Terug naar boven

Wandelcoaching

Samen met een wandelcoach ga je tijdens coachingsessies in de natuur op zoek naar antwoorden. Beweging en buitenlucht geven je extra ademruimte en ruimte in je hoofd. Ideaal voor een goede coachingssessie!

Vind meteen een wandelcoach

Of lees meer over:
Wat is wandelcoaching?
Wandelcoaching: voor wie?
Voordelen
Tarieven en opleiding

Wat is wandelcoaching?

Wandelcoaching is een vorm van coaching waarbij de natuur actief deel uitmaakt van de coachingsessies. Tijdens de wandelingen in de natuur praat je met je coach over wat jou bezighoudt. De natuur rondom je kan gewoon als aangename omgeving dienen, of kan ingezet worden tijdens de coachingsessie. Wat kom je tegen? Waarvoor staat dit symbool in jouw leven?

Terwijl je fysiek in beweging bent, wordt ook je brein gestimuleerd. Dankzij de rustgevende omgeving vind je ruimte in je hoofd en kom je makkelijker tot oplossingen en nieuwe inzichten.

De wandelingen duren gemiddeld een uur tot anderhalf uur.

Wandelcoaching: voor wie?

Wandelcoaching is voor iedereen die op zoek is naar antwoorden. Wil je meer inzicht in jezelf krijgen? Weten waarom je steeds tegen dezelfde problemen aanloopt? Of een uitweg uit een bepaalde situatie ontdekken? Een wandelcoach helpt je graag op weg.

Enkele veelvoorkomende thema’s tijdens wandelcoaching zijn:

  • Verminderen van stress: Stap voor stap kom je tijdens wandelcoaching terug fysiek en mentaal in balans. Je leert je spanningen op een doeltreffende manier aanpakken en word je bewust van je eigen grenzen. Wandelcoaching is o.a. heel geschikt om te herstellen van een bore-out of burn-out.
  • Meer inzicht in jezelf: Op het werk of in je privéleven kan je soms het gevoel hebben dat je vastzit. Door te focussen op wie je bent en wat je wil in het leven helpt een wandelcoach je om oude patroon te doorbreken en vooruit te gaan.
  • Reflecteren over het leven: Elke levensfase komt met uitdagingen en kansen. Zit je met levensvragen of wil je weten of je op de juiste weg zit? Tijdens het wandelen kan je de situatie van op een afstandje bekijken, evalueren en waar nodig bijsturen.

Voordelen

Coaching in de natuur heeft veel voordelen:

  • Tijdens het wandelen ga je letterlijk op weg. Deze beweging zet ook je brein aan tot actie. Hierdoor kom je sneller tot frisse, nieuwe inzichten.
  • Het is eenvoudiger om je gevoelens te uiten in de natuur. Je hoeft geen oogcontact met je coach te maken en stiltes zijn heel natuurlijk.
  • Door meer te bewegen ga je beter in je vel zitten.
  • In de buitenlucht kan je sommige situaties beter loslaten. De verandering van omgeving maakt het makkelijker om op een andere manier naar je probleem te kijken.
  • De natuur werkt ontspannend en vermindert angstige of sombere gevoelens.

De kracht van de natuur geeft het coachingstraject waar nodig een duwtje in de rug.

Tarieven en opleiding

Hoeveel wandelcoaching kost, hangt af van je persoonlijke wensen en de duur van het coachingstraject. Je kan kiezen voor een kort, standaard of intensief traject.

Sommige wandelcoaches bieden eerst een gratis kennismakingsgesprek aan. De exacte tarieven vind je op de persoonlijke pagina van je wandelcoach.

Zelf een wandelcoach worden? Neem een kijkje bij onze workshops en opleidingen voor een opleiding wandelcoaching.