoonlijke ondersteuning zodat jij je dromen waar kan maken.
Vind meteen een trajectbegeleider
Of lees meer over:
Wat is trajectbegeleiding?
Wat doet een trajectbegeleider?
Een trajectbegeleider voor jongeren
Een trajectbegeleider voor volwassenen
Tarieven
Wat is trajectbegeleiding?
Tijdens trajectbegeleiding word je door een coach persoonlijk begeleid naar een job die bij jou en jouw mogelijkheden past. Samen kijk je wat er mogelijk is en welke stappen er nodig zijn om tot dat resultaat te komen.
Trajectbegeleiding kan voor de meest uiteenlopende redenen. Van twijfels over je opleiding, studiemethode, je job of om je inburgering vlot te laten verlopen… Samen met je coach breng je jouw wensen in kaart en kijk je welk traject je het best aflegt.
Zo kan trajectbegeleiding je helpen om een opleiding te vinden die echt bij je past, kan je een geschikte stageplaats worden aangeraden of ontdek je welke job dicht bij je interesses en vaardigheden aanleunt. Wil je het inburgeringstraject doorlopen? Ook dan kan je beroep doen op een trajectbegeleider. Dit kan in het Nederlands of via een tolk in je moedertaal.
Waarom je ook voor trajectbegeleiding kiest, je coach helpt je als vertrouwenspersoon graag op de juiste weg!
Ook een loopbaanbegeleider helpt je graag in de zoektocht naar een nieuwe job.
Wat doet een trajectbegeleider?
Om te beginnen focust een trajectbegeleider op vragen als:
- Wie ben ik?
- Wat kan ik?
- Wat zijn de mogelijkheden die ik heb?
- Wat heb ik nog nodig om mijn doel te bereiken?
Zo brengen jullie samen je doelen in kaart. Een trajectbegeleider luistert naar je wensen en vragen en stippelt daarna samen met jou een persoonlijk en haalbaar traject uit.
Enkele situaties waarin je beroep kan doen op een trajectbegeleider zijn:
- Je twijfelt over welke richting je uit wilt.
- Is een bepaalde studie of job wel helemaal iets voor jou? Is er een andere optie die misschien wel beter bij je past?
- Je weet niet zeker hoe je bepaalde zaken zoals werken en studeren, studeren en een gezin, werken en de zorg voor je ouders,… het best kan aanpakken.
- Je bent niet meer gemotiveerd in je huidige opleiding of job.
Een trajectbegeleider werkt vaak samen met werknemers en studenten. Toch kan een trajectbegeleider je ook helpen met andere levensvragen. Trajectbegeleiding ligt dan in de buurt van life coaching, mental coaching en personal coaching.
Een trajectbegeleider voor jongeren
Trajectbegeleiding is een laagdrempelige begeleiding voor kinderen en jongeren die met problemen zitten, al dan niet gelinkt aan school of werk.
Zie je het even niet meer zitten? Kan je wel wat hulp gebruiken bij het maken van toekomstplannen? Een trajectbegeleider helpt je graag met problemen als zelfstandig wonen, studeren of werken.
Samen met je coach kijk je naar de hindernissen waar je tegenaan botst. Je stippelt een plan uit en wordt door je trajectbegeleider aan het werk gezet om de nodige stappen te ondernemen om je doel te bereiken.
Een trajectbegeleider voor volwassenen
Trajectbegeleiding helpt je om je doelen op het vlak van werken, leren of welzijn te bereiken. Je coach reikt je nieuwe inzichten aan en helpt je om een persoonlijk actieplan op jouw maat op te stellen.
Je krijgt meer inzicht in jezelf en je sterke punten. Wat kan je? Wat wil je? Welke stappen moet je ondernemen om je doelen te bereiken? Trajectbegeleiding levert vaak op korte termijn al zijn vruchten af.
Enkele voorbeelden van doelen die je dankzij trajectbegeleiding kan bereiken, zijn:
- Een job vinden die echt bij je past
- Vrijwilligerswerk vinden dat je voldoening geeft
- Een opleiding vinden die bij je interesses en talenten aanleunt
- Het vinden van een passende hobby
- Hulp en ondersteuning tijdens je inburgeringstraject
- …
Tarieven
Hoeveel trajectbegeleiding kost hangt af van jouw persoonlijke noden en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een trajectbegeleider je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je trajectbegeleider terecht. Werk samen met je trajectbegeleider aan je toekomst!
Verberg informatie over trajectbegeleider - Vind een trajectbegeleiderTransformatiecoaching
Vind een coach voor transformatiecoachingTraumacoaching
Vind een traumacoachU
V
Veerkrachtcoaching
Vind een veerkrachtcoachVerbindende communicatie
Laat meer zien van coach geweldloze communicatie - Vind een coach geweldloze communicatieWil je eerlijk leren communiceren met respect voor de ander? Empathisch leren luisteren naar wat je gesprekspartner echt bedoelt? Kortom, op een verbindende manier communiceren met anderen zonder vijandigheid? Dan kan een communicatie coach of een coach verbindende communicatie je uitstekend helpen!
Vind meteen een coach voor verbindende communicatie
Of lees meer over:
Wat is verbindende communicatie?
Waarom verbindende communicatie?
Verbindend communiceren: voor wie?
Verbindend communiceren in je relatie
Verbindende communicatie op het werk
Verbindende communicatie in het onderwijs
Opleiding verbindend communiceren
Wat is verbindende communicatie?
Verbindende communicatie werd ontwikkeld door de Amerikaanse klinische psycholoog Marshall Rosenberg. Het is een manier van communiceren die verbindend werkt en jou helpt om meer inzicht te krijgen in jezelf en je medemens.
Verbindende communicatie draait dan ook om mededogen en begrip voor de ander, zonder dat je daarvoor jezelf moet verloochenen. Je leert assertief te antwoorden zonder agressief te worden. Door geweldloze communicatie te gebruiken ontdekt je hoe je tijdens een discussie met tegengestelde belangen een aanvaardbaar compromis vindt.
Verbindende communicatie helpt je om op een respectvolle en krachtige manier te communiceren. Zodat je duidelijk kan maken wat jij belangrijk vindt en wat je daarvoor nodig hebt en je toont je bereid echt te luisteren naar de behoefte van de ander.
Vind meteen een coach voor verbindende communicatie in jouw buurt.
Waarom verbindende communicatie?
Omgaan met anderen verloopt niet altijd even makkelijk. Soms kunnen karakters botsen, of zijn er tegenstrijdige belangen in het spel. Of is het gewoon moeilijk om de eigen gevoelens onder woorden te brengen. Op die manier kan je je onbegrepen voelen of gefrustreerd omdat de ander geen rekening met jou lijkt te houden.
Dit kan nadelig zijn voor de kwaliteit van je relaties of het bereiken van je doelen. Een vlotte communicatie draagt bij tot geluk en levenskwaliteit, zowel van jezelf als van je omgeving.
Dankzij communicatie coaching leer je op een verbindende en geweldloze manier met elkaar in gesprek te gaan. Het resultaat is een sterkere relatie met de ander waarbij voor beide partijen duidelijk is wat de ander wil bereiken.
Verbindend communiceren: voor wie?
Verbindend communiceren is voor iedereen die beter wil leren communiceren, zowel in de werksfeer als thuis.
Wil je graag leren:
- Hoe je woorden kan gebruiken om de relatie met jezelf en de ander te versterken?
- Hoe je tijdens een meningsverschil dicht bij jezelf kan blijven?
- Hoe je omgaat met je frustraties en boosheid tijdens een gesprek?
- Hoe je de kwaliteit van je relaties met anderen verbetert?
- Hoe je je empathische vaardigheden vergroot?
- Hoe je conflicten oplost?
- Hoe je de werking van je bedrijf of organisatie verbetert?
- Hoe je jouw werknemers meer motiveert?
- Hoe je ‘nee’ zegt op een geweldloze manier?
- Hoe je luistert zonder vooroordelen?
- …
Een coach verbindend communicatie kan je hierbij uitstekend begeleiden en je nieuwe technieken aanleren om op een dieper niveau met de ander te communiceren.
Verbindend communiceren in je relatie
Een van de belangrijkste bouwstenen in een relatie is een goede communicatie. Maar ook hieraan moet gewerkt worden. Niet iedereen slaagt er vanaf de eerste dag in om goed met zijn partner te communiceren. Relatiecoaches krijgen vaak koppels over de vloer die naar elkaar roepen of schreeuwen, met de beschuldigende vinger naar elkaar wijzen, die het gevoel hebben dat de ander hen niet begrijpt, enz.
Via verbindend communiceren leert een communicatie coach je om écht naar elkaar te luisteren en jezelf op een andere manier uit te drukken.
Het resultaat van een betere communicatie tussen jou en je partner is minder ruzies en afstandelijkheid, en meer intimiteit en verbondenheid.
Verbindende communicatie op het werk
Verbindend communiceren is niet alleen nuttig in de privésfeer, ook op het werk levert verbindend communiceren positieve resultaten op.
Voor leidinggevenden is het een goede manier om werknemers hun vaardigheden te onderstrepen en hen te laten openbloemen. Verbindend leiderschap leidt tot betere prestaties in een bedrijf of organisatie.
Voor teams is het handig om onderlinge relaties of de contacten met klanten te verbeteren. Tijdens verbindende communicatie leer je namelijk doorvragen om zo tot de kern van de boodschap te komen. Zo worden verschillen tussen collega’s hanteerbaar. Je begrijpt elkaars behoeftes en gevoelens beter en ook voor klanten zorg je zo voor betere diensten op maat.
Verbindende communicatie in het onderwijs
Wil je leren hoe je op school kan discussiëren en conflicten kan oplossen zonder anderen te beledigen of kwetsen? Verbindende communicatie of communicatie coaching komt ook van pas tussen leraren en leerlingen, tussen leraren en de directie, of tussen leerlingen onderling.
Het opkroppen van frustraties is nooit goed. Niet voor leerlingen maar ook niet voor leerkrachten.
Betere relaties op school zorgen zowel voor leerlingen als voor leerkrachten voor meer levensvreugde. En het kan bovendien ervoor zorgen dat leerlingen zich meer gewaardeerd en begrepen voelen, en liever naar school gaan.
Opleiding verbindend communiceren
Tijdens een opleiding of cursus verbindend communiceren of communicatie coaching krijg je inzicht in verbindend spreken, verbindend luisteren en bewuste interne dialoog.
Stap 1: Waarnemen zonder oordeel
Het is bijzonder moeilijk om tijdens een discussie niet al meteen een oordeel klaar te hebben. Tijdens een opleiding verbindend communiceren leer je waarnemen zonder je meteen een interpretatie te vormen.
Bijvoorbeeld: Ik zag dat je jouw vuile kleren op de stoel hebt gehangen.
Stap 2: Het herkennen en uiten van gevoelens
Vervolgens denk je na over hoe jij jou bij deze waarneming voelt. Voel je je blij, boos, geërgerd, verdrietig,…? Hoe beter je jouw eigen gevoelens herkent en onder woorden brengt, hoe duidelijker de communicatie naar de ander toe.
Bijvoorbeeld: Ik zag dat je jouw vuile kleren op de stoel hebt gehangen. Dan voel ik mij teleurgesteld.
Stap 3: het herkennen en uiten van behoeften
Probeer om niet meteen in de verdediging te schieten of om de ander te beschuldigen. Maak in de plaats daarvan duidelijk wat je nodig hebt of wat jou blij zou maken.
Bijvoorbeeld: Ik zag dat je jouw vuile kleren op de stoel hebt gehangen. Dan voel ik mij teleurgesteld want heb ik nood aan orde en gezelligheid in huis.
Stap 4: Het formuleren van een verzoek
Bij deze laatste stap formuleer je wat je precies wil van de ander. Wat je niet wil, is altijd makkelijker om te verwoorden. Maar bij verbindend communiceren is het net belangrijk om te vertellen wat je wél wil.
Bijvoorbeeld: Ik zag dat je jouw vuile kleren op de stoel hebt gehangen. Dan voel ik mij teleurgesteld want heb ik nood aan orde en gezelligheid in huis. Zou je de volgende keer na het sporten je kleren meteen in de wasmand willen gooien?
Vind meteen een opleiding verbindend communiceren.
Verberg informatie over coach geweldloze communicatie - Vind een coach geweldloze communicatieVoeding & dieet
Vind een coach voor 'Voeding & dieet'Voeding & dieet
Vind een coach voor 'Voeding & dieet'Voedingsadvies
Laat meer zien van voedingscoach - Vind een voedingscoachWil je graag gezonder eten of gewicht verliezen? Of je weerstand of sportprestaties verbeteren? Een voedingscoach geeft je graag voedingsadvies op maat! Start vandaag nog met een frisse en gezonde levensstijl.
Of lees meer over:
Wat is een voedingscoach?
Wat doet een voedingscoach?
Waarom kiezen voor voedingsadvies?
Tarieven
Wat is voedingscoaching?
Een voedingscoach of voedingsconsulent geeft advies over de verschillende domeinen van voeding. Van natuurvoeding tot sportvoeding en kindervoeding. Hoe begin je gezonder te leven? Welke voeding is het best voor je kind? Of om te combineren met je sport? En hoe pak je een ongezond eetpatroon het best aan?
Een gezonde geest in een gezond lichaam begint bij een gezonde levensstijl. Tijdens voedingscoaching krijg je antwoorden op je vragen over gezond eten en krijg je meer informatie over de verschillende voedingsmiddelen en voedingsstoffen. Welke voeding probeer je best te mijden? En welke eetwaren zijn net heel goed voor je? Het doel van voedingscoaching is om je te begeleiden naar een gezondere en meer evenwichtige levensstijl.
Wat doet een voedingscoach?
Een voedingscoach focust op een gezond eetpatroon. Wil je afvallen, je gewicht op peil houden of meer energie krijgen? Dan ben je bij een voedingscoach aan het juiste adres!
Je voedingscoach begeleidt je op het vlak van gewichtsbeheersing, voeding en een gezonde levensstijl. Samen met je coach kijk je hoe je een gevarieerd menu samenstelt en hoe je een gezond eetpatroon kan blijven volhouden.
Een voedingscoach focust zich op het begeleiden en adviseren van mensen zonder medische klachten. Heb je diabetes? Een hoge bloeddruk? Ben je zwanger? Of herstel je van een eetstoornis? Dan heb je de begeleiding nodig van een arts of diëtist.
Wil je je gezonde voeding graag combineren met meer sport? Dan kan je steeds bij een bewegingscoach, personal trainer of wandelcoach terecht.
Waarom kiezen voor voedingsadvies?
Een voedingscoach is perfect voor wie voor een haalbaar gezond eetpatroon wil gaan. Je coach legt dan ook geen regels op over wat je niet meer mag eten, wel ga je samen kijken hoe je je huidige voedingsstijl kan verbeteren. Door rekening te houden met je dagelijks ritme is het veel makkelijker om het gezonde eetpatroon te blijven aanhouden. Dankzij de tips en informatie die je van je coach krijgt, merk je op korte termijn al een verbetering.
Enkele redenen om voor een voedingscoach te kiezen, zijn:
- Gezonde voeding zorgt voor een betere weerstand waardoor je minder snel ziek wordt.
- Dankzij de juiste voedingstoffen krijg je meer energie.
- Afhankelijk van je eigen wensen vermager je, kom je gewicht bij of hou je je huidige gewicht netjes op peil.
- Je hebt minder last van stress.
- Je hebt minder last van spijsverteringsproblemen.
- Je hebt een betere cholesterol.
- Je krijgt meer inzicht in voeding en in jezelf.
Tarieven
Hoeveel een voedingscoach of voedingsconsulent kost hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een voedingsconsulent je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.
Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je voedingscoach terecht. Ga voor een gezonde en evenwichtige levensstijl!
Verberg informatie over voedingscoach - Vind een voedingscoachVoice dialogue
Laat meer zien van voice dialogue coach - Vind een voice dialogue coachWat is Voice Dialogue?
Voice Dialogue is een methode, ontwikkeld door Hal en Sidra Stone, die inzicht probeert te krijgen door middel van gesprek tussen verschillende delen van de persoonlijkheid. De persoon bestaat uit een onbeperkt aantal deelpersoonlijkheden, elk met zijn functie en zijn manier van handelen (zoals bijvoorbeeld de egoïst, de perfectionist, de optimist,…). De cliënt neemt de plaats in van het deel waarmee gesproken zal worden. De coach stelt neutraal en onbeoordelend vragen waardoor beweegredenen duidelijk worden en nieuwe afspraken gemaakt kunnen worden met dit deel van de cliënt. Hiermee kunnen patronen en gedrag veranderen die al lang een negatieve invloed hebben.
Kijk ook op Vindeentherapeut.be voor meer voice dialogue facilitators in je buurt of meer info over voice dialogue.
W
Wandelcoaching
Laat meer zien van wandelcoach - Vind een wandelcoachSamen met een wandelcoach ga je tijdens coachingsessies in de natuur op zoek naar antwoorden. Beweging en buitenlucht geven je extra ademruimte en ruimte in je hoofd. Ideaal voor een goede coachingssessie!
Of lees meer over:
Wat is wandelcoaching?
Wandelcoaching: voor wie?
Voordelen
Tarieven en opleiding
Wat is wandelcoaching?
Wandelcoaching is een vorm van coaching waarbij de natuur actief deel uitmaakt van de coachingsessies. Tijdens de wandelingen in de natuur praat je met je coach over wat jou bezighoudt. De natuur rondom je kan gewoon als aangename omgeving dienen, of kan ingezet worden tijdens de coachingsessie. Wat kom je tegen? Waarvoor staat dit symbool in jouw leven?
Terwijl je fysiek in beweging bent, wordt ook je brein gestimuleerd. Dankzij de rustgevende omgeving vind je ruimte in je hoofd en kom je makkelijker tot oplossingen en nieuwe inzichten.
De wandelingen duren gemiddeld een uur tot anderhalf uur.
Wandelcoaching: voor wie?
Wandelcoaching is voor iedereen die op zoek is naar antwoorden. Wil je meer inzicht in jezelf krijgen? Weten waarom je steeds tegen dezelfde problemen aanloopt? Of een uitweg uit een bepaalde situatie ontdekken? Een wandelcoach helpt je graag op weg.
Enkele veelvoorkomende thema’s tijdens wandelcoaching zijn:
- Verminderen van stress: Stap voor stap kom je tijdens wandelcoaching terug fysiek en mentaal in balans. Je leert je spanningen op een doeltreffende manier aanpakken en word je bewust van je eigen grenzen. Wandelcoaching is o.a. heel geschikt om te herstellen van een bore-out of burn-out.
- Meer inzicht in jezelf: Op het werk of in je privéleven kan je soms het gevoel hebben dat je vastzit. Door te focussen op wie je bent en wat je wil in het leven helpt een wandelcoach je om oude patroon te doorbreken en vooruit te gaan.
- Reflecteren over het leven: Elke levensfase komt met uitdagingen en kansen. Zit je met levensvragen of wil je weten of je op de juiste weg zit? Tijdens het wandelen kan je de situatie van op een afstandje bekijken, evalueren en waar nodig bijsturen.
Voordelen
Coaching in de natuur heeft veel voordelen:
- Tijdens het wandelen ga je letterlijk op weg. Deze beweging zet ook je brein aan tot actie. Hierdoor kom je sneller tot frisse, nieuwe inzichten.
- Het is eenvoudiger om je gevoelens te uiten in de natuur. Je hoeft geen oogcontact met je coach te maken en stiltes zijn heel natuurlijk.
- Door meer te bewegen ga je beter in je vel zitten.
- In de buitenlucht kan je sommige situaties beter loslaten. De verandering van omgeving maakt het makkelijker om op een andere manier naar je probleem te kijken.
- De natuur werkt ontspannend en vermindert angstige of sombere gevoelens.
De kracht van de natuur geeft het coachingstraject waar nodig een duwtje in de rug.
Tarieven en opleiding
Hoeveel wandelcoaching kost, hangt af van je persoonlijke wensen en de duur van het coachingstraject. Je kan kiezen voor een kort, standaard of intensief traject.
Sommige wandelcoaches bieden eerst een gratis kennismakingsgesprek aan. De exacte tarieven vind je op de persoonlijke pagina van je wandelcoach.
Zelf een wandelcoach worden? Neem een kijkje bij onze workshops en opleidingen voor een opleiding wandelcoaching.
Verberg informatie over wandelcoach - Vind een wandelcoach