Terug naar boven

Hoe maak ik een goed profiel?

Vind-een-Coach.nl helpt je om online vindbaar te worden en websitebezoekers naar je profiel te trekken. Dat doen we onder andere door alle coaches samen te brengen op één website, iets wat Google absoluut weet te waarderen. Maar de websitebezoekers dan overtuigen om voor JOU te kiezen? Dat doe je met jouw persoonlijk profiel! Met een goed opgemaakt profiel benut je het volle potentieel van jouw inschrijving op Vind-een-Coach.nl én onderscheid jij je van je collega’s. Hieronder geven we je meer uitleg en enkele concrete tips over hoe je nu het meeste uit jouw profiel op Vind-een-Coach.nl haalt!

Lees meteen meer over het belang van:
De juiste zoekwoorden
Een sterke persoonlijke tekst
Beter vindbaar worden
Een goede foto
Hoe meer, hoe beter

De juiste zoektermen

Selecteer de belangrijkste coachingvormen die je beoefent, net als de klachten die je behandelt en andere belangrijke zoektermen zoals je doelgroep, consulttype, enz. Ontdek hier hoe je jouw profiel aanvult en de zoekitems in volgorde van belangrijkheid plaatst.

De juiste zoekwoorden gebruiken, is essentieel voor je vindbaarheid. Coachees zullen via de zoekfunctie vaak op zoek gaan naar een coach die hun specifieke klacht kan behandelen of die de therapievorm toepast waar zij naar op zoek zijn.

Waar ben jij een expert in?

Door enkel de coachingvormen te selecteren waarin jij echt gespecialiseerd bent, en waarvoor je dus een volwaardige opleiding hebt gevolgd, toon je aan coachees dat je deze therapievormen tot in de puntjes beheerst.

Dat is fijn voor je coachee, zo weet hij immers dat hij in de best mogelijke handen is. Maar het is ook goed voor jezelf. Door minder specialisatievormen te selecteren, laat je de specialisatievormen die wel op je profiel staan net zwaarder doorwegen.

Ze verdrinken niet langer in een grote lijst met specialisatievormen maar vallen juist op. Zo trek je de coachees aan die het best bij jou passen! En help je coachees op weg naar de best mogelijke coaching.

Jouw specialisatie laten toevoegen

Staat de therapievorm die je toepast of de klacht die je behandelt niet in de lijst? Neem dan zeker contact met ons op. Wij nemen deze term dan in overweging.

Een sterke persoonlijke tekst

De tekst op je profiel is dé plaats bij uitstek om wat meer over jezelf en je praktijk te vertellen. Dankzij een sterke persoonlijke tekst weten coachees wat ze van jou kunnen verwachten. Dit zorgt voor een eerste vertrouwensband, waardoor je de kans vergroot dat een coachee contact met jou wil opnemen.

Een introductie over jezelf

Wat is jouw visie? Heb je bepaalde specialisaties, of klachten en doelgroepen die je behandelt? Waarvoor kunnen coachees bij jou terecht en hoe kan je hen helpen? Vertel ook gerust iets over jezelf en/of je passie voor het vak.

Jouw persoonlijke tekst is de plaats op je profiel waar je jezelf aan coachees voor kan stellen. Laat aan de hand van deze tekst zien wie je bent.

Enkele schrijftips

  • Voorzie een goede, bondige, verwelkomende intro voor je tekst. De eerste 300-tal tekens worden namelijk in de zoekresultaten getoond. Door bezoekers daar al aan te spreken vergroot je de kans dat ze doorklikken naar je profiel en dat ze je zo ook gaan contacteren.
  • Wees to the point en vermijd ellenlange beschrijvingen. Schrijven is vaak schrappen. Lees nadat je klaar bent met schrijven je tekst nog even na en kijk of je niet in herhaling valt.
  • Maak je tekst aangenaam om te lezen. Dit doe je door je tekst op te delen in alinea’s van max. 5 of 6 zinnen. Een goede tekst is ‘scanbaar’. Gebruik dus witruimte tussen je alinea’s en gebruik opsommingstekens waar dat kan.
  • Schrijf je persoonlijke tekst in de ‘ik’-vorm. Dit creëert een persoonlijkere band met de websitebezoekers op je profiel, dan wanneer je over jezelf in derde persoonsvorm zou schrijven.
  • Leef je in. Wat zou jij interessant vinden wanneer je als coachee op zoek gaat naar een coach? Een opsomming van je diploma’s, werkervaringen en specialisaties is zeker interessant, maar vergeet ook niet te vertellen hoe je coachees kan helpen. Dat is namelijk de informatie waarnaar ze op zoek zijn. Waarom moeten ze net JOU contacteren?
  • Vraag een vriend of familielid om je tekst na te lezen. Niet alleen op tikfouten maar ook inhoudelijk. Heeft hij of zij het gevoel voldoende geïnformeerd te zijn? Of is er nog iets dat volgens hem of haar ontbreekt? Vraag even na hoe je jouw tekst nog kan verbeteren.

Vermeld extra informatie

Wanneer kunnen zoekenden bij jou terecht? Hoelang duurt een sessie? Wat is doorgaans de kostprijs? Zorg ervoor dat jouw profielbezoekers al zoveel mogelijk informatie hebben voor ze je contacteren. Bezoekers die moeten doorklikken naar je eigen website voor noodzakelijke info haken vaker af.

Een voorbeeld van een persoonlijke tekst:

---------------------------------------

Hallo, fijn dat je mijn profiel gevonden hebt in je zoektocht naar hulp. Je kan in mijn praktijk De Vlinder terecht voor begeleiding bij relatieproblemen, verlies en bemiddeling bij scheiding en relatiebreuk. Samen met jou (en eventueel je partner en/of gezin) bepalen we de beste weg vooruit.


Werkwijze

Voor alle trajecten hanteer ik dezelfde werkwijze. Zo verloopt alles zo vlot mogelijk.

We beginnen ons traject samen steeds met een verkennend gesprek. Zo ben ik zeker dat ik jullie kan helpen, én kunnen jullie bepalen of het klikt met mijn werkwijze en of jullie graag met mij in zee gaan.

Het verdere verloop van de sessies bepalen we samen. Er is geen vast aantal afspraken of een concrete vaste aanpak. Ik toets van tijd tot tijd bij jou/jullie af hoe jullie vinden dat het vordert, zodat we steeds op dezelfde lijn blijven werken.

Eens er beslist wordt dat jij/jullie op het goede spoor zit(ten) en de coaching afrond, blijf jij/blijven jullie welkom voor een ‘opfris-sessie’ indien dat in de toekomst nodig zou zijn.


Mijn specialisaties

Relatiecoaching en begeleiding bij relatieproblemen

Soms loop je als koppel vast. Je wil wel samen verder, maar je weet niet goed hoe. Of je hebt samen al beslist dat er geen toekomst meer is voor jullie relatie, maar je wil alles vreedzaam afsluiten.

In zo’n geval ga ik samen met jullie, aan de hand van open en eerlijke gesprekken en oefeningen, op weg. Aan de hand van systeemcoaching probeer ik te bepalen hoe jullie relatie werkt, waar het mogelijk stropt en hoe jullie samen naar oplossingen toe kunnen werken.

Als coach reik ik jullie geen pasklare oplossingen aan, maar begeleid en gids ik jullie. De kracht van verandering, voor jullie relatie en jullie toekomst, ligt steeds in jullie eigen handen (met een klein beetje hulp van buitenaf!)

Bemiddeling bij scheiding en relatiebreuk

Bij een breuk of scheiding is het soms niet zo eenvoudig om de praktische zaken te regelen. De reden daarvoor kan de reden van jullie breuk of andere ergernissen zijn bijvoorbeeld.

Tijdens een bemiddeling probeer ik scheidsrechter te zijn, zodat gesprekken eerlijk en vlot verlopen. Zo wil ik jullie helpen om tot een gebalanceerde oplossing te komen.

Gezinscoaching

Bij een relatiebreuk of scheiding waar kinderen in het spel zijn kunnen er vraagstukken opdoemen over de toekomst, zowel vanuit de volwassenen als vanuit de kinderen.

Tijdens gezinscoaching zijn jullie met het hele gezin welkom.

Als ouders kan ik jullie begeleiden bij het vinden van de juiste antwoorden op het niveau van jullie kinderen. Ik kan jullie ook helpen bij het vinden van een nieuwe balans als (recent) gesplitst gezin, bijvoorbeeld door te bepalen wat jullie beiden belangrijk vinden in een opvoedingscontext.

Ook voor de kinderen kan gezinscoaching waardevol zijn. Ze krijgen de ruimte om vragen te stellen én die zo goed mogelijk beantwoord te zien. Het kan hen ook rust en vrede brengen bij een beslissing waar zij vaak zelf geen vat of invloed op hebben.

Begeleiding bij verlies

Soms hoop je nog lange tijd gelukkig te zijn met je partner, maar komt er door een overlijden een abrupt einde aan jullie verhaal samen.

Ook dan ga ik graag met jou op weg, om het verlies een plaats te geven, om jezelf terug te vinden en om, mits voldoende tijd, opnieuw het geluk te vinden.

Ook bij begeleiding van verlies zijn kinderen binnen gezinscontext van harte welkom.

Wie ben ik?

Nu jullie weten wat ik doe, vertel ik ook graag kort over wie ik ben.

Mijn naam is Veerle, ik ben 40 jaar oud en heb 2 prachtige kinderen.

Mijn ex-man en ik trouwden toen ik 20 was. Na zo’n tien jaar als getrouwd koppel beslisten we samen om er een punt achter te zetten. We werden toen geholpen door een zeer competente en warme coach die onze nieuwe gezinsvorm (niet langer getrouwd maar wel nog steeds samen ouders) de best mogelijke slaagkansen gaf. Dat gaf mij de droom om voor anderen hetzelfde te doen.

Als basis genoot ik een opleiding tot maatschappelijk werker, maar ik volgde onder andere ook opleidingen systeemcoaching, conflict management en verbindende communicatie om mij voor te bereiden op mijn rol als therapeut. Ik volgde ook trainingen rond interactie met kinderen en ontwikkelingsleer om als gezinscoach waardevol te kunnen zijn.

Van mij kan je een betrokken en warme begeleiding verwachten, met de nodige kordaatheid op de juiste momenten.

Ik ondersteun jou (en je partner en gezin) steeds in iedere richting die de coaching aanneemt, of je nu samen wil blijven, samen wil blijven maar uiteindelijk merkt dat dat geen optie is, of dat je graag een vredevolle breuk wil beleven. Jij bepaalt/jullie bepalen steeds het doel.

Praktisch: coaching in Amsterdam en Haarlem

Ik houd zowel praktijk in Amsterdam als in Haarlem. De exacte adressen bezorg ik je graag op het moment dat een afspraak vastgelegd wordt. Geef bij het maken van je afspraak wel al aan welke locatie je verkiest.

In Amsterdam ben ik beschikbaar van 9u tot 20u op maandag en dinsdag.

In Haarlem kan je bij me terecht van 10u tot 19u op donderdag en van 10u tot 18u op vrijdag.

Een individuele sessie kost steeds €60/u. Indien op voorhand zo ingepland kan een sessie langer duren dan een uur, tot max. 2 uur. Het tarief wordt pro-rata berekend. (Bv. voor een sessie van anderhalf uur betaal je €90.)

Een sessie samen met jouw partner kost per uur €75.

Een sessie gezinscoaching kost per uur €90.

Beide praktijken zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. In Gent kan je betalende op straat parkeren met de auto, fietsenrekken zijn voorzien voor de praktijk. In Oudenaarde is er een gratis parking voor de praktijk.



Heb je nog vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan zeker contact met me op via het contactformulier of via telefoon. Ik bezorg je binnen de 2 werkdagen een antwoord op je bericht.

Ik ontvang je met veel plezier in mijn praktijk.
Tot snel!


----------------------------------------------

Beter vindbaar worden

Tot slot nog enkele praktische tips om beter gevonden te worden:

  • Titels en een mooie opmaak van je tekst zijn niet alleen aangenaam om te lezen voor bezoekers. Ook Google haalt waardevolle informatie uit je lay-out. Vermeld daarom je specialisatie of gemeente in een titel of tussentitel. Hier vind je meer info over hoe je de lay-out van je tekst kan aanpassen.
  • Een unieke persoonlijke tekst. Google houdt van variatie en zal je profiel hoger ranken als je tekst nergens anders op het internet voorkomt, ook niet op je eigen website. Heb je meerdere profielen? Probeer de tekst toch net iets anders te formuleren.
  • Heb je een eigen website? Plaats dan zeker een link bij je profielgegevens. Dit verhoogt zowel de vindbaarheid van je eigen website als van je profiel! Ook een link naar je profiel vanuit je eigen website (bijvoorbeeld door ons logo op je website te plaatsen) kan je vindbaarheid ten goede komen.

Nog hoger in Google verschijnen? Lees dan zeker onze extra tips voor een goede vindbaarheid.

Een goede foto

Onderschat nooit het belang van beelden. Zeker in het huidige digitale tijdperk beslissen mensen binnen enkele seconden of ze jouw profiel willen aanklikken of niet. Een goede, sprekende foto helpt je om de aandacht van coachees te grijpen. Zorg dus voor een sprekende foto van goede kwaliteit waarmee je als hulpverlener vertrouwen uitstraalt.

Je kan kiezen voor een foto van jezelf (in je praktijk), een foto van een behandeling, je logo,… Of een combinatie van verschillende foto’s.

Lees hier al onze tips over hoe je goede foto’s op je profiel plaatst.

Hoe meer, hoe beter

Vul je profiel zoveel mogelijk in. Hoe meer informatie mensen krijgen, hoe sneller ze geneigd zijn om contact met je op te nemen!

Heb je nog twijfels of vragen bij het vervolledigen van je profiel? Wij staan steeds klaar om je verder te helpen.