Terug naar boven

Coaching aan huis

Coaching aan huis is perfect wanneer je minder mobiel bent of een drukke agenda hebt. Je coach komt bij jou thuis langs in je vertrouwde omgeving. Kies voor comfort en laat je coach aan huis komen.

Vind meteen een coach aan huis

Of lees meer over:
Wat is coaching aan huis?
Een coach aan huis voor kinderen
Opvoedingscoach aan huis
Een coach aan huis voor volwassenen
Voordelen van coaching aan huis
Tarieven

Wat is coaching aan huis?

Bij coaching aan huis komt jouw coach bij jou thuis langs. Hierdoor hoef je niet langs te komen op een onbekende praktijk binnen strikte openingstijden. Je kan zelf beslissen wanneer coaching voor jou het best uitkomt, en dit binnen je eigen vertrouwde omgeving. Voor de rest verloopt een coachingssessie net hetzelfde als in een coachingspraktijk.

De coach luistert naar jouw klachten en wensen en gaat samen met jou aan de slag om je doel te bereiken. Het is belangrijk dat er bij jou thuis een plaats is waar je in alle rust tijd kan maken voor jezelf en vrijuit kan praten zonder gestoord te worden.

Coaching aan huis is ook uitermate geschikt voor mensen die minder mobiel zijn, senioren, gezinnen, kinderen of drukbezette personen. Ook een e-coach, of online coach via e-mail of Skype, helpt je graag verder zonder dat je daarvoor een verplaatsing dient te maken.

Een coach aan huis voor kinderen

Heeft je kind concentratiestoornissen? Kampt het met faalangst of stress? Zijn er problemen op school? Of heeft je kind een vorm van autisme? Dan zit je goed bij een coach aan huis.

Zeker bij kindercoaching heeft coaching aan huis enkele interessante voordelen. Je zoon of dochter hoeft niet naar een onbekende praktijk te komen waardoor de drempel voor coaching een stuk lager ligt. De coach aan huis ontmoet je kind in zijn of haar eigen, vertrouwde leefomgeving. Het resultaat is dat een coachingstraject sneller en vlotter van start kan gaan. Je vermijdt stress bij je kind omdat het niet eerst geconfronteerd wordt met een onbekende ruimte. Zeker bij introverte of verlegen kinderen biedt coaching aan huis absoluut een meerwaarde.

Opvoedingscoaching aan huis

Ook bij opvoedingscoaching of gezinscoaching is coaching aan huis erg interessant. De coach kan jou en je gezin observeren in jullie vertrouwde leefomgeving. Hierdoor is het makkelijker om de werkpunten in jullie relatie te ontdekken. Dankzij een objectieve, neutrale blik kan een coach tijdens jullie onderlinge interacties sneller bepaalde problemen detecteren. Doordat je direct feedback krijgt, sta je sneller stil bij bepaalde handelingen en kunnen deze makkelijker aangepast worden.

Tijdens de coachingssessies wordt jullie als het ware een spiegel voorgehouden. Dit kan op sommige momenten vrij confronterend zijn, maar het helpt jullie om het uiteindelijke doel te bereiken: naar elkaar toegroeien en op een aangename manier met elkaar leren communiceren. Conflicten worden aangepakt en iedereen krijgt de mogelijkheid om zijn wensen en emoties aan de ander duidelijk te maken. Doordat de coaching bij jullie thuis plaatsvindt, is het eenvoudiger om nadien ook op dezelfde opbouwende manier met elkaar te blijven omgaan.

Een coach aan huis voor volwassenen

Ben je minder mobiel? Heb je geen rijbewijs? Of een drukke job? Vind je als alleenstaande moeder niet altijd een babysit? Ben je vermoeid? Of voel je je onwennig in een nieuwe omgeving? Dan is coaching aan huis zeker iets voor jou.

Naast het voordeel van geen reistijd te verliezen, is coaching aan huis ook persoonlijker en vertrouwder. Een coach krijgt meer inzicht in je leven waardoor het coachingstraject nog beter op jou persoonlijk kan worden afgestemd.

Ook wanneer je wil werken aan stress en spanningen of bepaalde angsten wil overwinnen, is het handig om in je eigen thuisomgeving op zoek te gaan naar meer rust en evenwicht. Samen met een coach kan je werken met ademhalingsoefeningen of relaxatietechnieken die je daarna ook zelfstandig kan verderzetten. Verder is coaching aan huis interessant om voor jou nieuwe systemen of goede gewoontes onmiddellijk te integreren in je eigen leefwereld.

Werk samen met je coach aan huis aan een gelukkig leven in balans in je vertrouwde omgeving.

Voordelen van coaching aan huis

Een coach aan huis brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo zorgt coaching aan huis voor:

  • Een persoonlijke aanpak: Door bij jou thuis te komen, krijgt je coach meteen ook een beter inzicht in jouw leven. Hierdoor wordt coaching nog meer op jou en je wensen afgestemd.
  • Veilig en vertrouwd: Je naar een onbekende bestemming verplaatsen, kan voor veel mensen een te overwinnen drempel zijn. Je eigen huis voelt vertrouwt en veilig waardoor je zelf ook meer op je gemak bent om te praten over je emoties en verlangens.
  • Een snelle start: Hierdoor gaat een coachingstraject sneller en vlotter van start. Er is geen gewenningsperiode aan de nieuwe omgeving en je kan direct vrijuit praten. Wanneer er hevige emoties naar boven komen, kan je thuis op je gemak bekomen.
  • Geen moeilijke verplaatsing: een verre verplaatsing, druk verkeer, onvoldoende parkeergelegenheid,… Dankzij coaching aan huis hoef je je hierover helemaal geen zorgen te maken. Voor personen met lichamelijke klachten, ouderen of personen zonder vervoer is het aangenaam dat de coach bij je thuis komt. Maar ook mensen die kampen met angsten, vermoeidheid of andere klachten hebben baat bij coaching aan huis.

Tarieven

Hoeveel coaching aan huis kost hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een coach aan huis je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn.

Coaching aan huis kan voor veel verschillende vormen van coaching. Kindercoaching, lifecoaching, loopbaancoaching, opvoedingscoaching, gezinscoaching, relatiecoaching, personal coaching, enz.

Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je coach aan huis terecht. Kies voor coaching in je eigen, vertrouwde omgeving!