Terug naar boven

Resultaten

De vindbaarheid van jouw praktijk. Daar gaan we voor!

De cijfers

Vind-een-Coach.nl is opgestart! Ontzettend leuk én onze verwachtingen voor dit platform zijn hoog gespannen. We werken momenteel hard om dit project in de voetsporen te laten treden van ons ondertussen gevestigde platform Vind-een-Therapeut.nl.

Ondertussen hebben we al enkele eerste cijfers van Vind-een-Coach.nl kunnen verzamelen en die delen we graag met jullie.

Websitebezoeken blijven stijgen

Sinds de opstart in mei 2020 groeit Vind-een-Coach.nl aan sneltempo. We bereikten op recordtijd meer dan 4.000 bezoekers per maand op onze website. Op deze manier gaan we Vind-een-Therapeut.nl gemakkelijk achterna!

Websitebezoeken van april 2023 tot december 2023. *

* In april 2023 schakelden we over een meer privacy-gerichte analytics-tool. Hierdoor kunnen we momenteel enkel bovenstaande statistieken meegeven.

Steeds bovenaan in Google

Vindbaar worden op internet? Dat betekent hoog in de zoekmachines verschijnen! En daarbij is Google onze vriend.

Via Vind-een-Therapeut.nl vinden cliënten de therapeuten op onze site steeds bovenaan in Google. Dit op allerlei relevante trefwoorden.

Hier vind je enkele voorbeelden van de waardering van Google:

Probeer het zelf eens uit! Kijk zeker waar Vind-een-Therapeut.nl gepositioneerd is, los van de dure advertenties. En ook Vind-een-Coach.nl is ondertussen begonnen aan zijn klim in de zoekresultaten van Google.

Hoeveel keer werd contact met een coach opgenomen?

Cliënten nemen volgens onze statistieken vooral contact op via doorklikken naar de eigen website.

De statistieken voor 2023 tonen het volgende resultaat:

  • 399 cliënten stuurden al een e-mail naar een coach
  • 738 cliënten namen al contact op met een coach via de telefoon
  • 2.795 cliënten klikten al van Vind-een-Coach.nl door naar een website, zoals de specifieke website van een coach, hun online agenda etc.

Een site voor professionele coaches

Op Vind-een-Coach.nl wordt een duidelijk overzicht gegeven van coaches per regio en per specialisatie. Zo kunnen cliënten eenvoudig een geschikte coach vinden.

Hoe meer coaches op Vind-een-Coach.nl komen te staan, hoe hoger bovendien de waardering van Google wordt. Op een doorverwijssite zoals Vind-een-Coach.nl word je dus makkelijker in de zoekmachines gevonden.

Ontdek hier alle voordelen van een profiel op Vind-een-Coach.nl!


Mijn persoonlijke statistieken

Bekijk via je statistieken het rendement van je profiel. Zo heb je een correct beeld van de verschillende wegen waarop jouw praktijk gecontacteerd wordt via Vind-een-Coach.nl. Je persoonlijke statistieken worden automatisch samengesteld, en zijn dus steeds correct. Het is wel zo dat het ene cijfer concreter de contactnames weergeeft dan het andere.

Hoe mijn statistieken correct interpreteren?

5ea1573608db9.jpg

De contactverzoeken zijn de e-mails die rechtstreeks aan jou bezorgd worden. Dit zijn doorgaans concrete cliëntaanvragen. Je vindt ze terug in de inbox van je eigen e-mailaccount, of via ‘Contactverzoeken’ in het menu van je account.

Cliënten nemen naast e-mails vooral contact op via telefoon en via doorklikken naar je eigen website.

  • Het cijfer voor de telefoon wordt opgesteld door bij te houden hoe vaak bezoekers op de link naar je telefoonnummer klikken. Steeds een correct cijfer, maar minder concreet dan het aantal contactverzoeken via e-mail. Wij kunnen namelijk niet volgen of de coachee je uiteindelijk effectief telefonisch contacteert. De telefoonkliks zijn trouwens niet altijd alleen van nieuwe coachees. Het kan hier ook gaan om bestaande coachees die je telefoonnummer nodig hadden, of om bezoekers die je pas in de toekomst zullen contacteren. Het is alvast een mooie inschatting van de interesse in je profiel.
  • De cijfers voor je websites zijn gelijkaardig aan je telefoonkliks. Wij kunnen bijhouden hoe vaak er naar één van je websites is doorgeklikt, maar eens onze bezoekers onze website verlaten en op die van jou terecht komen, kunnen wij niet bijhouden wat ze daar doen. Heb je een tracking tool (zoals bv. die van Google Analytics) geïnstalleerd, dan kan je dat wel zelf nagaan.

Zoekende cliënten nemen graag een kijkje bij wie ze terecht komen. De websitebezoeken geven dus ook een mooi beeld van de interesse in je praktijk weer. Slechts 1 à 2 aanmeldingen per jaar zijn al voldoende om je investering terug te verdienen!

Je vindt je statistieken eenvoudig door te inloggen en te gaan naar het onderdeel 'Statistieken'. Lees meer over hoe je de statistieken die je ziet op je statistiekenpagina of in de verlengingsherinneringen die je van ons ontvangt, correct interpreteert.

Zijn je aantal paginabezoeken prima, maar zetten bezoekers niet vaak de stap tot contact? Bekijk dan hoe je jouw profiel kan optimaliseren.

En mijn eigen website?

Omdat ze bij je profiel starten en eindigen op je website, contacteren cliënten je vaak rechtstreeks via je website. Dit geeft mogelijks een vertekend beeld bij de inschatting van waar je cliënten komen. Dit is ook zo, wanneer je bijvoorbeeld je Facebookpagina op je profiel toont. Hou er dus zeker rekening mee dat je cliënten vaak oorspronkelijk vanuit je profiel gestart zijn.

Een link vanuit je profiel op Vind-een-Coach.nl naar je eigen website zorgt er tevens voor dat je website hoger weergegeven wordt in Google. Google waardeert namelijk Vind-een-Coach.nl heel positief en websites die ermee verbonden zijn worden bijgevolg ook hoger genoteerd.

Dit blijkt ook uit de terugval van het aantal nieuwe klant-aanmeldingen bij hulpverleners die hun profiel stopzetten.

Hoe verhoog ik mijn rendement?

Naast onze dagelijkse inspanningen kan jij zelf heel wat ondernemen om je vindbaarheid eenvoudig te verhogen:

  • Maak je profiel volledig en aantrekkelijk. Zorg voor een aansprekende afbeelding, een overzichtelijke tekst én selecteer alle zoekitems die bij jou van toepassing zijn. Een goed profiel is de sleutel tot rendement! Vind hier meer tips voor een goed profiel.
  • Heb je een eigen website? Plaats dan een link naar je profiel.
  • Like onze facebookpagina en deel onze posts. Zo zet je Vind-een-Coach.nl én jouw profiel meer in de kijker.

Vind hier meer tips voor een goede vindbaarheid.

Bouw een geschiedenis op in Google

Hoe langer een profiel ononderbroken actief blijft, hoe meer jouw profiel wordt weergegeven in Google! Je pagina bouwt namelijk een geschiedenis op in Google. Hoe meer bezoekers enkele minuten op jouw pagina blijven, hoe belangrijker Google jouw pagina vindt en hoe meer Google jouw profiel naar voor zal schuiven in zijn zoekresultaten.


Bekijk je volledige statistieken in je account