Terug naar boven

Gezinscoaching

Heb je het gevoel dat je gezin niet functioneert zoals het hoort? Zijn er vaak ruzies, discussies, ergernissen, voel je je niet geapprecieerd of heb je als ouder geen grip meer op je gezin? Tijd om het evenwicht te herstellen. Samen met een gezinscoach blaas je een nieuwe wind door het huis!


Vind meteen een gezinscoach


Of lees meer over:

Wat is gezinscoaching?

Wanneer naar een gezinscoach?

Je gezin terug in evenwicht

Wat doet een gezinscoach?

Aanpak en tarieven

Wat is gezinscoaching?

Gezinscoaching is een vorm van systeemcoaching met als doel je gezin door middel van gesprekken, coaching en oefening dichter bij elkaar te brengen en de onderlinge relaties te versterken.

De gezinscoach is een bemiddelaar, een vertrouwenspersoon die de wensen en noden van elk gezinslid analyseert en in kaart brengt. De coach kijkt naar de problemen die elk individu ervaart, de frustraties en vraagstukken die zich aanbieden en de wensen die elk gezinslid heeft.

Gaandeweg wordt dit helder. Hiermee wordt een plan uitgestippeld om je gezin stapsgewijs dichter bij elkaar te brengen en de relaties te versterken. Zo voelt elk individu zich terug helemaal thuis in je gezin.

Wanneer naar een gezinscoach?

Herken je een van onderstaande situaties?

 • Mijn kind is vaak onrustig zonder aanwijsbare reden
 • Ik heb het gevoel dat ik als ouder weinig grip heb op mijn gezin
 • Eén of meerdere gezinsleden voelt zich soms onveilig
 • Mijn kind ervaart moeilijkheden op school
 • Ik heb het gevoel dat ons als gezin veel negatieve zaken overkomen
 • Mijn kind accepteert mijn nieuwe partner niet
 • Er overheerst een gevoel van stress in ons gezin

Komt dit bekend voor? Je hoeft er niet alleen voor te staan. Een gezinscoach kan je hierbij goede ondersteuning bieden.

Je gezin terug in evenwicht

Soms zorgen omstandigheden voor heel wat druk op je gezin. Zo ontstaat snel een onevenwicht door een overlijden, echtscheiding, het vormen van een nieuw samengesteld gezin of een andere ingrijpende gebeurtenis. Ook dan kan een gezinscoach helpen ondersteunen in de juiste richting.

Wat doet een gezinscoach?

De coach werkt op meerdere problemen tegelijk die samen voor een onevenwicht zorgen in het gezin.

 • Er wordt een totaalbeeld gevormd van alle positieve en negatieve factoren die een invloed hebben op de onderlinge verhoudingen.
 • Je leert als gezin constructief communiceren met elkaar.
 • Secundaire problemen worden in kaart gebracht. Voorbeelden daarvan zijn stress op het werk, op school, financiële problemen, vormen van verslaving en relationele moeilijkheden.
 • Er wordt een actieplan opgesteld om als gezin stap voor stap te werken naar een beter evenwicht.
 • Als ouder krijg je tools aangereikt als opvoedingsondersteuning.
 • Wat moeilijk bespreekbaar is krijgt ruimte.

De coach kan opteren om enkele individuele sessies te geven om persoonlijke thema’s te behandelen. Ook relatiecoaching kan een veelbelovende zijsprong zijn. Heeft je kind extra ondersteuning nodig dan kan kindercoaching of jongerencoaching hulp bieden.

Aanpak en tarieven

De coaching gebeurt meestal over een periode van zes maanden en kan verlengd worden indien nodig. De gezinscoach heeft hierbij een verhelderende en coördinerende functie. Uiteindelijk zullen jullie, als gezin, zelf de stappen naar een betere toekomst realiseren.

Coaching aan huis is een optie. Op die manier heeft de gezinscoach een beter aanvoelen met jullie leefwereld. Heb je liever coaching binnen een praktijkruimte, dan kan dat ook.

De tarieven voor gezinscoaching zijn afhankelijk van de coach die je kiest. De prijs wordt berekend per sessie of per uur. Je kan steeds een coach in je buurt contacteren voor een prijs op maat.

Heb je nog vragen? Vind snel en eenvoudig een gezinscoach in jouw buurt voor meer informatie of een verkennend gesprek.