Terug naar boven

Job coaching

Ben je niet helemaal tevreden met je huidige job? Wil je graag starten als zelfstandig ondernemer? Of ben je op zoek naar je ware passie op professioneel vlak? Ga samen met een jobcoach voluit voor een uitdagende en bloeiende carrière!

Vind meteen een job coach

Of lees meer over:
Wat is jobcoaching?
Wat doet een job coach?
Waarom job coaching?
Een jobcoach: voor wie?
Tarieven

Wat is job coaching?

Job coaching focust op je huidige job, loopbaan en jobkeuze. Samen met je job coach bekijk je waar je momenteel tegenaan loopt. Wat zijn je mogelijkheden? Hoe kan je deze ten volle benutten? Wat zijn je ambities? Door inzicht te krijgen in wat je wil bereiken, kan je voor de juiste job of loopbaan kiezen.

Tijdens het coachingstraject wordt er aandacht besteed aan je persoonlijkheid en is er ruimte voor zelfontplooiing. Een coach kan je helpen om een juiste werkhouding aan te nemen of om goed te functioneren binnen het team. Het allerbelangrijkste is dat jij je goed voelt in je job en jij zo je talenten optimaal kan benutten.

Vind direct een jobcoach bij jou in de buurt voor job begeleiding.

Wat doet een job coach?

Samen met een job coach breng je jouw talenten, vaardigheden en ambities in kaart. Wat zijn je werkdoelen? Welke kant wil je uit met je carrière? Via gesprekken en oefeningen leer je jezelf beter kennen en ontwikkel je een duidelijke visie over wat je op professioneel vlak wenst te bereiken.

Afhankelijk van jouw persoonlijke vragen en noden focust je job coach op thema’s als personal branding, zelfvertrouwen, motivatie, assertiviteit, het verminderen van stress, enz. Omdat iedereen anders is, is er ook voor iedereen een aangepast en persoonlijk coachingstraject.

Enkele voorbeelden van onderwerpen die tijdens de coachingssessies aan bod kunnen komen, zijn:

 • Meer inzicht in je eigen persoonlijkheid
 • Het ontdekken van je professionele doelen
 • Het herontdekken van je passies en dromen
 • Meer inzicht in je sterke en minder sterke punten
 • Loopbaanbegeleiding op maat
 • Efficiënter en meer zelfzeker solliciteren
 • Timemanagement

Waarom jobcoaching?

Jobcoaching zorgt voor een grotere werktevredenheid in je huidige of toekomstige job. Daardoor ervaar je minder stress en zet je een stap naar een gelukkiger leven.

Zo kan jobcoaching zorgen voor:

 • Meer energie en creativiteit
 • Een optimistischere instelling
 • Een betere samenwerking met klanten, leidinggevenden of collega’s
 • Het gevoel begrepen te worden
 • Meer zelfkennis of kennis over een bepaald onderwerp
 • Betere communicatievaardigheden
 • Aanscherpen van de eigen vaardigheden

Een jobcoach: voor wie?

Voor een succesvolle carrièreswitch

Ben je klaar voor een volgende stap in je carrière? Heb je hulp nodig met het opstellen van een cv en motivatiebrief? Vrees je voor een burn-out of bore-out? Of weet je niet goed welke job bij jou past? Samen met een jobcoach ga je op zoek naar een nieuwe job of uitdaging op basis van je passies, talenten en kunnen.

Tijdens het coachingstraject ontdek je jouw persoonlijke waarden en doelen. Via gesprekken, analyses en oefeningen krijg je een duidelijk beeld van wie je bent en wat je wil bereiken.

Stap voor stap onderneem je actie om je ambities waar te maken. Je jobcoach ondersteunt je doorheen het hele groeiproces. Het doel is een job te vinden, bij je huidige of toekomstige werkgever, die voor jou helemaal goed voelt.

Ook een loopbaancoach kan je voorzien van uitstekend loopbaanadvies en je begeleiden tijdens je zoektocht naar een job die echt bij jou past.

Voor een haalbare werk-privé balans

Loop je jezelf de laatste tijd voorbij? Kan je je job nog moeilijk combineren met je sociale leven? Heb je te kampen met veel stress op de werkvloer? Dan kan job coaching je helpen om terug de juiste balans te vinden.

Samen met je coach ontdek je wat jouw energie geeft, en wat net niet. Afhankelijk van je persoonlijke wensen kan er worden gefocust op assertiviteit of het aangaan van moeilijke gesprekken met je leidinggevenden en medewerkers. Op deze manier leer je jouw grenzen beter te bewaken om voldoende tijd te kunnen spenderen aan wat voor jou echt belangrijk is, zoals je familie, kinderen, hobby’s en vrienden.

Voor startende ondernemers

Droom je van een eigen zaak? Ben je net gestart als zelfstandige maar kan je nog wel een extra duwtje in de rug gebruiken? Wil je graag ondernemen maar heb je nog geen ondernemersplan? Dan kan een jobcoach jou uitstekend begeleiden.

Op basis van jouw ervaring en vaardigheden wordt jouw persoonlijke profiel in kaart gebracht. Samen met je coach ontwikkel je of evalueer je jouw ondernemersplan. Wat wil je bereiken? Wat heb je nodig om je doelen waar te maken? Welke acties moet je daarvoor ondernemen?

Afhankelijk van jouw persoonlijk wensen en noden kunnen ook het verbeteren van het zelfvertrouwen, administratieve begeleiding en opstarttips aan bod tijdens het coachingstraject.

Er wordt gefocust op jouw zaak en hoe je deze succesvol kan maken. Stel je dromen niet langer uit maar ga samen met je coach op weg naar jouw professionele doelen.

Ook een ondernemerscoach helpt je als beginnend of ervaren zelfstandige graag om je bedrijfsdoelen te bereiken!

Voor mensen met een arbeidshandicap

Autisme, ADHD, gehoorproblemen, slechtziendheid, rugklachten,… Een arbeidsbeperking kan het vinden van een job extra uitdagend maken. Samen met een jobcoach focus je op jouw passies, talenten en vaardigheden. Je leert je optimaal voorbereiden op een telefoon- of sollicitatiegesprek. Zo vind je een boeiende job die aanleunt bij je eigen interesses.

Ook op de werkvloer kan jobcoaching de nodige begeleiding bieden. Een vlotte start, de juiste werkhouding, de inwerking in het team,… Een coach ondersteunt je waar nodig.

Enkele mogelijke werkpunten tijdens de coachingssessies zijn:

 • Hulpmiddelen en werkomstandigheden
 • Het verminderen van stress
 • Verbeteren van de motivatie en concentratie
 • Loonkostsubsidie
 • Takenpakket

Tarieven

Hoeveel jobcoaching kost, hangt af van jouw persoonlijke noden en wensen, het aantal gekozen sessies en de duur van een traject. Na een kennismakingsgesprek zal een job coach je een op jouw maat uitgestippeld traject voorstellen. Dit kan een kort, standaard of net intensief coachingstraject zijn. Een sessie duurt gemiddeld één uur.

Voor meer informatie over de tarieven kan je ook steeds op de persoonlijke pagina van je job coach terecht.

Ga samen met je jobcoach voluit voor een succesvolle en boeiende carrière!